Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Trojlístku,také se mi zdálo tvoje řešení,nejrozmnější,co lze v dané situaci udělat.Takže těžko říct
![]()
@Trojlístek píše:
A proč je špatně?
hele… špatně je to celé. nejlepší řešení je vždycky to, které zabije všechny mouchy jednou ranou.
to, že se pošle sms znamená, že se nevyřeší problém s absolutní nekomunikací mezi provozovatelem a drogerií, což se rovná absolutnímu opruzu jak pro děti, tak pro neinformované prodavačky.
za druhé - tím, že se nalepí mimo provoz, bych neřešila s prodavačkou já jako její zákaznice, protože to nevyřeší problém opět s její neinformovaností jak toto řešit do budoucna, je třeba ,aby to s nimi chlápek probral, s vedením a ten pak hodil pohovor s prodavačkama. řekne jo, když přijdou haranti, hoďte na to nápis mimo provoz a pošlete sms Nováčkovi, dětem dejte z kasy 5 kč a házejte to tady na ten papír, jsme s chlapíkem domluvení. samozřejmě třeba se nedohodnou a prodavačky budou říkat děti, máte tam telefon na tom napsaný, tak si zavolejte, nebo rodiče. přeci prodavačka sama za sebe nebude na něco lepit mimo provoz, když ani její zaměstnavatel není provozovatel automatu.
@CokeLady píše:
Mně se líbí, jak uživatelka @Lenkaamimi už asi 5× odešla, aby se nenervovala s tím, že byla nepochopena, pak šla ven, protože je tam hezky a udělat si nehtíky, ale furt tu je
Taky pozoruji její „vtipný“ pohyb od pc ven za minutu zpět k pc a zase odchod na manikůru, za další minutu zpět k pc
![]()
Jako podle povolání přece nemůžeme soudit, jaký člověk je
není doktor jako doktor, prodavačka jako prodavačka, řemeslník jako řemeslník… Vždyt i ty prodavačky mají často i plat lepší jak ženská s VŠ v kanclu… A v některých obchodech fakt nemůžeš být „blbá“ ani na pozici prodavačky. Ono umět prodat je docela kumšt. ![]()
No já nevím, já mám vysokou školu, ale z těch lidí, kteří tady někým opovrhují se mi chce zvracet.
![]()
Všech povolání si vážím, protože jsou všechna důležitá.
Když budeme všichni manažeři na vysokých pozicích v nadnárodních společnostech, tak umřeme hlady. ![]()
Holky, klid. Paní prodavačka se zachovala neprofesionálně, o tom žádná. Ale není důvod ji nazývat dementní nebo blbkou. Třeba prostě měla blbý den. S takovými lidmi se můžeme setkat všude. Na zaměstnání a vzdělání nezáleží. Proč tolik nenávisti? Děti by se měly naučit, že lidi jsou různí a měli by se tak brát…
Pak to dopadá tak, že dítě přijde do školy a řekne učitelce do očí, že je blbá, tak jí poslouchat nebude, protože tatínek říkal, že nemusí.
Chce to trošku tolerance. Ta prodavačka to třeba ani nevěděla, co je za možnosti. Proč? Protože jí to nikdo neřekl.
Kamarád s VŠ dělal popeláře. Proč? Protože ho to bavilo. Pak byl rok v kanclu a zase se k popelařině vrátil.
Co se přestat urážet a brát to s nadhledem? V současném světě je tolik nenávisti, že je škoda přidělávat další…
Edit: Jak to bylo v Pekařově císaři: Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc (nebo nějak podobně…)
Příspěvek upraven 27.03.12 v 12:00
@CokeLady píše:
Mně se líbí, jak uživatelka @Lenkaamimi už asi 5× odešla, aby se nenervovala s tím, že byla nepochopena, pak šla ven, protože je tam hezky a udělat si nehtíky, ale furt tu je
no to se Ti líbí, to je od Tebe vážně moc hezké a milé, že se tady s vámi nervuju. a nehtíky nemám a čumím tu do toho pc jak husa do flašky.
takže teď už to balím a držte mi palce, ať už se na to vykašlu.
s holkama bláznivýma.
Já myslím ,že se vůbec nic hrozného nestalo..Holky se určitě kvůli chování prodavačky nešly věšet na první lampu nebo nevolaly tísnovou linku - i tohle k životu patří..Nejsou to víly, ale děti..
A paní prodavačka a zakladatelka mají z mého pohledu hodně společného - neumí se vyjádřit tak, aby neurazily.
Určitě si diskuzi ještě jednou pročtu - je zábavná a spoustu lidí se tu odkopalo ![]()
@Lenkaamimi píše:
hele… špatně je to celé. nejlepší řešení je vždycky to, které zabije všechny mouchy jednou ranou.to, že se pošle sms znamená, že se nevyřeší problém s absolutní nekomunikací mezi provozovatelem a drogerií, což se rovná absolutnímu opruzu jak pro děti, tak pro neinformované prodavačky.
za druhé - tím, že se nalepí mimo provoz, bych neřešila s prodavačkou já jako její zákaznice, protože to nevyřeší problém opět s její neinformovaností jak toto řešit do budoucna, je třeba ,aby to s nimi chlápek probral, s vedením a ten pak hodil pohovor s prodavačkama. řekne jo, když přijdou haranti, hoďte na to nápis mimo provoz a pošlete sms Nováčkovi, dětem dejte z kasy 5 kč a házejte to tady na ten papír, jsme s chlapíkem domluvení. samozřejmě třeba se nedohodnou a prodavačky budou říkat děti, máte tam telefon na tom napsaný, tak si zavolejte, nebo rodiče. přeci prodavačka sama za sebe nebude na něco lepit mimo provoz, když ani její zaměstnavatel není provozovatel automatu.
Mám pocit, že chceš změnit půl zeměkoule, ale ti lidi to cosi nechápou, že?
Ale díky za odpověď ![]()
Jste tady většina rozumných, ale to byste se divili, jak lidi posuzují podle titulu před jménem. Já to nesnáším, nedělám to, hlavně dnes už je tolik soukromých škol i státních, který nemají valnou pověst, takže pak jde posuzovat opravdu jen konkrétního člověka. A ohledně matematiky - já končím vysokou, matika mi nešla, nesnášela jsme jí,ale ve svém oboru jí nijak zvlášť nepotřejuji a rozhodně si kvůli tomu nepřijdu hloupá. O čem tady psala Lynette mi spíš přidje jako všeobecný přehled a ten nemá spoustu lidí,ale o tom vzdělání vůbec není.
nebudu komentovat inteligenci prodavaček, protože i mezi nimi jsou ženské chytré a mezi vzdělanými jsou i ženské hloupé, co mně vadí ale na českých prodavačkách je neochota, arogance a celkové nepříjemné chování, jsou mezi nimi vyjímky, ale bohužel jen vyjímky, není to naopak. U nás by za takové chování letěly na hodinu, a nikdo by nezkoumal, jestli je někdo naštval, nebo mají nějaké problémy, prostě jsou v práci a musí se chovat profesionálně.
@Naima píše:
Božíčku, já sice zastávám profesi, která je na pomyslné profesním žebříčku určitě daleko výš než prodavačka nebo skladník, ale matematický příklad z gymnázia nespočítám taky. Z toho plyne co? Maximálně to, že to ke své práci ani ke svému životu nepotřebuji a možná taky to, že nemám talent na matematiku. Rovnou odsuďme chirurgy, kteří si ve svém volnu také nepropočítávají goniometrickou rovnici.
@Naima píše:
Rovnou odsuďme chirurgy, kteří si ve svém volnu také nepropočítávají goniometrickou rovnici.
Zakladatelko:ja si myslim,ze to nikterak na holkach nenechalo nasledky,urcite jsou v pohode,pani prodavacka reagovala unahlene,ale na druhou stranu pokud ji tam za den prijdem dvacet takovejch deti,co vzdy chteji pomoci s automatem ![]()
Tak a ted Lynnet a spol ![]()
Ja jsem profesi obchodnik,cily hezky receno prodavacka s maturou
A rozhodne si nemyslim,ze jsem hloupa,dokonce me prace prodavacky(textil,drogerie,papirak) naplnovala,bavila me,mam rada lidi,rada jsem mezi nima.Nechapu jak nekoho muzes hazet do jednoho pytle, to je podle me docela nestandartni chovani inteligentniho jedince čoveče
Navic,me taky zajima jaka je tvva profese,proc neodpovis holkam na otazku?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat