Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Musím se někam zdejchnout
Ne teď vážně, zaplatím jim to. Děkuji
To je fakt nejlepší řešení. Ty starosti ti za to nestojí.
Venku prší. Přemýšlím, jestli o tom nemám jako anonym založit diskuzi. ![]()
@Anonymní píše:
To zboží bylo na poštu zadal jsem jen adresu te pošty
A jméno nemají? Jak sis to měl vyzvednout?
Pokud to zboží neodeslali včas a tobě to nevyhovovalo, měl jsi objednávku písemně stornovat, stačilo e-mailem. A ne nechat e-shop zásilku odeslat a pak si ji nevyzvednout
Poštovné zaplať a máš to vyřešené. Nechápu toto tvé chování. Při odesílání objednávky jsi souhlasil s Obchodními podmínkami, takže oni mají právo poštovné po tobě vymáhat.
@Anonymní píše:
@Kaileee jako že mě nějak najdou?
Třeba podle adresy?
Ntv… ![]()
Stalo se mi, že jsem jednou taky potřebovala nějak načas, tak jsem jim ale rovnou při objednávce napsala, že pokud to opravdu nezvládnou dodat do data, které inzerují, tak ať to neposílají vůbec. Neposlechli, poslali. Pochopitelně jsem to nevyzvedla. Nikdo po mně nic nechtěl. Vždyť i z jejich strany je to porušení smlouvy, já navíc jsem je na to upozornovala v poznámce při objednávce. Což tady ale neproběhlo…ale pořád si myslím, že to ani z jejich strany není ok, když nedodrželi termín.
@Anonymní píše:
To zboží bylo na poštu zadal jsem jen adresu te pošty
Eshop dá soudu návrh na vydání platebního rozkazu, soud si vyžádá od pošty tvoje údaje a vytá platební rozkaz na zaplacení dlužné částky + poplatky, toto probíhá velice rychle, nejpozději do měsíce máš platební rozkaz doma a nezaplacené poštovné tě přijde minimálně o tisícovku dráž, to je minimální sazba soudního poplatku, který platí dlužník… Případně se to může dostat až k exekutorovi… ![]()