Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MacinkaCZ píše:
Je to od člověka ne od povolání.. Asi když jí něco štve tak si to vylívá kde může… je to opravdu jen o přístupu… bohužel s tím nic nenaděláš… Jen si o ní můžeš myslet že je to kráva nebo jí to třeba i říct…
No přesně, není to demence, ale buranství… a když je někdo buran, tak je buran… škoda jen, že to pak odnášejí ostatní lidé, co za to nemůžou… a někdo je buran třeba ke slabším a menším a dětem… prostě si troufne, když tuší, že mu nehrozí adekvátní odpověď na jeho buranství… ![]()
@Regina Hero píše:
Už se nedivím, že to tu v naší společnosti vypadá, jak to vypadá, když tolik lidí je schopno říct, že prodavačka prostě měla blbý den a tak svou zlost a vztek ventilovala na dětech… sakra, jsme snad zvířata nebo co? To, co nás od zvířat odlišuje, je právě schopnost přemýšlet, ovládat emoce a chovat se jako lidi… prodavačku neomlouvá, že měla blbý den, jako to neomlouvá nikoho jiného… pokud je někdo naštvaný, tak má jít třeba na záchod, bouchnout rukou do zdi, zařvat jako tur a ne se ventilovat na ostatních, ať už jsou to děti nebo ne… když vezmu ten úvodní příspěvek, tak přece stačilo tak málo - jedna věta - říct, že to provozuje někdo jiný a že to nepatří k obchodu, tak jim s tím nic udělat nemůže… a bylo by vymalováno…
To je zajímavé, že když se tu nějaká zhrzená maminka na pokraji svých sil svěří ostatním, že na své děti je občas zlá, i když si to nezaslouží, že občas jim dá na sedínku, i když to šlo řešit hodinou okecávání a že občas jí rupnou nervy a ječí jak smyslů zbavená, tak jí všichni ( nebo většina) napíše jak je TAKÉ JEN ČLOVĚK a MÁ JEN JEDNY NERVY že je to holt s dětmi NÁROČNÉ občas se prostě stane ŽE UPUSTÍ PÁRU..ale že to neznamená ,že nemá mít děti, nebo že je špatná matka..
Ale holt prodavačka a jakákoli jiná profese - běda jak se křivě podívá nebo má blbý řeči - má se jít zavřít na záchod a neobtěžovat laskavě okolí svou náladou a problémy, nebo co ještě lépe - nemá dělat prodavačku - má jít štípat dříví do lesa, když se neumí každý den 12 h denně hodit do klidu a být usměvavá..
![]()
Všichni jsou jenom lidi..OPRAVDU VŠICHNI..
Ano, jsou mezi námi lidé, kteří nám dokážou zkazit den a neumí se chovat..ale odsoudit někoho podle pár vět - že je dementní.. ![]()
@Lizbeth píše:
To je zajímavé, že když se tu nějaká zhrzená maminka na pokraji svých sil svěří ostatním, že na své děti je občas zlá, i když si to nezaslouží, že občas jim dá na sedínku, i když to šlo řešit hodinou okecávání a že občas jí rupnou nervy a ječí jak smyslů zbavená, tak jí všichni ( nebo většina) napíše jak je TAKÉ JEN ČLOVĚK a MÁ JEN JEDNY NERVY že je to holt s dětmi NÁROČNÉ občas se prostě stane ŽE UPUSTÍ PÁRU..ale že to neznamená ,že nemá mít děti, nebo že je špatná matka..
Ale holt prodavačka a jakákoli jiná profese - běda jak se křivě podívá nebo má blbý řeči - má se jít zavřít na záchod a neobtěžovat laskavě okolí svou náladou a problémy, nebo co ještě lépe - nemá dělat prodavačku - má jít štípat dříví do lesa, když se neumí každý den 12 h denně hodit do klidu a být usměvavá..![]()
Všichni jsou jenom lidi..OPRAVDU VŠICHNI..
Ano, jsou mezi námi lidé, kteří nám dokážou zkazit den a neumí se chovat..ale odsoudit někoho podle pár vět - že je dementní..
Psala jsem někde, že maminky od dětí na to nárok mají a prodavačky ne? Jsem zastáncem teorie, že i unavená a nevyspaná maminka by měla svůj vztek ventilovat jinak, než že bude křičet na dítě nebo ho i bít, protože všechno jde řešit jinak, v klidu a bez zbytečných a kontraproduktivních emocí… nebo možná jen špatně chápu tvůj komentář, tedy jeho začátek… občas je jedna dobře mířená na zadek ve správný čas a ve správné míře nejlepším řešením, když se jedná třeba o bezpečnost dítěte, ale jinak jsem proti používání násilí ve výchově…
Ovšem i když jsme JENOM LIDI, tak to neznamená, že své nenálady budeme ventilovat jako kulový blesk, že někdo naštve mě, tak si to vyleju na prvním člověku, kterého potkám, ten se oprávněně naštve a seřve dalšího a na konci pak bude nějaké to dítko, co nedostane zpět své peníze z automatu…
Škoda jen, že tato prodavačka také nemůže ventilovat svou nenáladu jako zakladatelka..Třeba kdyby popsala zevrubě každý svůj pracovní den, tak by někdo pochopil její jednání..A nebo by třeba sama dokázala , že je opravdu dementní..Kdo ví.
Nejlehčí je odsoudit, nejtěžší je pochopit.
Tak ještě jednou pro ty méně chápavé a doufám, že tentokrát to docvakne už všem. Já jsem nikde nenapsala že jsou všechny prodavačky hloupé. O téhle jedné si to myslím na základě jejího chování nikoli na základě její pozice, přestože uznávám že na pozici na kterou stačí ZŠ bych očekávala logicky víc blbců než na nějaké vyšší i když pochopitelně na blbce člověk narazí všude. Za svým názorem si stojím a myslím si že jsem to tu i docela srozumitelně odůvodnila. Kdybyste mě nechytaly za každý slovo a nehledaly v každé mé větě slabinu a braly to normálně tak by to bylo super - ale nuda je hrozná věc a jak lépe strávit dopoledne, že?
Co dělám za práci do toho nikomu nic není. Studuji druhou VŠ a díky studiu nemůžu být normálně zaměstnaná takže vydělávám jak to jen jde a vykonávám vlastně 4 různé profese - prostě co umím to prodám.
tak holky,
na základě některých z vás, které mě tu osočily, že urážím prodavačky, a co jsem tu " předvedla " jsem si i kvůli sobě vypracovala takovou rekapitulaci mých příspěvků.
10:16 - demence dospělých - příběh o nechápavé a drzé prodavačce a dětech
10:38 - reakce na Lynett - moje sestra mi vysvětluje, proč nemůžu chtít po některých prodavaček z menších prodejen organizační a komunikační schopnosti
10:40 - jasně uvádím na pravou míru, že prodavaček si vážím
10:52 - reaguji na Kattkku, proč sestra to, co řekla, znovu se omlouvám, že nešlo o urážení prodavaček, jako povolání
10:57 - znovu vysvětluji, že šlo o bábu, jako o člověka
10:59 - reakce na Trojlístek - priorita dobrého prodavače
11:00 - nelíbí se mi, že se to motá kolem prodavaček, jako zaměstnání
11:03 - vysvětluji, že jsem to myslela dobře, ne proti prodavačkám jako profesi
11:23 - pohled na hloupou bábu jako na člověka, popis, jak jsem chtěla situaci řešit, ale holky už tam nebyly
11:27 - znovu vysvětluji, že nikdo neřekl, že prodavačky jsou blbé
11:27 - usměrňuji zvědavce
11:29 - říkám, že doktorky taky neumí komunikovat, že každý má buňky na něco jiného
11:32 - nepříjemné příspěvky mě nenechávají chladnou
11:39 - udivuji se, že 1miss1 blinká při představě, jak je moje sestra arogantní a povýšená
11:40 - udivuji se, že 1miss1 lituje mě a sestru, že jsme tak zlé
11:44 - věcná reakce Trojlístek k tématu
11:45 - udivuji se nad 8 smajlíky s čertem od barca.hrosik
11:56 - věcná reakce Trojlístek k tématu
11:59 - sděluji své pocity, jak se nervuju kvůli diskuzi
