Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Espiro Enzo Evo?
Přidejte zkušenost s Espiro Enzo EvoAhoj,klidně si počkej na odpověd od někoho,kdo ho má v zimě vyzkoušený,ale i tohle jsem u tohoto kočárku zvažovala,protože malej bude v létě,ale přes zimu s nim budu jezdit samozřejmě a známé,co mají podobný podvozek,ale jinou značku kočárků,říkali,že v zimě v pohodě. Samozřejmě pokud bys měla zajet náhodou do nějaké závěje,budeš mít problém i s jakýmkoliv jiným podvozkem. U Espira jsou velká i přední kola, takže si myslím nebo spíš doufám,že s tím v zimě prorazíme ![]()
S výběrem kočárku jsem strávila půlku těhotenství
a pak jsem konečně našla ENZO EVO, který splňoval všechny mé požadavky. Jedinné, co mi vadilo, byl malý výběr barev - pro holčičky jsou krásné - červená, oranžová a fialová, jenže my čekali chlapečka, takže výběr byl omezen na zelenou (tu ale manžel nechtěl), takže zbývala jedině barva modrá, ve které je tedy náš kočárek. Po měsíci jezdění s hlubokou korbou mi trochu vadí ta středová tyčka, že nemůžu dát do košíku větší věci - jasně, že kočárek není nákupní košík, ale když jdu třeba pro dcerku do školy, tak aktovku tam neprotáhnu… A další co mi vadí, je, že když svítí sluníčko, tak vezu kočárek obráceně (korba nelze přehodit), tak díky aretovacím kolům je kočárek neuříditelný - tancuje po chodníku… Jako kolečka jdou zaaretovat, ale to by se mi muselo pokaždé chtít zohýbat se
Jinak celkově jsem spokojená a Enzo Evo bych si koupila znovu ![]()
Hanuska3 píše:palpetrovci píše:Ahojky, já taky jela na jisto podívat se na Dorjana s otáč.koly,je krásný,jenže v porovnání s espirem je težší. Espiro je lehčí. Ale co o to, už bych si bohužel Dorjana nevybrala. Jdeme do espira Evo, protože na diskusích se dost lidí shodlo (asi 4 lidi) že Dorjany Danny sport vržou a ještě něco s nimi je,ježiš ted si nevzpomenu ale. Ale fakt,4 lidi po sobě nezávisle na sobě psali,že děsně vržou po nějaké době,cca po pár měsícíh užívání. Za mě ne.
Nazdarek ženy, čekáme koncem června první mimi. Původní výběr byl Dorjan Danny sport 2011. Teď v pátek jsem byla v Hradci Králové na výstavě a ošahala si mimo jiné i Espiro Enzo evo. Ze 3, Espir, které mělina výběr mi padl do oka jednoznačně Enzo evo. Nádherně se ovládá. To je pravda. Upínání korbičky i sporťáku jde opravdu lehnce a je to snadné. PAk jsem do ruky vzala Dorjana a musím říct ovládání ještě lehčí. Navíc si můžete upnout jak korbu, tak sporťák pro i proti směru. Sice byli ještě neochozené ty upínáky, což šlo trochu ztuha, ale to se snad ochodí. Tak asi nakonec zvítězí ten Dorjan. Cena 8100,– plus minus. Tak mi prosím dejte vědet váš názor…díky Lůca
Pokud jde o vrzání u Dorjana, tak je doporučováno mazat, mazat. A tím myslím mazat i ostatní všechny kočárky. Já mám vybraný Dorjan, ještě jsem s ním nevyjela. Kamarádce co má Espiro Enzo Evo, po půl roce užívání ji začal taky vrzat a nejde ji úplně složit, takže si nikdo nevybere.
Jak píše AnciK., taky jsem strávila půlku těhotenství hledáním kočárku a nakonec opravdu Enzo Evo splňoval všechny podmínky. My máme zelený. Zatim jak říkám jsme s ním nevyjeli,termín mám za 1-2 týdny, ale už ted mě tam trochu vadí ta manipulace s aretací kol. Já teda nevim jak je to u jiných podobných podvozků,ale myslela jsem si,že při odblokování i zablokování kol se jen něco zmáčkne a je to. Že je to hračka. A tady u Eva, při odblokování kol je to hračka,zmačknu a je to a při zablokování kol musim s kolami otáčet a zastavit je v určitém místě tak,aby se mohli zmačknout a zablokovat,no hrozný. Já na to koukala jak blázen doma. To je takhle u všech kočárů podobného typu jako třeba X-lander s ot.koly atd....... ??? Nevíte? Možná že jo, třeba se mýlím. To jsem netušila,je to pakárna,to je radči budu mít furt odaretovaný. Jinak spokojenost. Jo a co se tu píše o tom vrzání kočárků a podobně, oni asi trochu vrzají všechny po čase, je to asi i logické, švagrová má Hartana,kočárek za šílený peníze a po jednom dítěti jí vrže,ale celkem jemně,toho si člověk ani nevšimne. Takže vrzání bych asi neřešila už tolika.
Aspoň co já mám zkušenost s kočárky, tak k zaretování koleček musí být kolečka v určité poloze. Takže takhle to mají asi všechny kočárky. A ještě co mi tak vadí na všech moderních kočárcích je nemožnost kočárek houpat, když chci mimčo rychle uspat. Ale houpání se stejně využije jen u hluboké verze, která je na chvilku
, takže to až tak neva. A stejně, když jdu s malým na procházku, tak ho uspí do drncání po nerovných chodnících. Ale co mám kočárek na dvůr - takové klasické iksko, tak s tím se úúúžasně houpe a malý spí hned, jak ho tam položím
Jenže ten se mi zas vzhledově už moc nelíbí (je po prvním dítku)…prostě když chci honit parádu, Enzo je nejlepší
![]()
No vidíš,tak o tom zaaretování jsem fakt nevěděla,že to musí být v určitý poloze. Já to u jiných typů nikdy nezkoušela,tady u Enza je to právě taky tak, takže to maj všechny kočáry aha. Potom je to v pořádku a tento kočárek je bez chybky
Taky jsme původně měli vybranej houpací kočár Maritu. Už už jsme ho málem kupovali (právě kvůli tomu houpání) a pak jsem se rozhodla pro sportovnější modernější vzhled kočárku místo téhle klasiky a myslím,že jsem udělala dobře. Marita apod… jsou fakt těžký kočáry a nejdou s dobou.
Ahoj, taky uvažuji o kočárku espiro enzo evo, cenově přijatelný, houpací (oproti jiným sporťákům super), snad velká korbička (malý se narodí v začátkem srpna). Viděla jsem ho osobně, líbí se mi. Jinak ty přední kolečka musí být opravdu v určité poloze, ale myslím, že to člověk aretovat zas tak často nebude, tak to mi jako problém nepřijde a je to i u jiných kočárů. Líbí se nám taky zelená (modrou jsem v reálu bohužel neviděla), tak by mě zajímalo, zda opravdu ty mušky na tu zelenou či oranžovou tak „letí“ ?
A co nacvakávání hluboké korby? Máte někdo zkušenosti když už tam je mimčo? Je to moc krkolomné nebo je to o cviku? Budu muset malého nosit do 4.patra bez výtahu nebo ho brát bez korby
..Díky za info
Čus, malej má být příští týden. Helet já už ty mušky neřešim, máme ten zelený, trošku zářivější barva je stejně jen na té stříšce,jinde neni,tak si myslim,že to bude v poho. Ta oranžová je možná drobet horší,protože i na té korbě (bez stříšky) je ostřejší barva, oproti té zelené,tam je tm.zelená pro mušky nelákavá. Ale říkala jsem si, vždyt je spoustu jiných kočárků,které jsou celé zářivě barevné,od žluté až po zářivě oranžovou atd..komplet celý kočár (stříška i korba) a taky se prodávaj furt a furt, tudíž tady by to neměl být problém. Síťka proti hmyzu to jistí
Jo tak dík za radu o aretování kol, měla jsem svoji mylnou domněnku o aretování. Takhle je to u všech kočárků ok
jo a ta korba je dost velká, to je pravda, mluvila jsem s prodavačkama v tom obchodě co jsme Enzo kupovali a řikali, že je to největší korba co tu zatim mají. Že je větší než X-lander a Tako, které tam mají vystavené a to je pravda, sama jsem to zkoumala, je to vlastně vidět i na první pohled. Takže na zimu pro mimi se neboj, to je korba akorát prostorná i když by mimi bylo větší. Já si hloupá málem koupila Tako nebo něco podobnýho, jo už vim bebetto Holand,kde je malá korba a ted jsem šťastná,že jsem to neudělala,protože mě doktoři říkaj,že budu mít macka,vždyt před měsícem měl 3,5Kg, před měsícem,takže ten bude mít možná 4,5Kg,boha jeho
tak jsem ráda,že mám větší korbu
a už končim, už moc povídám
pa
Oranžový určitě ne, přemýšleli jsme mezi zeleným či červeným, ale víc se nám líbí ten zelený (tak snad na to nebudou nálety
. Hledala jsem právě korbu, ať je co největší (právě kvůli spacáku na zimu), vidím, že jste řešili to samé. Z espir je tahle největší - GTX a Atlantic jsou mnohem menší. Na Tako jsem se dívala, korba celkem taky dobrá, ale má totálně nepřístupný košík (to aby jsi tam dávala věci po jednom). Pak jsem uvažovala i o kočárku Bambi (moc tu toho o něm nepíšou), ale víc se mí líbí to Evo. Tak držím palce ať je to šup-šup porod a už vozíš
. Pak budu ráda, když tu písneš o kočáru další info (+ či -). Ale myslím, že vyhraje i u nás, tak snad bude ok a nebudu nadávat. Tu moskytieru jsi dokupovala zvlášť (je konkrétně na tenhle nebo je to univerzálka) nebo to bylo rovnou u příslušenství kočáru? Tam kde ho chcem objednat myslím v základním příslušenství není, se tam musím ještě mrknout..
ahoj holky, kočárek espiro enzo evo máme taky , fialový, vyzkouším ho až za 2měsíce, ale myslím že s ním budu spokojená, s té řady kočárků co jsme vybírali se mě zdá opravdu nejlepší, jak velikostí tak šířkou.
Ale chci se zeptat na korbičku jsou dva adaptéry, a na autosedačku jsou taky dva jiné adaptéry? My totiž přišli na to že, ty adaptéry na sedačku tam nemáme, musíme si je dokoupit tak se chci zeptat jelsti jsou to jen ty dva nějaký takový jako u korby? díky.. ![]()
Ahoj, adaptéry na autosedačku většinou musíš dokoupit (jedině, že by je uvedli v příslušenství, ale to jsem asi nikde neviděla) nebo ty kočárky bývají pak zase o tu cenu dražší. Takže to vyjde nastejno. Stojí cca 200Kč. Ještě bych Tě poprosila, když už máš kočárek doma (jinak fialový je super, kámoška má GTX ve fialové, vypadá hezky, ale my čekáme kluka), jak se vycvakává ta korbička? Všimla jsem si, že je tam jeden špunt bílý a druhý červený. Zajímalo by mě, proč je to rozlišeno. To stiskneš prvně ten bílý a pak ten červený (nebo naopak) a pak tu korbu už jen zvedneš? Zajímalo by mě totiž jak to jde + když si tam bude navíc pak ještě mimčo. Dík za info:-)
tak je tedy musíme dokoupit ty adaptéry.
Já kočárek nemám doma, mám ho u rodičů, ale myslím že ty špunty máme oba červený a je asi jedno kterej stiskneš dřív, ještě musíš odepnout taky tu středovou tyčku, takže napřed bych odepla tu středovou a pak ty dva. Nevím jestli to zvládneš sama a ještě s mimčem v korbě, já to tahle nikdy dělat nebudu, že bych někam nesla korbu s mimčem takže mě to bylo celkem jedno. Je potřeba si to odzkoušet.
Ahoj holky, prodávám Espiro Enzo Evo fialový, ježděný půl roku(hluboké lůžko). Sporťák jen jedna jízda. Prodávám,protože jsem zjistila,že chci přehazovací rukojeť a naskytla se mi koupě. Je v super stavu, na podvozku pár téměř neviditelných škrábanečků od skládání.S kočárkem jsem byla spokojená.
Více v SZ ![]()
Tak po 2 měsících ježdění jsem poprvé rozbalila pláštěnku a nastalo zděšení
, pláštěnka je jen na boudu!!! - tedy v podstatě na autosedačku. Nevím, proč to tak blbě vyrábí, když začne pršet, tak snad prší i na nánožník, ne??? A co teprve až se bude používat sporťák? To tam ta pláštěnka nebude pasovat už vůbec.
Naštěstí mám doma z předchozích kočárků 2 univerzální pláštěnky (hlubokou i sportovní), takže budu používat tyto, jinak bych si musela nějaké ty univerzální dokoupit ![]()
A jinak ještě jedna negativní zkušenost - autosedačka nám jde ztuha nacvakávat na adaptér, musí to dělat vždy manžel, já na to nemám sílu
Ale korba jde v pohodě, to zvládám i já ![]()
Ani,pláštěnka je na celý vršek úplně to obepne celou korbu..zahákne se to za hrany…