Demence dospělých

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
13943
27.3.12 10:50
@PetiteFillette píše:
No tak to si děláš ale prdel ne?? Já VŠ vystudovala a stejně jsem po mateřské skončila za kasou, protože jsem se prostě na 12tky, denní a noční vrátit nemohla! A přesně kvůli takovýmto lidem, přesně kvůli takovýmto názorům se za svoji práci stydím!!

A ještě další příklad. Mamka vystudovala střední školu s maturitou a po 22 letech na kancelářské pozici ve VELKÉM vládním podniku byla odejíta. Nic jiného neuměla, tak měla zůstat na pracáku a nechávat se živit státem? Šla pracovat na nižší pozici!!! I taková 55letá bába za kasou tam mohla skončit z podobného důvodu!!
Ježiš to jsem se zase rozčílila.

• načítám...
10959
27.3.12 10:52

Asi jsi to myslela dobře, ale forma podání, je hodně nešťastná :nevim: Jinak třeba já sama se prodavačkou stala na přechodnou dobu ráda. Potřebovala jsem si vyčistit hlavu z pozice zástupce ředitelky společnosti. A od některých mě hodně mrzí, co tady píšou. To už se potom určitým věcem nedivím :think:

• načítám...
Lenkaamimi
27.3.12 10:52
@kattkka píše:
No tak ted jste se damy ukazali.Myslim ze se tady urazi vice uzivatelek.Hlavne tech co delaji pro Vas blbou prodavacku. @Lenkaamimi Tva segra je ocividne taky hloupa jinak by takhle nemluvila a ty jsi jednodussi protoze bys to jinak neodpapouskovala a spis se nad tim zamyslela.Jak se ti libi tenhle pristup?? Je to v poradku?? ;)

moje sestra je odbornice ve velmi vysoké pozici ve velmi úspěšné nadnárodní společnosti, která se zabývá nastavováním procesů, koučingem zaměstnanců napříč společnostmi až k nejnižším pozicím jako jsou obchodníci. každá pozice má nějaké zaměření od ředitele po prodavače a prodejní dovednosti jsou nejdůležitější dovedností, která směřuje k úspěchu celé firmy. takže naopak sestra mi vysvětlovala, že pokud narazím na prodavačku, která je neprofesionální, tak nemá takové školení za sebou, je možné, že pracuje v menší firmičce, kde prodavači těmito školeními ani neprocházejí a proto se nemám divit, že mě naštve svou neprofesionalitou. ona prostě na lepší pozici asi nemá, tak si tam v klidu pracuje a neví, že nějaké prodejní a komunikační dovednosti existují. to k vysvětlení, které možná pomůže pochopit, jak to má sestra myslela. já jsem do této problematiky taky tak trochu zavlečená, tím, že se o její práci dost bavíme a také jsem sama prošla nespočítaně školeními na komunikaci, typologii zákazníka, asertivitu a pod.

je to takhle srozumitelnější ? nešlo o urážení, jen jsem si dovolila označit tu starou fuchtli v drogérii jako dementní na základě jejího chování k dětem v pozici zaměstnance, kterého děti v tu chvíli braly jako kompetentního. a lépe už to vysvětlit neumím.

chápe mě někdo ? :-)

• Upravit
2926
27.3.12 10:54
@Lynette píše:
Baba: Neříkám, že všechny prodavačky jsou hloupé ale většina z nich ano, když má totiž člověk na víc tak nesedí za kasou celý svůj život. Na takové pozici málokdy najdeš člověka co by vystudoval VŠ, je průbojný a ochotný dělat něco navíc zadarmo.

To mi přijde taky jako dost ultra názor, je mi z toho smutno. :( Nemám nic proti prodavačkám a kolikrát těm lidem prostě nic nezbývá a jsou rádi, že mají aspoň nějakou práci…

Každoápádně ta prodavačka na děti vyjíždět neměla. Ale myslím si, že to je o povaze, ne o tom, co kdo dělá za zaměstnání. Takový člověk bude protivný ať dělá prodavačku nebo cokoliv jinýho.

• načítám...
2693
27.3.12 10:54

A co si dělala za vysokou školu, že jsi dělala 12-ti hodinnové směny, jeslti se smím zeptat? S tím jsem se ještě nesetkala, ještě k tomu denní a noční.

• načítám...
8996
27.3.12 10:55

PetiteFillette: To nevím proč se za to stydíš. Já sama bych za kasu šla klidně taky kdyby bylo potřeba. Je ale rozdíl když tu práci člověk dělá přechodně a nebo pokud jí dělá celý život. A hlavně jestli je to blbec poznáš až když se projeví. Ta prodavačka o které je řeč jasně ukázala, že na tom s uvažováním zrovna dobře nebude a tak říkám zakladatelce, co od takové blbé prodavačky chce. Nikde jsem nenapsala že všechny prodavačky jsou hloupé.

• načítám...
10959
@Lenkaamimi píše:
moje sestra je odbornice ve velmi vysoké pozici ve velmi úspěšné nadnárodní společnosti, která se zabývá nastavováním procesů, koučingem zaměstnanců napříč společnostmi až k nejnižším pozicím jako jsou obchodníci. každá pozice má nějaké zaměření od ředitele po prodavače a prodejní dovednosti jsou nejdůležitější dovedností, která směřuje k úspěchu celé firmy. takže naopak sestra mi vysvětlovala, že pokud narazím na prodavačku, která je neprofesionální, tak nemá takové školení za sebou, je možné, že pracuje v menší firmičce, kde prodavači těmito školeními ani neprocházejí a proto se nemám divit, že mě naštve svou neprofesionalitou. ona prostě na lepší pozici asi nemá, tak si tam v klidu pracuje a neví, že nějaké prodejní a komunikační dovednosti existují. to k vysvětlení, které možná pomůže pochopit, jak to má sestra myslela. já jsem do této problematiky taky tak trochu zavlečená, tím, že se o její práci dost bavíme a také jsem sama prošla nespočítaně školeními na komunikaci, typologii zákazníka, asertivitu a pod.

je to takhle srozumitelnější ? nešlo o urážení, jen jsem si dovolila označit tu starou fuchtli v drogérii jako dementní na základě jejího chování k dětem v pozici zaměstnance, kterého děti v tu chvíli braly jako kompetentního. a lépe už to vysvětlit neumím.

chápe mě někdo ? :-)

Ne, protože se potom lidé chovají jako stroje a nutí mi to, co nechci…

• načítám...
10952

Lynette m ožná by ses diviva,kolik toho prodavačka musí dělat navíc zadarmo…

Všichni nemůžou mít Vš,to bychom si fakt ten rohlík neměly od koho koupit a i tyhle práce musí nělat,to neznamená,že jsou ti lidé blbý :roll:
Naopak chytrý člověk nikým neopovrhuje…

• načítám...
27259

NO hlavně, že tvoje sestra je v práci vždy profesionální, vždy pozitivně naladěná, vždy s profesionálním úsměvem, vždy vše ví a vše zná a je tak prudce inteligentní, že před její egem padají všichni na kolena.

• načítám...
Lenkaamimi
27.3.12 10:57

holky tady to fakt nemá cenu si ani povídat. proč jsou lidi tak sebestřední ?

ta diskuze byla o tom, jak se ta dementní bába chovala k nevinným dětem, který si za ní přišly o radu jako za kompetentním člověkem.

a dopadne to tak, že se tu ženský budou zvedat ze židlí, že se všeobecně urážejí prodavačky.

vsadím se, že pokud mají ženský v hlavě takovýhle sebestředný pocity a reagují na první našlápnutí a mastí si ego, tak ty děti pak opravdu nikdo nevidí a neslyší.

já to balím.

• Upravit
13943
@Lonette píše:
A co si dělala za vysokou školu, že jsi dělala 12-ti hodinnové směny, jeslti se smím zeptat? S tím jsem se ještě nesetkala, ještě k tomu denní a noční.

To je asi otázka na mě že? Představ si to, že jsem pracovala ve zdravotnictví.

• načítám...
24292
@Lonette píše:
A co si dělala za vysokou školu, že jsi dělala 12-ti hodinnové směny, jeslti se smím zeptat? S tím jsem se ještě nesetkala, ještě k tomu denní a noční.

To můžeš být třeba zdravotní sestra. Ta má dnes běžně vysokou školu a dělá noční i denní, dvanáctky. Samozřejmě může pracovat i ranní osmičky v ambulanci. Nebo vychovatelka v dětském domově.

Příspěvek upraven 27.03.12 v 10:58

• načítám...
Billi
27.3.12 10:58
@Lynette píše:
Baba: Neříkám, že všechny prodavačky jsou hloupé ale většina z nich ano, když má totiž člověk na víc tak nesedí za kasou celý svůj život. Na takové pozici málokdy najdeš člověka co by vystudoval VŠ, je průbojný a ochotný dělat něco navíc zadarmo.

Tak to nesouhlasím. U nás ve městě dělá prodavačku spousta fajn ženskejch. Proč? Protože není práce a pokud nechtějí denně dojíždět 120 km, tak prostě raději sedí za kasou.

• Upravit
24320

@Lenkaamimi A co ze ma nejake skoleni v nadnarodni spolecnosti a podobene to ji snad dava patent na rozum?? Jezis nemuzes tady srovnavat zamestnance v tescu a zamestnance nejake jine firmy.To nemyslis snad vazne.Premyslej chvilu nez neco napises.

• načítám...
2693

Zakladatelka měla zřejmě namysli lidi obecně, ale uvedla tento příklad. S blbcem se setkáš v každém oboru napříš všemi povoláními.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová