Demence dospělých

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lenkaamimi
27.3.12 10:16

demence dospělých

pěkný den přeji, ráda bych se s vámi podělila o můj včerejší zážitek:

šla jsem do drogérie a venku stály dvě malé slečny a měly radost, že někde vyšašily pětikorunu a že si koupí nějakou kravinku v tom automatu s otáčecím knoflíkem. sluníčko svítilo, holky vyletněné, dobrá nálada.

vlezla jsem do drogérky a koupila barvu na vlasy. když jsem se šinula ke kase, jedna slečna vlezla dovnitř a říká slušně prodavačce ( byly dam dvě asi 55 let ) že jí tam do toho automatu zapadla mince a knoflík nejde otočit.

a teď ta prodavačka vysušená na tu holku : no ! to máte z toho, jak tam věčně něco rvete ! věčně se tam hrabete ! no ! já s tím nic neudělám jako asi ! " a šla normálně s tou holkou ven. tak jsem si schválně počkala, co bude.

to víte že jo..vrátila se zpátky a říká tý druhý : no, věčně tam něco rvou do toho a pak jim to nejde ven..co s tím já jako udělám ?

já na ní : a můžu se zeptat, kdo je provozovatel toho automatu ? to je tahle drogérie ? vy to máte na zodpovědnost ? a ona : nééé. to sem jezdí pan Nováček vybírat ty peníze, to je jeho.

No ty vole ! takže já budu doma vychovávat děti k samostatnosti, aby takhle dementní bába se po nich někde vozila ? jako pokud to nemá na starosti, tak to nemá řešit a říct holkám, holky to nepatří k nám. a nebo pokud chce opravdu pomoci, tak na tom automatu bylo telefonní číslo, tak tam mohla zavolat, nebo říct holkám, hele tady je číslo, tak si to opište a mača ať tam brnkne, přijede pán a peníze vám vrátí.

ne, místo toho tedy bába vynadá děcku a uvede ho v omyl, že se na to jde podívat a pak řekne, že to nejde.

tak jako co to je ?

já na ní : aha tak to jste mohla těm holkám říct, že to nemáte na starost. a ona úplně : " no jo to jsem mohla ! " jako ještě nasraně, že mi jako dává za pravdu, že se na to mohla vyprdnout. přitom mě šlo o to, aby opravdu jednala fér i když jsou to jen děti.

ségra mi vyprávěla, že její kamarádka hodně cestuje po světě normálně s cestovními kancelářemi s malou dcerkou. a bavily jsme se, jak je zajímavé, jak je přístup k dětem v různých koutech světa jiný. například v Thajsku je prý dítě povl, stejně jako žena. vůbec tam prý nemohli pochopit, že rodiče poslouchali, co jim dítě říká, co by chtělo dělat. byli z toho v šoku. zase prý v Indonésii hlídali dítě všude, i když se koupali, pořád koukali na dítě, jestli je v pořádku.

tak sem dávám toto téma k zamyšlení, setkáváte se také s tím, že potkáte venku dementní lidi, kteří se vozí po dětech, kteří jsou venku sami bez rodičů ? mě se vždycky otvírá kudla v kapse, říkám si tak rodiče je doma hezky vychovávají a věřte tomu, že takováhle ťafka může děcko poznamenat i na celý život. nepřeháním.

když jsem byla malá, před vánoci když jsem byla kupovat dárky, asi jsem shodila plato ozdob na stromeček ( i když si dodnes myslím, že já to nebyla ) a prodavačka mě zavedla dozadu a řekla mi, že buď zaplatím tolik a tolik, nebo to řekne rodičům. stres jak prase, tak já jsem peníze neměla tolik u sebe, tak jsem slíbila, že je zítra donesu a zítra jsem tedy přinesla obsah mého prasátka a ona si to vzala. doma jsem to tajila , protože jsem si myslela že to je průšvih, jak mě vystresovala a ještě vlastně tajím do dnes. co kdybych to mamce konečně řekla ? třeba se mi uleví :-)))

pokud k tomu něco máte, sem s tím :-)

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
8996
27.3.12 10:30

:lol: Tohle se mi stalo už mnohokrát a věř že to není vození po dětech. Bylo jedno jestli mi bylo 7, 12, 17 nebo 20. Oni ti lidi chtějí pomoc ale neví jak, tak to zkusí po svém a když to nejde tak řeknou že to nejde a nazdar a to, že u toho remcaj to je normálka. Co chceš od blbý prodavačky prosimtě ;)

• načítám...
60142
27.3.12 10:34
@Lynette píše:
Co chceš od blbý prodavačky prosimtě ;)
:roll:
  • načítám...
LouLou
27.3.12 10:36

Ano, tihle lidi se radi svezou po kazdem, kde to jde.Hlavne ze sebe vylit trochu toho jedu a nasranosti.A dite je nejjednodussi moznost, vetsinou se nebude branit a babu neposle…vite kam.

• Upravit
Lenkaamimi
27.3.12 10:38

hele to mi říká ségra : Leni ale co od ní chceš, ona je na téhle pozici, protože je prostě blbá. ty od ní chceš profesionální jednání, ale ona na to prostě nemá, ona neví, že to existuje. no jo, ale ty děti.

• Upravit
13943
27.3.12 10:40
@Lynette píše: :lol: Tohle se mi stalo už mnohokrát a věř že to není vození po dětech. Bylo jedno jestli mi bylo 7, 12, 17 nebo 20. Oni ti lidi chtějí pomoc ale neví jak, tak to zkusí po svém a když to nejde tak řeknou že to nejde a nazdar a to, že u toho remcaj to je normálka. Co chceš od blbý prodavačky prosimtě ;)

Blbý prodavačky??? :!

Příspěvek upraven 27.03.12 v 10:42

• načítám...
Lenkaamimi
27.3.12 10:40

i když jsou i velmi inteligentní prodavačky, to jako klobouk dolů, jen aby to nevyznělo tak, že někoho urážím.

já minule ale dostala vynadáno i za to, že žiju, když prodavačce nešel terminál na kartu :-)))

• Upravit
60142
27.3.12 10:41
@Lenkaamimi píše:
hele to mi říká ségra : Leni ale co od ní chceš, ona je na téhle pozici, protože je prostě blbá. ty od ní chceš profesionální jednání, ale ona na to prostě nemá, ona neví, že to existuje. no jo, ale ty děti.

No, jo, ty děti. KDyž jim maminka od mala bude cpát do hlaviček, že prodavačky jsou prostě blbé…

• načítám...
24320
27.3.12 10:42

No tak ted jste se damy ukazali.Myslim ze se tady urazi vice uzivatelek.Hlavne tech co delaji pro Vas blbou prodavacku. @Lenkaamimi Tva segra je ocividne taky hloupa jinak by takhle nemluvila a ty jsi jednodussi protoze bys to jinak neodpapouskovala a spis se nad tim zamyslela.Jak se ti libi tenhle pristup?? Je to v poradku?? ;)

• načítám...
13943
@Baba píše:
No, jo, ty děti. KDyž jim maminka od mala bude cpát do hlaviček, že prodavačky jsou prostě blbé…
:potlesk:
  • načítám...
8996

Baba: Neříkám, že všechny prodavačky jsou hloupé ale většina z nich ano, když má totiž člověk na víc tak nesedí za kasou celý svůj život. Na takové pozici málokdy najdeš člověka co by vystudoval VŠ, je průbojný a ochotný dělat něco navíc zadarmo.

• načítám...
13943
27.3.12 10:47
@Lynette píše:
Baba: Neříkám, že všechny prodavačky jsou hloupé ale většina z nich ano, když má totiž člověk na víc tak nesedí za kasou celý svůj život. Na takové pozici málokdy najdeš člověka co by vystudoval VŠ, je průbojný a ochotný dělat něco navíc zadarmo.

No tak to si děláš ale prdel ne?? Já VŠ vystudovala a stejně jsem po mateřské skončila za kasou, protože jsem se prostě na 12tky, denní a noční vrátit nemohla! A přesně kvůli takovýmto lidem, přesně kvůli takovýmto názorům se za svoji práci stydím!!

• načítám...
petrush_ka01
27.3.12 10:48

Tak to je smutné..v dnešní době prodavačky opravdu blbé být nemusí.Blbci se najdou všude,ne jen v obchodě.. :twisted:

• Upravit
27259
27.3.12 10:48

upřímně lituju holky, který si tohle přečtou a pracují jako prodavačky.
Dámy co děláte za práci?
Jednání téhle prodavačky bylo samozřejmě nevhodný a zareagovala si dobře. Nicméně, bežte si tu práci vyzkoušet. Já dělala v tescu za pokladnou pouze brigádně a můžu vám říct, že po 12h šichtě jsem toho měla taky dost a vyloudit na tváři nějaký úsměv se dalo jen horko těžko. Navíc zákazníci taky nejsou zlatíčka a neustálé dotazování proč jim na stravenku nevezmu kosmetiku, proč 17. letým neprodám alkohol, proč jsou fronty, jak to, že nevím kde je to zboží v akci.....

• načítám...
8566
27.3.12 10:49

To je ale stupidní diskuze :) . K tomu se dá snad jen říct - pro hlupáka každý hloupý..

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová