Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@PetiteFillette píše:
No tak to si děláš ale prdel ne?? Já VŠ vystudovala a stejně jsem po mateřské skončila za kasou, protože jsem se prostě na 12tky, denní a noční vrátit nemohla! A přesně kvůli takovýmto lidem, přesně kvůli takovýmto názorům se za svoji práci stydím!!
A ještě další příklad. Mamka vystudovala střední školu s maturitou a po 22 letech na kancelářské pozici ve VELKÉM vládním podniku byla odejíta. Nic jiného neuměla, tak měla zůstat na pracáku a nechávat se živit státem? Šla pracovat na nižší pozici!!! I taková 55letá bába za kasou tam mohla skončit z podobného důvodu!!
Ježiš to jsem se zase rozčílila.
Asi jsi to myslela dobře, ale forma podání, je hodně nešťastná
Jinak třeba já sama se prodavačkou stala na přechodnou dobu ráda. Potřebovala jsem si vyčistit hlavu z pozice zástupce ředitelky společnosti. A od některých mě hodně mrzí, co tady píšou. To už se potom určitým věcem nedivím ![]()
@kattkka píše:
No tak ted jste se damy ukazali.Myslim ze se tady urazi vice uzivatelek.Hlavne tech co delaji pro Vas blbou prodavacku. @Lenkaamimi Tva segra je ocividne taky hloupa jinak by takhle nemluvila a ty jsi jednodussi protoze bys to jinak neodpapouskovala a spis se nad tim zamyslela.Jak se ti libi tenhle pristup?? Je to v poradku??
moje sestra je odbornice ve velmi vysoké pozici ve velmi úspěšné nadnárodní společnosti, která se zabývá nastavováním procesů, koučingem zaměstnanců napříč společnostmi až k nejnižším pozicím jako jsou obchodníci. každá pozice má nějaké zaměření od ředitele po prodavače a prodejní dovednosti jsou nejdůležitější dovedností, která směřuje k úspěchu celé firmy. takže naopak sestra mi vysvětlovala, že pokud narazím na prodavačku, která je neprofesionální, tak nemá takové školení za sebou, je možné, že pracuje v menší firmičce, kde prodavači těmito školeními ani neprocházejí a proto se nemám divit, že mě naštve svou neprofesionalitou. ona prostě na lepší pozici asi nemá, tak si tam v klidu pracuje a neví, že nějaké prodejní a komunikační dovednosti existují. to k vysvětlení, které možná pomůže pochopit, jak to má sestra myslela. já jsem do této problematiky taky tak trochu zavlečená, tím, že se o její práci dost bavíme a také jsem sama prošla nespočítaně školeními na komunikaci, typologii zákazníka, asertivitu a pod.
je to takhle srozumitelnější ? nešlo o urážení, jen jsem si dovolila označit tu starou fuchtli v drogérii jako dementní na základě jejího chování k dětem v pozici zaměstnance, kterého děti v tu chvíli braly jako kompetentního. a lépe už to vysvětlit neumím.
chápe mě někdo ? ![]()
@Lynette píše:
Baba: Neříkám, že všechny prodavačky jsou hloupé ale většina z nich ano, když má totiž člověk na víc tak nesedí za kasou celý svůj život. Na takové pozici málokdy najdeš člověka co by vystudoval VŠ, je průbojný a ochotný dělat něco navíc zadarmo.
To mi přijde taky jako dost ultra názor, je mi z toho smutno.
Nemám nic proti prodavačkám a kolikrát těm lidem prostě nic nezbývá a jsou rádi, že mají aspoň nějakou práci…
Každoápádně ta prodavačka na děti vyjíždět neměla. Ale myslím si, že to je o povaze, ne o tom, co kdo dělá za zaměstnání. Takový člověk bude protivný ať dělá prodavačku nebo cokoliv jinýho.
A co si dělala za vysokou školu, že jsi dělala 12-ti hodinnové směny, jeslti se smím zeptat? S tím jsem se ještě nesetkala, ještě k tomu denní a noční.
PetiteFillette: To nevím proč se za to stydíš. Já sama bych za kasu šla klidně taky kdyby bylo potřeba. Je ale rozdíl když tu práci člověk dělá přechodně a nebo pokud jí dělá celý život. A hlavně jestli je to blbec poznáš až když se projeví. Ta prodavačka o které je řeč jasně ukázala, že na tom s uvažováním zrovna dobře nebude a tak říkám zakladatelce, co od takové blbé prodavačky chce. Nikde jsem nenapsala že všechny prodavačky jsou hloupé.
@Lenkaamimi píše:
moje sestra je odbornice ve velmi vysoké pozici ve velmi úspěšné nadnárodní společnosti, která se zabývá nastavováním procesů, koučingem zaměstnanců napříč společnostmi až k nejnižším pozicím jako jsou obchodníci. každá pozice má nějaké zaměření od ředitele po prodavače a prodejní dovednosti jsou nejdůležitější dovedností, která směřuje k úspěchu celé firmy. takže naopak sestra mi vysvětlovala, že pokud narazím na prodavačku, která je neprofesionální, tak nemá takové školení za sebou, je možné, že pracuje v menší firmičce, kde prodavači těmito školeními ani neprocházejí a proto se nemám divit, že mě naštve svou neprofesionalitou. ona prostě na lepší pozici asi nemá, tak si tam v klidu pracuje a neví, že nějaké prodejní a komunikační dovednosti existují. to k vysvětlení, které možná pomůže pochopit, jak to má sestra myslela. já jsem do této problematiky taky tak trochu zavlečená, tím, že se o její práci dost bavíme a také jsem sama prošla nespočítaně školeními na komunikaci, typologii zákazníka, asertivitu a pod.je to takhle srozumitelnější ? nešlo o urážení, jen jsem si dovolila označit tu starou fuchtli v drogérii jako dementní na základě jejího chování k dětem v pozici zaměstnance, kterého děti v tu chvíli braly jako kompetentního. a lépe už to vysvětlit neumím.
chápe mě někdo ?
Ne, protože se potom lidé chovají jako stroje a nutí mi to, co nechci…
Lynette m ožná by ses diviva,kolik toho prodavačka musí dělat navíc zadarmo…
Všichni nemůžou mít Vš,to bychom si fakt ten rohlík neměly od koho koupit a i tyhle práce musí nělat,to neznamená,že jsou ti lidé blbý ![]()
Naopak chytrý člověk nikým neopovrhuje…
NO hlavně, že tvoje sestra je v práci vždy profesionální, vždy pozitivně naladěná, vždy s profesionálním úsměvem, vždy vše ví a vše zná a je tak prudce inteligentní, že před její egem padají všichni na kolena.
holky tady to fakt nemá cenu si ani povídat. proč jsou lidi tak sebestřední ?
ta diskuze byla o tom, jak se ta dementní bába chovala k nevinným dětem, který si za ní přišly o radu jako za kompetentním člověkem.
a dopadne to tak, že se tu ženský budou zvedat ze židlí, že se všeobecně urážejí prodavačky.
vsadím se, že pokud mají ženský v hlavě takovýhle sebestředný pocity a reagují na první našlápnutí a mastí si ego, tak ty děti pak opravdu nikdo nevidí a neslyší.
já to balím.
@Lonette píše:
A co si dělala za vysokou školu, že jsi dělala 12-ti hodinnové směny, jeslti se smím zeptat? S tím jsem se ještě nesetkala, ještě k tomu denní a noční.
To je asi otázka na mě že? Představ si to, že jsem pracovala ve zdravotnictví.
@Lonette píše:
To můžeš být třeba zdravotní sestra. Ta má dnes běžně vysokou školu a dělá noční i denní, dvanáctky. Samozřejmě může pracovat i ranní osmičky v ambulanci. Nebo vychovatelka v dětském domově.
Příspěvek upraven 27.03.12 v 10:58
@Lynette píše:
Baba: Neříkám, že všechny prodavačky jsou hloupé ale většina z nich ano, když má totiž člověk na víc tak nesedí za kasou celý svůj život. Na takové pozici málokdy najdeš člověka co by vystudoval VŠ, je průbojný a ochotný dělat něco navíc zadarmo.
Tak to nesouhlasím. U nás ve městě dělá prodavačku spousta fajn ženskejch. Proč? Protože není práce a pokud nechtějí denně dojíždět 120 km, tak prostě raději sedí za kasou.
@Lenkaamimi A co ze ma nejake skoleni v nadnarodni spolecnosti a podobene to ji snad dava patent na rozum?? Jezis nemuzes tady srovnavat zamestnance v tescu a zamestnance nejake jine firmy.To nemyslis snad vazne.Premyslej chvilu nez neco napises.
Zakladatelka měla zřejmě namysli lidi obecně, ale uvedla tento příklad. S blbcem se setkáš v každém oboru napříš všemi povoláními.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat