Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@renakuda píše:
Tak běž marodit až co se to dozvíš z krve. Já šla hned po oplodnění, protože mě začalo bejt blbě hned, takovej divnej pocit a jako kdyby menzes první den a bolesti zad. Nebo řekni že máš chřipku nebo angínu… nevím jak to máš v práci… já byla ve fabrice, takže tam jsem to nikomu nevysvětlovala
Ahoj.jo to hned budu mít nesch. z pardubic a bude tam razítko tak bude vědět o co jde. už jsem to promyslela.budu dělat udivenou že to přišlo samo a že to je v začátku
@Anonymní píše:
já mám dar.embr.za 20.OOO, už jako samoplátce..
Ahoj kdybych neměla tu jojišťovnu tak by mě to taky tak nějak stálo
@Annaamalie píše:
Ahoj.jo to hned budu mít nesch. z pardubic a bude tam razítko tak bude vědět o co jde. už jsem to promyslela.budu dělat udivenou že to přišlo samo a že to je v začátku
Nebo můžeš říct, že jsi tam byla na vyšetření třeba s cystou a tam jsou taky gynekologové jako takový, tak že chodíš už tam, že jsou nejlepší atd… něco vymyslet si. Ale většinou to lidem dojde a na lidi se můžeme víš co
mě to spousta lidí nepřála, pořád mě pomlouvaly že jsem neplodná atd… a já na ně stejně dlabala… někdy to zamrzelo, ale myslela jsem na sebe
a nejlepší byly kecy o mé životosprávě a manželově kouření a občasné pivo… fetky a alkoholici mají děti, nestarají se a u nás je to stravou a životosprávou??? asi těžko ![]()
@renakuda píše:
Nebo můžeš říct, že jsi tam byla na vyšetření třeba s cystou a tam jsou taky gynekologové jako takový, tak že chodíš už tam, že jsou nejlepší atd… něco vymyslet si. Ale většinou to lidem dojde a na lidi se můžeme víš comě to spousta lidí nepřála, pořád mě pomlouvaly že jsem neplodná atd… a já na ně stejně dlabala… někdy to zamrzelo, ale myslela jsem na sebe
a nejlepší byly kecy o mé životosprávě a manželově kouření a občasné pivo… fetky a alkoholici mají děti, nestarají se a u nás je to stravou a životosprávou??? asi těžko
Ahoj. Vedoucí ví že se snažíme o potomka a že to nejde. Stačilo mi když jsem jí říkala ať to nikomu neříka takto řekla švagrovi kterej je majitel restaurace ve který pracuji a hned to řekl svím kamarádů a to je tak trapný když nenápadně ti říkaj ať se mi splní přání že to výjde. No já jsem jí jen připravila na to že asi začnu jezdi po konzultacích a ptala se mě kdy tak jsem jí řekla že nevím asi od září. Zatím mi to vychází že když jdu doktorce tak mám volno a ještě pro jistotu jsem se dohodla doktorkou že když mi to bude vycházet na pracovní tak jestli si to můžu o den dva posunout že nechci aby to věděli v práci a řekla mi že v pohodě že to chápe
. Jsem ráda že výjde v stříc. No zítra jedu na kontrolu pokojíčku a dovím se co a jak.Jsem malinko napnutá ne nervozní ale napnutá ale hodně mi pomáhá tahle disk. stránka. I když co jsem četla co čekaj na vajíčka ne embria že tam se jim to nepovede atd. a že řeší různé vyšetření apod.tak to mi nahání husí kůži. Myslím že embia jsou asi lepší. No nám to doktorka schválila že jsme se s manželem schodli a řekli si o to sami aniž by nám to nabídla sama.(asi se opakuji)
![]()
Jinak genetiku máme s manželem za sebou a dopadla dobře takto jsme si odfoukly. ![]()
@Annaamalie píše:
Jinak genetiku máme s manželem za sebou a dopadla dobře takto jsme si odfoukly.
jinak co jde o kamarády tak ty nám to přejou a držej palce i když nic netuší že pokračujem. Taky jim zapíráme že máme pauzu.Ani rodiče nic netuší.
@Annaamalie píše:
jinak co jde o kamarády tak ty nám to přejou a držej palce i když nic netuší že pokračujem. Taky jim zapíráme že máme pauzu.Ani rodiče nic netuší.
No hele my jsme chtěly taky zkusit darované vajíčka ale manžel měl jasno s tím embryem, prej než se zase stresovat jestli to vyjde nebo ne, tady jsme měly větší jistotu, oba jsme ji víc cítily než u těch vajíček, tak jsme do toho šly… já už se nesvěřuju nikomu, jen na těchto diskuzích, protože kamarádky už díky takovýmto situacím nemám a ani nechci, prostě nevěřím lidem už vůbec, a není to jen o těhotenství, je to zklamání celkově v životě a snad jednou začnu zase důvěřovat. Bohužel… Držím palce
@renakuda píše:
No hele my jsme chtěly taky zkusit darované vajíčka ale manžel měl jasno s tím embryem, prej než se zase stresovat jestli to vyjde nebo ne, tady jsme měly větší jistotu, oba jsme ji víc cítily než u těch vajíček, tak jsme do toho šly… já už se nesvěřuju nikomu, jen na těchto diskuzích, protože kamarádky už díky takovýmto situacím nemám a ani nechci, prostě nevěřím lidem už vůbec, a není to jen o těhotenství, je to zklamání celkově v životě a snad jednou začnu zase důvěřovat. Bohužel… Držím palce
přesně tak nemá smysl se stresovat když jsou možnosti které se dají umožnit. Já se taky nikomu nesvěřuju hlavně nám pani doktorka sama řekla aby jsme si to nechali pro sebe protože nekteří lidičky můžou být zlí a to není dobrý pak pro nás a to budoucí dítě. No my jsme se rozhodli hned když nám nevyšlo PISCI tak ten den kdy nám řekli že to vajíčko se neoplodnilo tak jsme byli z toho špatný a hned jsme se ten den rozhodly pro embrio a nebudem nic měnit a zkoušet zda to manželovo spernie oplodní. když víme že to sperma není žádná sláva. jsem ráda za to že se schodnem
![]()
Ještě ti děkuji za palečky
.zítra napíšu co a jak i když ty už víš a jsi v radostné události
![]()
@Annaamalie píše:
Ještě ti děkuji za palečky.zítra napíšu co a jak i když ty už víš a jsi v radostné události
![]()
![]()
![]()
![]()
tak tak, můžu se zeptat na věk? jestli to nevadí? mě právě bude za chvilku 32 (ale vypadám na 20
)
@renakuda píše:
tak tak, můžu se zeptat na věk? jestli to nevadí? mě právě bude za chvilku 32 (ale vypadám na 20)
ne nevadí taky jsem se chtěla zeptat, je mi čerstvě 33 a vypadám na 26
.hodně lidí mě tak odhaduje a když řeknu skutečnost tak jim spadne brada. Já se někdy cítím na 17
už od 15let vypadám mladší a mě to těší. manžela mám mladšího skoro o 2roky.
Děvčata, moc vám všem držím palečky, s Dééčkama to vyjde určitě, jako mně. a oml.se za nn, jistě pochopíte..
@Annaamalie píše:
ne nevadí taky jsem se chtěla zeptat, je mi čerstvě 33 a vypadám na 26.hodně lidí mě tak odhaduje a když řeknu skutečnost tak jim spadne brada. Já se někdy cítím na 17
![]()
![]()
už od 15let vypadám mladší a mě to těší. manžela mám mladšího skoro o 2roky.
jééé, tak to jsme na tom skoro stejně, můj manžel je o 6 let mladší
no tak to budeme mladé maminy ![]()
@Anonymní píše:
Děvčata, moc vám všem držím palečky, s Dééčkama to vyjde určitě, jako mně. a oml.se za nn, jistě pochopíte..
pochopíme, napiš třeba něco víc…
Ahojky tak to je paráda
. dneska jsem byla na UL s pokojíčkem opět překvapeně idealní. v patek jedu znovu a rovnou podepsat papíry ohledne darování a vypadá to že příští středu by to mělo být, v sobotu si budu volat kolik máme vajíček a v pondělí jak to vypadá jejich vývoj. Docela mě překvapila částka kterou jsme nečekali budem doplácet skoro 30tis.
.Modlím se ať to hlavně klapne když už to tolik stojí
.Od zítra budu užívat prednison a v pátek mi řekne od kdy utroš. to zase mě budou bolet prsa a o číslo větší
.nevím jestli to působí i na ostatní. ![]()