ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
620
28.5.13 17:04
@tiptop píše:
Ahojda mamky,
předem hlásím že mám gyndu za sebou - od třetí ráno jsem krvácela tak jsem ráno hned volala a jela tam - čekala jsem tam skoro hodku -což mi nepřišlo jako moc fér když jsem jim to do telefonu líčila :twisted: a potvrzen hematom 2 centáky pod jedním z mimin - takže by to mělo být prý dobré - a mám přijet až toho 18.6.Vyzvedla jsem si léky - v lékárně jsem nechala přes litr :twisted: -ale jsou to zásoby na dýl - do toho ještě že si mám koupit nějaké těhu vitamíny - tak jsem chtěla ty nejlevnější - prý gravital - 200 tablet-jedna denně - takže na dva měsíce což jde za 200kč..Zásobu léků mám jak naše 93létá babi- si říkám potřebovala bych ten důchodcovský dávkovač léků :mrgreen: Ale uff holky - krvácení ustalo tak snad už mimina budou hodný :)
Teda vy jste se rozjeli s nákupama - však jo - to chce - budete šik mamky :potlesk:
Jani gratulace! Super že další schůdek jsi zdolala a prcek si lebedí - ale bylo to hezký ho vidět že? :kytka:
…jo, a Gravital je dobrý, beru ho taky ;) už po třetí… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
28.5.13 17:12

@tiptop to je fajn, že už mamču neděsí, co musíš brát askuratin a stále utrouš?
jj bylo to pěkné vidět jak se mrská:-) a slyšet srdíčko, škoda jen, že zpráva příjde až poštou a nezeptala jsem se kdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
28.5.13 17:16

Děkuji holky :*,
hele utrouše už nemusím :palec:
Mám brát 3×1 magnesko, 3×1 ascolutrin, 1×1 gravital a 2×1 pregnium a do toho svůj lék na štítnici :mrgreen:
Hele jak přišel na tu holčičku - jako koumal to, nebo ukázal nebo jsi to poznala tý? :potlesk:
Jo počkej takže eště nevím downa, a tyhle ty hnusy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
28.5.13 18:45

:-) no řekl, že to není moc vidět, ale že mu to přijde jako holka, já teda mezi nožkama neviděla nic, rozeznala jsem jen hlavu, nohy, páteř:-), mně řekl, že z krve dobrý a to šíjové projasnění dobrý, takže to vypadá na zdravé mimi, ale zpráva až poštou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
28.5.13 18:53

@Janyyy Tak to je super zpráva, to mám radost :hug:.A jaktože ti nedal zprávu do ruky, když už měl i výsledky krve? To je divný, mě to tam nabouchal do počítače a hned mu to vyhodilo výsledek… Já se chci na příští týden nacpat k doktorce a domluvit se s ní, co dál s těma testama. Jestli by doporučila vykašlat se na triply a nenervovat se zase…Silně o tom uvažuju…Co vy holky? A co ten 2. trimestriální screening, půjdete na něj?
@tiptop Teda ty tvý prckové ti dávaj zabrat chudáku…Hlavně že ale víš kde byl problém a řeší se to…Takže hezky hajat a papat všechny ty léky, on ten hematom určitě brzo zmizí…
@Tofik Jo, já už mám taky po screeningu, všechno dobrý…Už je mi i dobře, nevolnosti jsou ty tam, jen ta večerní únava a spavost přetrvávají…No a pomalu kynu :lol:.Dneska ráno váhový rekord 65.2 a začínala jsem na 61, hrůza :lol:.Co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
28.5.13 19:01

@Radunka83 no z těch dalších testů mám taky ještě vítr, Šilhan mi řekl, že triple budou ve stejné laboratoři, takže to vyhodnotí v kombinaci s těma z 11. týdne, no plodovku mi vzhledem k ivf nedoporučil a v případě nutnosti doporučil harmony test z krve (cca 16 000 Kč). U nás je genetická zátěž na plících to, ale budou zkoumat až ve 20. týdnu a ve 30. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
28.5.13 19:48

@Janyyy bezva, že je screening v pořádku :dance: :dance: :dance:

@tiptop držím palce, ať hematom co nejdřív odejde/nebo se vstřebá, no prostě hlavně, ať už není ;) ;).

Ad léky - já si zase připadám jako feťák, každý ráno píchám Clexane :roll:. Ale hlavně, že to pomůže. Dneska jsem byla na kontrole na endokrinologii a všechno ok, takže mi ani nezvedla euthyrox. Akorát mám děsně nízkej tlak, normálně to řeším kafem, ale teď je mi z něj zle :nevim:

Ad triply - v Gennetu je chtějí dělat a zkombinovat s výsledkama prvotrimestrálního screeningu. Moc nechápu, proč když mám hotový screening, který je daleko přesnější, na co test, který jednak nemá takovou záchytnost miminek s vadami a navíc vyšší falešnou pozivitu. V minulém těhotenství jsem triply odmítla, byla jsem na screeningu u dr. Břešťáka (jeden z nejlepších prenatálních diagnostiků) a ten už triply dělat nedoporučoval. V pátek jdu poprvé do rizikové poradny k Apolináři, ale tam myslím triply taky nedělají, když je screening. Takže pak až utz ve 20tt, to budou zase nervy :nevim:

@Tofik mám taky 160cm, je to s tím nakupováním tak trochu potíž :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
29.5.13 06:23

Ahoda mamky:-)
tak zatím dobrý - hlásím :mrgreen: A snad to byla poslední lumpárna z jejich strany alespon do 32 tt.
@Radunka83 Teda ty tripple testy já asi odmítnu - zatím jsme se o nich teda nebavili - jen až tam půjdu na ten ultrazvuk tak mi vezmou i krev - to nevím na co…hele a jaký screening ve 2 trimestru? Co to zase jé? Jinak hele jak jsme se bavili o tom přístroji…sound či co - víš čím by to podle mě šlo případně stejně - obyčejným stetoskopem :lol:
@Janyyy neboj to bude v poho, hlavně že se miminko jeví dobře - a ty testy - ta cena! :twisted: a jako půjdete na to?
@irenn hele kdypak ty máš další ultrazvuk? A jsem ráda že je tady další feták :) Já jdu na štítnici až v červenci - tak jsem zvědavá zda-li mi tablety nezvedne..
Jinak holky taky kynu - přitom mi přijde že toho jím mín a častějc teda - jako že se do mě mín vejde - což je asi blbost aby mě už ted tlačili na žaludek či co - dneska ráno další kilečko - 52 :)
Joo holky tak hlásím že jsme zřejmě úspěšně prodali náš pidibyt! :kytka: A už máme vyčíhlej úplně suprovej - jediná vada která by na první roky se objevovala je…3 patro bez výtahu :mrgreen: Takže ale zase - ta kondice a poporodní kila budou hned dole - si myslím :lol:
Tofíku a Irenn - hele co kdybychom si ten šatník půjčovali? Jsem stejnej prtavec - nezačneme bydlet do porodu spolu at ušetříme? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
29.5.13 07:55

@irenn ahojky, ty si pícháš Clexan? A můžu se zeptat, to Ti nechají celé těhotenství? Já si ho teď píchám při stimulaci (kvůli trombofilii) a obávám se, že mi ho hned tak „nevezmou“ - samozřejmě jsem ráda, že se o mě dr. tak stará, ale minule jsem už po měsící se děsial k sobě přiblížit s jehlou. Díky a ať jde vše jak má :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
29.5.13 08:09

@tiptop Držím pěstičky, ať jsou prťátka v pořádku a pěkně rostou ;)
@Janyyy Ahojda, mě dělal Uz Štěpán a výsledky mi poslal za 2 dny dom, takže to zas tak dlouho netrvalo :)

Jinak já už na kontrole štítné žlázy byla a pěkně se mi to rozházelo, takže beru o 50% euthyroxu víc než obvykle.
V poradně jsem pochodila líp - vzhledem k dobrým výsledkům 1.trim.screeningu nás už na odběry v druhém trim. nepoženou :-) prý se od toho upouští.
Držím všem pěstičky ať jde vše hladce a pěkně rostou pupíky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
29.5.13 11:41

@tiptop kdy mám další utz netuším. V pátek jdu poprvé do rizikové poradny k Apolináři, ale jestli bude součástí návštěvy u dr. i utz nemám tušení :roll:.
A ty máš mít další kdy?
Jsem moc ráda, že prcci už nezlobí :mrgreen: :mrgreen:
52 kg to je krása, já měla před 3-mi týdny 54, a to jsem měla před těhotenstvím 21 :nevim:. Přitom se nijak nepřejídám, sladký nemůžu ani vidět a po konci 12tt jsem začala i trochu cvičit (těhu jóga a pilates, těhotenské posilování). A kynu stejně, hlavně zadek a nohy :zed:. No co, hlavně, když bude mimi v pořádku :mrgreen:

@Alowen myslím, že se ho už do konce těhotenství (šestinedělí) nezbavím. Už jsem si tak nějak zvykla, akorát se mi udělaly po píchanci 2 zatvrdliny a ne a ne se jich zbavit, stalo se ti to taky někdy :?:. Jakou trombo mutaci máš? Já mám nějakou prý víceméně neškodnou (akorát se při ní hůř vstřebává kys. listová), akorát prý podle nových výzkumů může během těhotenství podporovat různé „průšvihy“ - potraty, předčasné odlučování placenty, úmrtí miminka v děloze, předčasný porod a podobné „lahůdky“ :roll:. Naštěstí se mě ujala úžasná reprodukční imunoložka (pře to nikdo jiný nechtěl řešit) a nechala mi na začátku těhu zkontrolovat srážlivost no a opravdu byla zvýšená a vzhledem k tomu, že mám za sebou potrat i abrupci placenty, tak pro jistotu píchám.

@Tina85 gratuluju k dobrým výsledkům screeningu :dance: :dance:
Jinak to navyšování léků v těhotenství kvůli štítnici je normální, v minulém těhotenství jsem se dostala z 75 na střídání 100 a 150 :roll: a pak v období kojení na 150 každej den. Po ukončení kojení to trochu kleslo, brala jsem 112, ale k těm 75 už jsem se bohužel zpátky nevrátila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
29.5.13 11:49

@irenn tak to máš kliku, že se Tě nekdo ujal :) Já se budu snažit taky, aby mě poslali na hematologii nebo něco takového. Já mám pro jistotu ty mutace dvě - MTHFR jsem zdědila po matce a Leidena po otci :( Takže možná i tady je zakopaný pes, že nemůžu otěhotnět přirozeně.
Jasně, že pokud to bude nutné, tka si ho píchat budu, to se nedá nic dělat. Zatvrdliny se mi občas dělají a modřiny taky, ale docela rychle mi to mizí, naštěstí…
Ty vaše starosti s váhou bych chtěl mít… já měla naposledy 50 kilo snad v patnácti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
29.5.13 12:01
@Janyyy píše:
@Radunka83 no z těch dalších testů mám taky ještě vítr, Šilhan mi řekl, že triple budou ve stejné laboratoři, takže to vyhodnotí v kombinaci s těma z 11. týdne, no plodovku mi vzhledem k ivf nedoporučil a v případě nutnosti doporučil harmony test z krve (cca 16 000 Kč). U nás je genetická zátěž na plících to, ale budou zkoumat až ve 20. týdnu a ve 30. týdnu.

ahoj maminy, já jsem na tom podobně…původně mě vyslali jen na screening a v genet. centru mi řekl, že je třeba doplnit ještě krev ve II.trim a pak, že z toho udělají konečný výsledek. Na krev jdu v úterý, tak uvidíme. Říkají tomu kombin. integrovaný test. Když bude krev v pořádku, mám přijít až ve 20.tt na UTZ se zaměřením na srdíčko (kluk má totiž nějaký sice bezvýznamný defekt síň. septa, ale chtějí si to pohlídat). Když něco v krvi vyjde, půjdu další týden na plodovku. Divím se, že Tobě jí nedoporučil, mě řekl, že určitě jo. Nabídl mi i tu krev, ale říkal, že za ty prachy je to zbytečné a čeká se měsíc na výsledky…plodovka je prý za dva dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
29.5.13 12:02

…jo, a k té váze…já mám také jen 160cm a vážím víc, jak o 20kg víc než vy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
29.5.13 12:05

No tak já radši mlčím já mám 180 cm, ale váhu víc jak dvakrát:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie