Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jste tady většina rozumných, ale to byste se divili, jak lidi posuzují podle titulu před jménem. Já to nesnáším, nedělám to, hlavně dnes už je tolik soukromých škol i státních, který nemají valnou pověst, takže pak jde posuzovat opravdu jen konkrétního člověka. A ohledně matematiky - já končím vysokou, matika mi nešla, nesnášela jsme jí,ale ve svém oboru jí nijak zvlášť nepotřejuji a rozhodně si kvůli tomu nepřijdu hloupá. O čem tady psala Lynette mi spíš přidje jako všeobecný přehled a ten nemá spoustu lidí,ale o tom vzdělání vůbec není.
nebudu komentovat inteligenci prodavaček, protože i mezi nimi jsou ženské chytré a mezi vzdělanými jsou i ženské hloupé, co mně vadí ale na českých prodavačkách je neochota, arogance a celkové nepříjemné chování, jsou mezi nimi vyjímky, ale bohužel jen vyjímky, není to naopak. U nás by za takové chování letěly na hodinu, a nikdo by nezkoumal, jestli je někdo naštval, nebo mají nějaké problémy, prostě jsou v práci a musí se chovat profesionálně.
@Naima píše:
Božíčku, já sice zastávám profesi, která je na pomyslné profesním žebříčku určitě daleko výš než prodavačka nebo skladník, ale matematický příklad z gymnázia nespočítám taky. Z toho plyne co? Maximálně to, že to ke své práci ani ke svému životu nepotřebuji a možná taky to, že nemám talent na matematiku. Rovnou odsuďme chirurgy, kteří si ve svém volnu také nepropočítávají goniometrickou rovnici.
@Naima píše:
Rovnou odsuďme chirurgy, kteří si ve svém volnu také nepropočítávají goniometrickou rovnici.
Zakladatelko:ja si myslim,ze to nikterak na holkach nenechalo nasledky,urcite jsou v pohode,pani prodavacka reagovala unahlene,ale na druhou stranu pokud ji tam za den prijdem dvacet takovejch deti,co vzdy chteji pomoci s automatem ![]()
Tak a ted Lynnet a spol ![]()
Ja jsem profesi obchodnik,cily hezky receno prodavacka s maturou
A rozhodne si nemyslim,ze jsem hloupa,dokonce me prace prodavacky(textil,drogerie,papirak) naplnovala,bavila me,mam rada lidi,rada jsem mezi nima.Nechapu jak nekoho muzes hazet do jednoho pytle, to je podle me docela nestandartni chovani inteligentniho jedince čoveče
Navic,me taky zajima jaka je tvva profese,proc neodpovis holkam na otazku?
@Baba píše:Tak chirurg v podstatě je manuální profese
V podstatě profese řezník
.
Dementní bych prodavačku nenazvala, i když by to mohla říct jinak. Že děti odbyla tak s takovým přístupem, neochotou se setkávám velmi často. Lidem do cizích nic není a chovají se k sobě čím dál tím víc jak k povlovy.
Včera jsem jela do drogerie koupit malému skleničky. Za kasou jsem si dávala do tašky asi 4skleničky se zeleninou. Do toho vjela do prodejny ženská s kočárem. Mě celá záležitost trvala 15s. Rozepnout tašku a narvat tam sklenky, no a co myslíte, nemohla vydržet, jejím kočárem do toho mého narážela tam zpět, tam zpět. Tak jsem jí řekla, že mohla říct s dovolením nebo počkat a ne mi vrážet do kočáru, když v něm malý seděl. Čuměla jak péro z gauče a teda měla jsem chut jí zezadu dát kapra do zad. Fakt mě srala. Nato jdu z obchodu a předemnou pán s paní tak 50let a před nimi se plouží důchodce s vozíkem. Jako tak zpomalím, a slysím ty předemnou jak je ten dědek pomalej a at dělá. Bože kde to jsme. Nevydrží jít 10vteřin pomalou chůzí. Co my až budeme takhle staří. Prostě mi včera bylo nějak všeho líto, jak se lidi k sobě chovají. Vždyt o nic nejde ne? ![]()
tak nehtíky hotový.
celá tahle diskuze měla být o tom, že děti jsou taky lidi a měli bychom je respektovat.
kdyby jste byly v té situaci, viděly by jste dvě rozjásané holky, jedna ukazovala druhé, že má bůra.
dokonce se přinutila k tomu, aby šla do krámu situaci řešit, protože pro ní, bylo to bůro stejné, jako pro mě stovka, která by mi zapadla někam. tak bych řvala, kdo to bude jako řešit. ale ta holka, té bylo tak 10 let, takže tu podporu prostě měla dostat. vím, že to nebyla prodavačky práce, ale vozit se po ní , je podle mě prostě demence dospělého a nerespektování lidí v dětském věku.
vadí mi, že kolem sebe vidím tolik sebestřednosti a o těch dětech se tak málo mluví.
@Lenkaamimi, já souhlasím s tím, že se prodavačka mohla vůči těm holkám zachovat lépe. Ale tady přece nejde o ten tvůj zakládající příspěvek, jako o to, co následovalo pak. To, co jste dál, ty a Lynette, předvedly v dalších příspěvcích. A to je pro mě nepochopitelné a zaráží mě, že pak mluvíš o sebestřednosti kolem sebe ![]()
Jejda, kolikrát se mi toto stalo, když jsem byla malá. Odnesla jsem si z toho, že se ze mne nikdo neposadí na p…l, jen proto, že je mi 10, že lidi mívají špatné nálady, že jsou i lidé neochotní, že všichni mají své dny. Takže z venčí viděno, následky to na holkách rozhodně nezanechá.
No, k tomu, že označuješ tamtu prodavačku za starou dementní bábu se raději vyjadřovat nebudu, protože se domnívám, že z vás dvou to zrovna o ní to nic nevypovídá… Říkat o prodavačkách, že jsou dementní a že na této pozici jsou lidé s nízkým IQ si podle mne dovolí člověk, který na té Gaussově křivce v IQ nebude zrovna na pravé straně…
Já nevěřím svým očím, ano, prodavačka byla dost protivná, ale že by byla dementní nebo blbá?
Lidé se k sobě obecně chovají hnusně, o to horší je, když se tak chovají i k dětěm, to se shodnem, doufám, všechny.
Prodavačka v drogerii je nepříjemná, možná má blbý den (což ju samozřejmě neomlouvá), ale je jisté, že neprošla školením „spokojenost zákazníka na prvním místě“ (na které ju zaměstnavatel možná odmítl poslat) a automaticky je blbka?
Jaké školení by měl absolvovat třeba popelář (ti naši všem malým dětem zdálky mávají), roznašeč letáků (u nás ošklivý pán, na první pohled vypadá jako bezdomovac, nevoní, ale nikdy mi nezapomene popřát „krásný den“) nebo zametač? Tihle všichni lidé, plus samozřejmě prodavačky a zedníci by se měli stydět za svou práci?
Když všichni budou mít vysokoškolské diplomy a hrdě sedět v kancelářích, kdo upeče rohlíky, kdo vyveze popelnice, kdo postaví domy?
Holek je mi líto, chování prodavačky si nezasloužily, ale pochybuju, že se půjdou z toho věšet, jak poznamenala myslím @Lizbeth. Jo a @CokeLady, u nás jsou všechny automaty na dvacky.
Už se nedivím, že to tu v naší společnosti vypadá, jak to vypadá, když tolik lidí je schopno říct, že prodavačka prostě měla blbý den a tak svou zlost a vztek ventilovala na dětech… sakra, jsme snad zvířata nebo co? To, co nás od zvířat odlišuje, je právě schopnost přemýšlet, ovládat emoce a chovat se jako lidi… prodavačku neomlouvá, že měla blbý den, jako to neomlouvá nikoho jiného… pokud je někdo naštvaný, tak má jít třeba na záchod, bouchnout rukou do zdi, zařvat jako tur a ne se ventilovat na ostatních, ať už jsou to děti nebo ne… když vezmu ten úvodní příspěvek, tak přece stačilo tak málo - jedna věta - říct, že to provozuje někdo jiný a že to nepatří k obchodu, tak jim s tím nic udělat nemůže… a bylo by vymalováno…
Je to od člověka ne od povolání.. Asi když jí něco štve tak si to vylívá kde může… je to opravdu jen o přístupu… bohužel s tím nic nenaděláš… Jen si o ní můžeš myslet že je to kráva nebo jí to třeba i říct…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat