Emancipace žen? Nezmiňují se tchánové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
7.4.12 15:12
@Loki01 píše:
Ok ja zkusim vysvetlit jak to myslim ja.
Lidi si stezujou jak tady tak v CR. Divas se na zpravy? Vidis jak neustale mluvi o tom jak je vysoky unemployment a ci ze je to chyba? Ctes noviny?Tady jsou lidi mnohem vic empaticti. Maji lepsi socialni system, ktery se opravdu snazi pomoct tem co to potrebuji. Bohuzel se najdou taci, kteri toho zneuzivaji, ale to je na jinou debatu. Lidi si tady mnohem vic zavidi a hlavne chapou, ze lidi muzou ovlivneni ruznyma vecma, snazi se si pomoct. Lidi tady davaji treba mnohem vic na charity, nejen na ulicich, ale treba i Comic relief.
Kdezto v CR prevlada nazor,ze si za vsechno muze kazdy sam a charitam se tak moc nedari (tim nechci rict, ze by tam zadne nebyly, ale ze je jim dari hur nez tem tady).
Zamestnavatele jsou mnohem vstricnejsi, proste si lidi nemysli, ze vsechno je jen tvuj problem jak jsi to rekla ty, ale naopak se snazi pomoct a vyhovet.
Dam priklad:
CR: Makas cely zivot a najednou prijdes o praci. Hledas…hledas douho jsi uz starsi. Nuti te prodat auto na ktere jsi si cely zivot setril. Lide s tim souhlasi, beres prece davky od nich jsi vyzirka.Snazis se dostat na rekvalifikacni kurz, ale maji jen 10 mist a je vas 60.
UK: Makas cely zivot a najednou prijdes o praci. Hledas…hledas douho jsi uz starsi. Auto te nikdo prodavat nenuti, cely zivot jsi prece pracoval a setril na nej a ted potrebujes pomoct. Platil jsi dane 30 let a mas narok na to aby ti ted stat na chvili pomohl.

s tímhle já souhlasím, tak by to mělo být

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 15:13
@Scarlett2011 píše:
Ja jsem ale psala o svem pohledu, mysleno nazoru. Tak jako nekdo si mysli, ze dat dite do skolky je lepsi nez s nim byt doma. Tak se mohou ruznit nazory i na feminismus. Ja si proste nemyslim, ze se feminismus zene stastnym smerem. Nesouhlasim s nim a myslim si, ze vetsina zen na nej ma pokriveny pohled, ale z jineho hlediska, nez ze ktereho jste me tu narkly.
Tim samozrejme nechci rict, ze to je tvuj pripad, ale proste vetsina zen zastava feminismus, aniz by vedela, o co presne jde. A pak chudaci muzi, protoze najednou jsou v pozici, kdy musi delat vse co doposud (tim myslim hlavne stres spojeny se zajistenim rodiny), protoze jsou to preci muzi a zaroven se po nich chce aby doma delali ‚zenske‘ prace, byli i nadale galantni, pokud mozno se starali o deti stejnou merou jako zeny…a mohla bych pokracovat.
Ale vzhledem k tomu, ze mam pocit, ze tu kazda mluvime o necem jinem, tak uz toho vysvetlovani radsi necham. Takhle pisemne muze dojit k nedorozumenim velice snadno. :)

Ale feminismus je prece jasne definovany. S peci o dite se bavime o nazoru, ne o tom co si predstavujem pod pojem „pece o dite“.Nazor na nej muzes mit jakykoli to je jasne, ale mne se spis zda ze poradne nevis co to je.(to opravdu nemyslim jako urazku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena
7.4.12 15:14

Loki,zajimalo by me,jestli jsou lide v UK porad tak empaticti,kdyz je prece jen tolik vyzirku a zneuzivacu systemu ? Nebo jinak,chapu ten soucit ke cloveku,ktery pracoval a prisel o praci,ale jak se spolecnost diva na pocetne komunity pristehovalu,kteri ziji prevazne z davek?

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 15:15
@neprihlasena píše:
v CR je popularni valet se doma s kazdym ditetem minimalne 3 roky.Pak s druhym, pripadne s tretim.A pak si stezovat ze jsem po tak dlouhe dobe mimo.v CR se na matky, ktere jdou do prace driv kouka skrz prsty a jsou odsuzovany stejne tak v realite jako tady v diskuzi.

Ja si taky myslim, ze byt doma s ditetem je docela prace. Kdyz to dela zenska poradne. Ja si kolikrat chodim do laborky odpocinout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena
7.4.12 15:16

ja to taky napsala schvalne 8)

• Citovat
  • Upravit
neprihlasena
7.4.12 15:18

ale protoze pracuju castecne z domova ,tak ano, kdyz jsem to jeste nedelala, mela jsem daleko vic casu se valet.Ted mam oboji,jak praci tak peci o dite.Plus domaci prace.Ale stejne mam porad plno volnych chvil,pokud teda nejste Stepfordske panicky a denne nelestite celej byt anebo nemusite neustale navstevovat ruzne krouzky a aktivity,nezda se mi, ze by to byla az takov drina..

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 15:19
@neprihlasena píše:
Loki,zajimalo by me,jestli jsou lide v UK porad tak empaticti,kdyz je prece jen tolik vyzirku a zneuzivacu systemu ? Nebo jinak,chapu ten soucit ke cloveku,ktery pracoval a prisel o praci,ale jak se spolecnost diva na pocetne komunity pristehovalu,kteri ziji prevazne z davek?

Jak kteri :nevim:
Nekomu se to nelibi, nekdo veri, ze asylum seekers co utikaji treba z Iraku meli tezky zivot a melo by se jim pomoct. Rozhodne to neni „hlavni tema“ spolecnosti. Vetsi halo je treba momentalne, ze vlada zavedla „zaucovani“ (pracovani)zadarmo pro mlade lidi kdyz jsou na uradu prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
7.4.12 15:20

@Loki01
Ja s tebou souhlasim. Presto si myslim, ze to cos popsala je spis dano vyvojem dane zeme a moc to nesouvisi s tim, co jsem mela na mysli ja.
Navic Britove jsou hloupy a liny narod, ktery byl zvykly na to, ze co nemaji, to si nekde v koloniich ukoristi a ja se tedy setkala spis s tim pripadem, ze socialni davky jsou tu ve velkem zneuzivany a to nejen pristehovalci. :nevim:

Mam spis pocit, ze mame kazda jine nazory a asi se neshodneme. To preci ale nevadi.

Kdysi jsem toho o feminismu precetla hodne a proto si myslim, ze vim o cem mluvim. Mozna ne z pohledu dane definice, ale z pohledu mnoha zen feministek, ktere jsou feministkami a vim, jak premysli a jak premysli spolecnost v dnesni dobe a to je to, co se mi nelibi.

Tuto nasi malou diskuzi bych uzavrela, protoze ja nejak nemam potrebu nekoho presvedcovat o svych nazorech a navic si jdu precist ten clanek na wikipedii, abych tedy byla vic v obraze. :)

• Citovat
  • Upravit
neprihlasena
7.4.12 15:20

ok,diky

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 15:24
@Scarlett2011 píše:
@Loki01
Ja s tebou souhlasim. Presto si myslim, ze to cos popsala je spis dano vyvojem dane zeme a moc to nesouvisi s tim, co jsem mela na mysli ja.
Navic Britove jsou hloupy a liny narod, ktery byl zvykly na to, ze co nemaji, to si nekde v koloniich ukoristi a ja se tedy setkala spis s tim pripadem, ze socialni davky jsou tu ve velkem zneuzivany a to nejen pristehovalci. :nevim:

Mam spis pocit, ze mame kazda jine nazory a asi se neshodneme. To preci ale nevadi.

Kdysi jsem toho o feminismu precetla hodne a proto si myslim, ze vim o cem mluvim. Mozna ne z pohledu dane definice, ale z pohledu mnoha zen feministek, ktere jsou feministkami a vim, jak premysli a jak premysli spolecnost v dnesni dobe a to je to, co se mi nelibi.

Tuto nasi malou diskuzi bych uzavrela, protoze ja nejak nemam potrebu nekoho presvedcovat o svych nazorech a navic si jdu precist ten clanek na wikipedii, abych tedy byla vic v obraze. :)

Hloupy narod???? 8o
To je jako bych rekla, ze Cesi jsou zlodeji…

Nevim co jsi mela na mysli, ale kdyz si prectes to co jsi napsala tak o cem ja mluvim to adresuje. Co jsi mela na mysli nevim, do hlavy ti nevidim, ale o tomhle jsi mluvila :nevim:
Vyvoj zeme a kultura je dulezita ve vsem ne? To je snad jasne, ne? Jsme formovani kulturou a spolecnosti.
Je ale zajimave jak clovek muze chapat a videt v podstate stejne veci uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
7.4.12 15:48

@Loki01
Tak jen priklad k tomu feminismu, ze ja ho chapu spravne a vy evidentne nejak pokrivene.
Nevim, zda jsi to byla ty, ale nekdo tu psal, ze to, ze mi muz podrzi dvere, tak to prece nema s feminismem nic spolecneho a je to naprosto v poradku. Podle clanku, ktery jsi mi poslala vsak ma.

Cituji: Feminism is mainly focused on women's issues, but because feminism seeks gender equality

Tudiz, pokud by byla naprosta rovnost pohlavi, proc by mel muz drzet zene dvere?

Ja nevim, ale mohla bych pokracovat dal a stejne mi z toho vyplyva, ze to co jsem vedela o feminismu bylo vse podle teto definice a stejne s tim nemohu souhlasit a svuj nazor na nej nezmenim.

A co se tyce hlouposti Britu, tak to je bohuzel fakt. Jejich vzdelavaci system je nedostacujici a podle toho to, az na par vyjimek, taky vypada. Vetsina Britu je v beznem zivote neprakticka, nemaji logicke mysleni a velka spousta obyvatelstva neumi ani zakladni pocty, neumeji spelovat slova, ktera zvladnou ceske deti na zakladnich skolach apod. Zrovna nedavno probehl pruzkum, ve kterem zjistili, ze vic jak polovina Britu si neumi spocitat drobne v obchode. Britska vlada to resi a vi, ze s tim maji problem, takze cemu se divis?

Příspěvek upraven 07.04.12 v 16:19

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.12 15:53

Každá máte nějaký pohled na dané téma.Svoboda rozhodnutí je na každém z nás.Taky bych brala práci a hlavně ty peníze.Příjem jsem měla průměrný v ČR.Teď rodičák.Nemám hlídání,nejsou babičky.Je mi 40 a chci si dítě prostě užít,když je malé do 3let věku.Dělala jsem na směny,partner dělá taky,takže skloubit svépomocí hlídání nejde.Jednak by jsme už vůbec nebyli spolu a já bych nebyla s prckem tak jak bych chtěla.Soukromá školka,či jesle 25km daleko.Vozit tam a zpět nelze kvůli pracovní době a vyzvedávat také ne.Chůva by mě stála tolik,že by se to ani neoplatilo a těch pár tisíc,co bych vydělala, by mi nevynahradily chvíle s dítětem,raději je obětuji a užiji si dítě.Abych zvládala své závazky finanční na rodičáku,prostě jsem si na dítě našetřila.Když se chce,řešení se najde.Tady jste už o tom také mluvily.Možnost volby je daná i možnostmi soc.zázemí ve státě,i kdyby jsem měla placenou práci lépe,stejně bych dítě nedala do jeslí do 3let věku.
Jsou ovšem rodiny které to takhle chtějí řešit a které ne a nebo nemohou a to už je úplně jiné diskuse.
Př-3děti do 5let,rozdíl 2let,tedy 5,3 a 1rok staré děti.Maminka chce do práce.Jedna má průměr platu v ČR a druhá minimální mzdu.Kolik stojí školka?Asi je odpověď předem jasná.Kdo má svobodnou možnost volby?A k tomu třeba je samoživitelka,ještě další příklad se může rozvíjet nebo otec bez práce.Nemluvím o vzdělání,možnosti uplatnění,soc. vazby.Opravdu není vše černobílé.

• Citovat
  • Upravit
neprihlasena
7.4.12 15:57

anonymni,ja verim tomu,ze v CR by plno zen bralo moznost prace z domu nebo na castecny uvazek,kdyby bylo dost skolek a financne by to takhle slo zkloubit-tzn.ze pracujici zena by vse co vydela nemusela vydat za hlidani.Ovsem co si myslim,ze maloktera to prizna,protoze pro dite to prece „neni dobre“.Neni to oblibene ani bezne,vybocuje to z prumeru a to je spatne…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.12 16:20

Nevím,ale kdybych chtěla a měla ty možnosti,tak mi je každý ukradený,co si o mě myslí.Kámoška má práci na 1,5m v roce dost dobře placenou a šla od 3m dítěte,hlídala babička.No a co,a proto se s ní nebudu bavit?Teď už to má jeden týden v měsíci a to ho nevidí,babi je daleko.Každý rozumný člověk dělá,si myslím,pro svou rodinu to nejlepší a když musí řešit věci nepopulární,vybírá menší zlo pro rodinu,to se mi zdá normální.
A nehledím na průměr,či běžné,oblíbené.
Připadá mi to jako chlapi u piva v hospodě,všichni sedí a nadávají,ale neudělají nic.To se potom kritizuje.Zvednout zadek a něco řešit je už přece práce a to už není tak populární. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 16:24
@Scarlett2011 píše:
@Loki01
Tak jen priklad k tomu feminismu, ze ja ho chapu spravne a vy evidentne nejak pokrivene.
Nevim, zda jsi to byla ty, ale nekdo tu psal, ze to, ze mi muz podrzi dvere, tak to prece nema s feminismem nic spolecneho a je to naprosto v poradku. Podle clanku, ktery jsi mi poslala vsak ma.

Cituji: Feminism is mainly focused on women's issues, but because feminism seeks gender equality

Tudiz, pokud by byla naprosta rovnost pohlavi, proc by mel muz drzet zene dvere?

Ja nevim, ale mohla bych pokracovat dal a stejne mi z toho vyplyva, ze to co jsem vedela o feminismu bylo vse podle teto definice a stejne s tim nemohu souhlasit a svuj nazor na nej nezmenim.

A co se tyce hlouposti Britu, tak to je bohuzel fakt. Jejich vzdelavaci system je nedostacujici a podle toho to, az na par vyjimek, taky vypada. Vetsina Britu je v beznem zivote neprakticka, nemaji logicke mysleni a velka spousta obyvatelstva neumi ani zakladni pocty, neumeji spelovat slova, ktera zvladnou ceske deti na zakladnich skolach apod. Sami Britove si to uvedomuji, takze nevim cemu se divis?

Feminismus nevylucuje slusne chovani. Proste to chapes jinak. Ctes to jinak, chapes to jinak.
Tato tvoje veta: Tudiz, pokud by byla naprosta rovnost pohlavi, proc by mel muz drzet zene dvere?
je ukazka toho ze nerozumis rozdilu mezi slusnym chovani a rovnopravnosti.

K tem „hloupym britum“ bych rekla jen to, ze je to tvuj nazor a evidentne jsi asi hodne britu nepotkala. Tam kde se vyskytuju ja, je to opravdu jinak. Ale ja taky nedelam za minimalni mzdu takze jsem asi v jinem prostredi.
Ceske vzdelani na tom treba zrovna slavne neni, podivej se treba jak dopadly statni maturity. Ceske deti jsou uz tedka take nepouzitelne.Ceska vlada to taky vi a resi:) Staci se treba podivat co se dela tady na univerzite a co v CR. V mem oboru, mne treba ucili jak psat odborne clanky, v CR se to opravdu nedela.
Mne proste neni po srsti soudit takhle cely narod a to kterykoli.
Kdyby byli Briti tak hloupi jak rikas ty, tak by asi nevynalezli antibiotika a nemeli treba 117 Nobelovek. Cesi maji 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová