Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop jojo, já jsem taky pomáhala mamince s novým miminkem
Příjezd bratříčka z porodnice je první věc, kterou si živě pamatuju (byly mi necelý tři roky).
@Tofik pokud jí to baví s panenkama ted, tak jí to hned tak nepřejde, neboj, jen aby si s miminkem nehrála jako s panenkou ![]()
Zdravím všechny maminy i ty čekající
…tak jsem byla včera v poradně a dr.tam vůbec nebyl. Byla jsem z toho dost v šoku, sestřička mi změřila tlak, zvážila, vzala krev a zase jsem vypadla
…a to jsem se tolik těšila, že uvidím pupíka
. Další KO máme na 25.6., a to i s objednáním na gen.UTZ ve 20.Týdnu. Kdyby prý náhodou vyšel nějaký pozitivní výsledek z krve, budou mi volat a měla bych jít na tu plodovku…takže zase čekání a nejistota
…a co vy, jak se daří? Mě už je celkem dobře, víceméně mě nic nebolí, jen mě trochu zlobí ještě tlak a mám citlivá prsa… ![]()
@iaroska To je teda divný. kam chodíš? Já jdu na screening zítra. Volali mi, že v pátek tam bude plno lidí, tak bychom zbytečně dlouho čekali. Tak jsem jen ráda.
Daří se dobře. Ještě mě teda občas trochu zlobí nevolnosti jako právě teď nebo pociťuju nízký tlak. V neděli jsem sebou málem sekla. Musela jsem si lehnout a dát nohy nahoru. Teď je to takové období nejistoty, že člověk neví, co se tam děje. Veškeré příznaky opadávají…už aby mimčo kopalo. To pak budu klidná ![]()
@Tofik ..jo jo, cítím to stejně…člověk pořád čeká na nějaký příznak
. Já jsem z Českého Krumlova ![]()
@iaroska a jo, já si to nečetla. Jsem se nechala zmást tím zámkem. Na první pohled to vypadalo jako v Náchodě ![]()
To jo, Krumlov je krásný. byli jsme tam teda jen jednou, ale ve Vyšším Brodě v klášteře jsme také byli. Moc hezký a zajímavý!
@Tofik taky jsme tam bohužel byli jen jednou a ještě se nám nepovedlo počasí. Ale byla jsem nadšená ![]()
Tak holky, ať miminka rostou ![]()
@iaroska hojda - teda to je pech viď? Ty ultrazvuky jsou prostě strašně málo…jinak já taky nic moc, cítím se dobře ale občas prostě špiním-růžově či hnědě, takže taky nemám ánunk co se tam dole děje a čekat ještě 15 dní! Měli by mi vzít taky krev - nevím tedy na co a pak odpoledne tam jedu znova! na ten ultrazvuk - místo aby se snažili ty těhule tam zvát nějak schopně a lidsky, tak si přijed 2×
Ale hlavně aby to bylo v poho a miminka živý
@Tofik v pátek budu vysílat - snad sem prdneš fotečku dalšího človíčka
@Alowen už se ti to blíží mamkoooo ![]()
@tiptop no, však jsem ráda, že na víkend jedeme pryč (doufám, že to voda nepřekazí) a že budu vytížená. Jinak bych se z toho čekání asi zcvolka
Pokud dobře počítám dny, tak mi v CAr nařídí testování od dnes za 3 týdny - to bude úžasný dárek k narozeninám
![]()
Ty Tvoje dvě bublinky se tam pořád holt perou a chvilku nepoleží, tak se nediv, že občas špiníš
Nic horšího to určitě není
@Alowen tiše závidím ale moc přeji hezký výlet - snad se to počasí už konečně umoudří. Já se ted snažím furt ležet protože to špinění je sice nepředvídatelný, ale mám prostě strach a nechci si nic vyčítat - o to dýl se ale vše vleče
Ale joo - vypadá to že to budou nějací neposedi
KAždopádně teď už ti to musí vyjít a možná to tady-mě, posílíš s dvojčaty ![]()
@tiptop vždycky jsem si přála dvojčátka, nejlépe jednovaječný ![]()
Jasně, hlavně odpočívej - vždyť je tolik věcí, čím se zabavit - televize, filmy, knížky. Já bych asi pořád spala ![]()
Příští týden po KETu budu pracovat z domova, protože si nechci brát nemocenskou, tak to bude krásný klídek
@Alowen teda to je stejně zvláštní že si někdo tak moc přeje dvojčátka - mě by to v životě nenapadlo - viděla bych v tom jen riziko, starosti a nemoci si užít já nebo miminko 100% sebe navzájem. Ale já jsem extrém (byla tedy
já měla v plánu jedináčka
To je fajn že ti v práci vyjdou takhle vstříc, jen se fakt šetři a snaž se poléhavat. Jinak co v Praze? už se to uklidnuje?
@iaroska držím palce, ať jsou výsledky z krve ok
. Mě minule na poradně taky nic jiného nedělali, utz bude až příště. A to jsem byla v rizikové poradně u Apolináře.
@Alowen užijte si víkend a pak hurá pro miminka ![]()
@tiptop ať tě špinění co nejdříve přejde! Ono to asi chvíli trvá, než se ten hematom celý vyprázdní…
Dneska je mi celej den
, už to bylo pár dní lepší a zase jsou nevolnosti zpátky
. K tomu mám problémy s nepravidelným bušením
. Byla jsem u praktické dr., poslala mě na ekg, to je v pořádku a příští týden budu mít ekg holter na 24 hod. Chjo, je to furt něco, nějak si to těhotenství pořád ne a ne začít užívat…
Holky, tak já jsem už teda bez příznaků zcela…Jen někdy ráno mě natáhne v koupelně nad umyvadlem (podle mě úplně nesmyslně, protože mi vůbec není špatně) a nadále trpím tou svou potřebou jídla. Vždycky když dlouho nejím, je mi pak hrozně divně, až skoro špatně. Asi mám v sobě otesánka
.
Souhlasím s váma, teď je to hrozně dlouhý čekání, žádný signály, že je všechno v pořádku nemám, jen odpočítávám na další kontrolu ![]()
Jak to máte s břichem? Už je poznat, že jste těhotný? Já jsem ráno splasklá, že vypadám jak když jsem jen přejedená, během dne to trochu vyskočí, ale nic extra teda…A přijde mi, že to břicho mám tam 14 dní už zhruba stejný ![]()