12:31 - znovu se obhajuji, že jsem neurážela prodavačky jako profesi
takže když se podívám, co všechno jsem tu vyslechla a hlavně pořád dokola, že urážím prodavačky, což jsem pořád dokola slušně vyvracela, jsem tady v té diskuzi vlastně šikanovaná ![]()
možná bych měla uvést na pravou míru ještě slovo dementní - je teď v mém okolí hojně používané, a ta ženská byla natolik hnusná na ty holky, že jsem toto slovo použila. ale to snad není až takovej průšvih ne ? ![]()
No třeba to i ventiluje… co ty víš, ale jedna věc je potom si vyventilovat své zážitky, než je ventilovat na těch, co projdou okolo a bohužel něco chtějí v tu nesprávnou chvíli… jde o profesionalitu a slušné vychování, o nic víc, není to ani o profesi, ani o vzdělání, ani o ničem jiném…
Já si tedy dementa představuji jinak..než jako někoho, kdo byl neochotný a otrávený. ![]()
@Lynette píše:
Tak ještě jednou pro ty méně chápavé a doufám, že tentokrát to docvakne už všem. Já jsem nikde nenapsala že jsou všechny prodavačky hloupé. O téhle jedné si to myslím na základě jejího chování nikoli na základě její pozice, přestože uznávám že na pozici na kterou stačí ZŠ bych očekávala logicky víc blbců než na nějaké vyšší i když pochopitelně na blbce člověk narazí všude. Za svým názorem si stojím a myslím si že jsem to tu i docela srozumitelně odůvodnila. Kdybyste mě nechytaly za každý slovo a nehledaly v každé mé větě slabinu a braly to normálně tak by to bylo super - ale nuda je hrozná věc a jak lépe strávit dopoledne, že?Co dělám za práci do toho nikomu nic není. Studuji druhou VŠ a díky studiu nemůžu být normálně zaměstnaná takže vydělávám jak to jen jde a vykonávám vlastně 4 různé profese - prostě co umím to prodám.
Lalala, psala a psala a psala
![]()
@Lynette píše:
Co chceš od blbý prodavačky prosimtě
Takže seš prodavačka ![]()
@Lenkaamimi píše:11:29 - říkám, že doktorky taky neumí komunikovat, že každý má buňky na něco jiného
Tak teĎ si urazila pro změnu mě ![]()
@Lenkaamimi píše:
hele to mi říká ségra : Leni ale co od ní chceš, ona je na téhle pozici, protože je prostě blbá. ty od ní chceš profesionální jednání, ale ona na to prostě nemá, ona neví, že to existuje. no jo, ale ty děti.
Ty si šikanovaná v této diskuzi? Sama by ses měla naučit slušnému jednání. Neochota není demence - to jsou dva dost odlišné pojmy, udivuje mě, že neznáš rozdíl když si tak prudce iteligentní.
@Anonymní
jo ale pokud jsi doktorka, věřím, že s pacienty jednáš na jedničku. jen mám zkušenost, že např. s úřady, mobilními operátory, a já nevím reklamními obchodními zástupci jednají věcně, stručně, nejsou takové ty úplně extrovertní typy. i když taky záleží na člověku, takže díky za smajlíka.
@Baba píše:
Takže seš prodavačka
A když napíšu Co chceš od blbý ženský znamená to že jsem řekla že jsou všechny ženský hloupý? To, že si to většina z vás vyložila tak, jak si to vyložila s tím já nic neudělám ![]()
Lisbeth já chápu, že někdo nemá svůj den, ale taky jsem si na úřadě stěžovala na slečnu, co na mě byla extrémně nepříjemná a moc mě nezajímalo, jaký měla dneska den, mě se na to nikdo v práci také neptá.
Tak i prodavačka by měla zachovat profesionální přístup a svůj blbý den netahat do práce.Stejně jako soukromé starosti.Nezlobte se,ale to do žádné práce nepatří.Přece swi nemůžeme svoje naštvání ventilovat na druhých
.A už vůbec ne v pozici zákazník - prodavač?Chápu,že každý má nějaké trápení.Ale tvrdit,že je normální si to ventilovat na zákazníkovi v pořádku není.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat