ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2093
29.5.13 12:29

@Alowen já mám jenom MTHFR. K té imunoložce jsem se tak trochu „vnutila“, když jsem se v poradně dr. Kouckého dočetla, že i při mé mutaci by se měla srážlivost kontrolovat a případně nasadit miniheparin. No a od holek s diskuze o nízkém amh jsem věděla, že tahle dr. s Kouckým spolupracuje a může miniheparin psát. Tím, že ho nemám z čistě hematalogické indikace, tak je s tím předepisováním problém, je to drahý lék a dr. Malíčková (imunoložka) ho sice může psát, ale potřebuje se s někým dělit kvůli pojišťovně, takže mě napsala doporučení do rizikové poradny pro Apolináře. Kdo ti napsal Clexane teď, v CARu? Já myslím, že když máš i Leidena, tak určitě na hematologii nebude problém začít chodit. Ty teď stimuluješ?

@iaroska mě taky nabízeli v Gennetu plodovku, kvůli věku (je mi 37). ale připadá mi zvláštní, že na spoustě jiných pracovišť kde dělají prvotrimestrální screening už triply nedělají, protože nejsou tak přesné. Já na triply nepůjdu, odmítla jsem je i v v minulém těhu, když vyšel screening v pořádku. Myslím, že u Apolináře je ani nenabízí, tak by to mohlo být tentokrát bez dohadování ;). Držím ti palce, ať testy dopadnou dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
29.5.13 12:43

@irenn no, já si myslím, že můj gyndař mě i na hematologii pošle. Mě napsali Clexane přímo v Pronatalu, ani jsem si o něj nemusela speciálně říkat. Dr. ho tam napsal už když mi tvořil protokol. Já teď beru estrofem, chystám se na KET. První IVf nevyšlo, ale teď už to vyjde. V pondělí jdu na ultrazvuk, tak předpokládám, že příští pátek nebo sobotu bude transfer.
Jo a na ten Clexan jsem nic nedoplácela, ale musela jsem pro něj do Motola, protože jiný než nemocniční lékárny ho prý téměř nemaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
29.5.13 12:45

@Alowen moc držím palce na KET!
Já jsem taky nic nedoplácela, vyzvedávám ho vždycky na Karláku přímo v lékárně polikliniky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
29.5.13 12:49

@irenn :hug: děkuji
jojo, tam jsem pro něj chodila taky, ale zrovna když jsem ho potřebovala, tak to tam bylo zavřený :D něco opravovali :D Tak jsem zajela do Motola, ale to mám z bytu blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
29.5.13 16:23
@Janyyy píše:
No tak já radši mlčím já mám 180 cm, ale váhu víc jak dvakrát:-(
…vždyť je to jedno, hlavně, že jsme zdravé, ne? A miminka rostou… :lol: :dance: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
29.5.13 16:26

@irenn …mě to nenabízeli…postavili mě před hotovou věc… :(…také kvůli věku 37let…doufám jen, že bude i ta druhá krev v pořádku. V 11.týdnu byla ok, UTZ ve 13. byl také v pořádku…tak snad to klapne… :pankac: a na plodovku nebudu muset… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
29.5.13 17:32

@iaroska v Gennetu :?: Mě teda hned v recepci strčili papír s informacemi o odběru plodovky, ale pak na genetické konzultaci jsem dr. rovnou řekla, že jenom kvůli věku na odběr plodovky nepůjdu. Tak nabízela ten krevní test za 14 tis :roll: no a samozřejmě screening. Podepsala jsem nesouhlas s odběrem plodovky s tím, že kdyby screening odhalil nějaký větší problém, znovu bych to promyslela. Dr., který dělal screening mi znova připomenul, že kdybych si to rozmyslela, ať se na ten odběr objednám :roll:. Nepřišlo mi úplně ok to vyšetření tak trochu „vnucovat“ v případě, že rizika postižení jsou daleko menší (vyšlo mi 1:3500 DS, 1:50000 ty zbylé 2 syndromy) než riziko, že kvůli odběru plodovky potratím :nevim:. Ale Gennet je soukromé zařízení, takže chápu, že byznys je byznys a oni holt ta vyšetření nabízí horem dolem :roll:.
Každopádně na odběr plodovky nemusíš (ani v případě špatných triplů), je to jenom na tobě, jak se rozhodneš ;). Moc ti ale držím palce, aby bylo všechno ok a vůbec jsi to nemusela řešit :hug:

@iaroska píše: …vždyť je to jedno, hlavně, že jsme zdravé, ne? A miminka rostou… :lol: :dance: :hug:

souhlas :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
29.5.13 22:02

Čau holky. Neslyšely jste někdy o tomhle? http://www. detska-planeta. cz/…-Angelsounds Není to nebezpečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
30.5.13 08:55
@Tofik píše: Čau holky. Neslyšely jste někdy o tomhle? http://www. detska-planeta. cz/…-Angelsounds Není to nebezpečné?

jj, slyšela jsem o tom dost a četla jsem i dost diskuzí…někdo si to moc chválí a jiní zase říkají, že je to zbytečný stres a strach o to mimčo, když ho zrovna neslyšíš. Bezpečné to prý je, ale já bych do toho nešla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
30.5.13 15:38

Holky berete ještě utrouš? já měla ve zprávě do 6.4, ale zítra na gyndě nejsou a dojde mi asi v sobotu, myslíte, že už to je ok vysadit?

k anglesounds…no je to pokušení stejně jako ty testy pohlaví:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
30.5.13 15:39

@Janyyy já už ne -prý se má brát do 12tt, pak už je placenta a je prý k prdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
30.5.13 15:41

@Janyyy utrouš jsem měla do 12+0 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
30.5.13 15:45

Díky tak už na to prdím jsem 12+5 tak to muselo stačit:-)konečně nebude nic vytékat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
30.5.13 19:40
@Janyyy píše:
Díky tak už na to prdím jsem 12+5 tak to muselo stačit:-)konečně nebude nic vytékat:-)
…já ho také brala jen do 12+3 ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
30.5.13 19:56

Já s utroušem skončila taky asi 12+3 zhruba…A konečně si zase připadám sušší :lol:.

Jinak já mám taky zjištěnou mutaci MTHFR double heterozygot. Jak na hematologii, tak v Gennetu, tak minulej gynekolog i současná doktorka mi řekli, že to je v pohodě když je to ten heterozygot, tak mi nezbývá než jim věřit. Beru Femibion už dost dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí