Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4661
10.1.18 18:53

@Sammy5 ahoj já mám endometriozní cysty na vaječníkách a boleli mě jen při ms a sexu. Můžeš mít ty cysty jen větší a kvůli tomu tě to bolí, jak je odstraní tak na čas je vždy klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
10.1.18 19:20

@Sammy5 já jsem třeba měla při ms křeče do břicha, vaječníků i konečníků a vždy pomáhalo to prodýchat. Ono to můžeeš mít „jen“ endomrchu ale jsou i možnosti že se ti rozlezla směrem ke konečníků. Jsou i holky které to mají horší než jen na vaječníkách ale vše se dá řešit. A kam jdeš na laparku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
10.1.18 19:54

@Sammy5 to jsem si říkala taky a mamka mi vždy dodala ze se to musí vydržet že ms není nemoc. Me laparku dělali v Praze. A ty už máš děti? :)

Příspěvek upraven 10.01.18 v 21:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 21:27

@Sammy5 Ahoj, ja mela jsem 4 ložiska endometriozy menší než pul centimetru a od ovulace do menstruace a pri menstruaci jsem lezla po čtyřech. Bolelo to jako cert. Bolelo to jen tak, pri sexu, když jsem sla na velkou, když jsem potrebovala hodně curat. No hrůza… Doktor mi rikal, ze nekdo tim má prolezly všechny orgány a ma treba.,,jen '' bolestivou menstruaci a nekdo tam má pár ťupek ( jako ja ) a,,umírá''.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 21:49

@Sammy5 me toto zjistili až na laparce. Na ultrazvuku nic vidět nebylo. Bála jsem se jako blázen co tam bude. Pak jsem ještě pul roku brala Vissane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 21:53

@Sammy5 ty příznaky jsou asi různé, bolesti různé intenzity. Každá to snáší asi jinak. Jak jsem psala ja byla na umreni a měla jsem tam pár ložisek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 22:09

@Sammy5 co ja vim tak to ultrazvukem poznat nejde. Ale treba si to lékaři myslí. Spíše bych ti přála nějaký vazivovy srust po tom slepaku. Endometrioza je fakt svina. Nemohla jsem otehotnet, pak lsparoskopie, endometrioza, pul roku umělý přechod a pak me strasili ze jinak než IVF neotehotnim…priseny období…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 22:25

@Sammy5 ja měla srusty po slepaku za 10 let. Pak když jsem vysadila HAK a chtěla otěhotnět, tak to nešlo a pak začali bolestí. Po hormonální léčbě me poslali do CARu, tam mi ještě zjistili, že už mam malo vajíček a doporučili IVF. Nechtela jsem do toho jit hned, tak mi dali zase prasky ať naskočí ovulace. No a zabralo to :lol: jsem ve 31tt čekám dvojvajecne holčičky :srdce: :srdce: ještě nemáme úplně vyhráno. Právě ležím v nemocnici, holkam se nejak asi zachtelo ven. Ale věříme, že smůlu jsme si už vybrali a holky pockaji ještě aspoň měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 22:29

@Sammy5 je dobré ze jsi odmitla tu hormonální léčbu. Nech si ji nasadit kdyžtak po ty laparce až to bude potvrzené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 22:37

@Sammy5 kolik ti je let? No ja jsem i zvědavá co s endomezriozou po porodu. Kdyz jsem to dostsla po hormonální léčbě, tak to bylo fakt hustý. Jsem si tak rikala, proc jsem to vsechno podstoupila… dekuji za držení palcu :hug: ja držím palce tobě✊at vse dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 22:54

@Sammy5 držím moc palce ať to jde. Mě pri laparoskopii udelali i chromopertubaci. Prý to taky pomáhá na otehotneni, tak se na to zkus zeptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 22:57

@Sammy5 mrkni na to a kdybypak něco tak se ptej. Hodně jsem to studovala pred svoji laparkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
10.1.18 23:04

@Sammy5 byvam tu často. Kratim si tim dlouhou chvíli v nemocnici. Vlastně jsem už přes pul roku na neachopence tak sem od te doby chodim často…je to na bednu :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.18 13:32

Ahoj holky, můžu se prosím přidat?
Endometriózu jsem měla zjištěnou už před 5 lety, ale tehdy se mi podařilo do roka přirozeně otěhotnět. Měla jsem silné bolesti i po laparo (zjištěn IV. stupeň), doktoři to chtěli řešit akorát antikoncepcí, ale zvolila jsem bylinky a povedlo se - mám zdravou dceru.

Po bezproblémovém těhotenství a dlouhém kojení je nicméně nemoc zpět. A s tím rozdílem, že tentokrát mám MÁLO ESTROGENU! Ano, málo. A i přesto endo řádí a už postihla oba vaječníky a je zřejmě i někde za dělohou - podle pohmatového vyšetření.
Beru poctivě vitamin E, pupalku, kyselinu listovou a ostropestřec, nově taky Penoxal. Před 2 měsíci jsem začala držet dietu, kdy nejím lepek, mléko, sóju, cukr a kromě ryb ani maso.
Doktoři jsou dost překvapení z toho nízkého estrogenu a nikdo neví, co s tím. Mám i příliš nízkou sliznici. Snažíme se o těhotenství, ale s takto nízkou sliznicí je to problém. Když zvednu estrogen, asi to zhorší endo a když ho snižuju, sliznice zas vůbec neroste (ale endo roste, chápete to???).
Přitom ms nemám zrovna slabou ani krátkou - trvá mi 7 dní, což je na výšku sliznice 5-6 mm úplně na konci cyklu celkem hodně.
Připadám si jako cvok, všude se píše o endo v souvislosti s vysokým estrogenem a léčba je jeho snížení. Ale co když už estrogen nízký je, endo přesto řádí a k tomu jsou všechny negativní dopady nízkého estrogenu? Máte to někdo podobně? Nebo jsem jediná na světě? Podle doktorů to tak vypadá.
Díky a mějte se krásně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
1.2.18 15:04

@Štrample obecná ahoj, s takovou abnormalitou zkušenosti nemám, ale na poslední konzultaci na Homolce doktor říkal, že se v poslední době spíše lékaři kloní k tomu, že je endo autoimunitní onemocnění. Já osobně tomu věřím spíše, než teorii o estrogenu, jelikož ten jsem měla asi vždy v normě :nevim: Každopádně co jsem našla na zahraničních stránkách, tak nějaká dr doporučujě mj. selen a zinek a pak kurkumin, kterej je právě dobrej na zánětlivá onemocnění (i autoimunitní povahy). Teď ho měsíc zkouším, uvidím…zatím neumím posoudit… držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí