Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
…všechny moc zdravím do krásného sluníčkového dne…konečně se na nás trochu usmálo
…maminy, jak jste na tom s pohyby? Já už tento týden pohyby mám, je to už tedy 3.těh, tak to je asi dřív, ale je to super. Včera jsem měla pocit, jak když mě načutlo…až to zabolelo ![]()
@iaroska tak u nás mraky a je po slunci
hele to jako fakt? jak je to možný - u mě vůbec nic ![]()
@iaroska Jů a jak to poznám ty pohyby
?
Já mám chřipku a je to docela peklo bez kapek bez ibalginu:-(. Jinak mi nějak ztmavly prsní dvorce vypadá to zvláštně:-)
@tiptop @Janyyy …no, opravdu, oni říkají, že vícerodička má podstatně dřív pohyby
…je to takové bublání, šimrání, někdy i takový divný tlak… ![]()
@tiptop …neboj, u prvorodičky je to tak až ten 18.-20.týden…to máte ještě čas ![]()
@Janyyy …na chřipku si stříkej do nosu vincentku, to můžeš a mě to také docela dobře zabralo a jinak jen paralen ![]()
@Alowen Tak tfuj tfuj, ať se pěkně zavrtají ![]()
Jinak já odpočítávám dny do konce školního roku, nějak mě to už zmáhá…Taky mám nějak pochybně v krku a v nose, tak nevím jestli se z toho něco vyvrbí nebo pociťuju nějakou alergii
únava nadále děsná, dneska jsem přišla domů kolem druhý, lehla si s knížkou na gauč, za 5 minut jsem spala asi, protože stránek přečtených mám 5 a probudila se před chvílí…
A ráno rekord děvčeta…66,5 kg, budu jak matrona za chvíli ![]()
A včera jsem se pokusila jet si koupit něco na sebe, protože už fakt nemám nic a nic jsem nekoupila, všechno je to nějak „hnusný“ - barvy, materiály, nesedí to…a úplně levný to taky není…asi budu chodit v teplácích, což do školy ale moc nejde ![]()
@Janyyy jak je, už se cítíš líp
Ono to s těma lékama není nakonec taková hrůza, samozřejmě skoro na všech se píše, že v těhotenství jenom ve vyjímečných případech, ale často po konzultaci s dr. člověk zjistí, že spousta léků se hlavně od konce 1. trimestru dál může ![]()
@iaroska gratuluju k pohybům
. Já už asi taky něco cítím, ale furt si nejsem úplně jistá, jestli to nejsou střeva
.
@Radunka83 už to máš v práci za pár, viď
. Co krk a nos, dobrý
Mě pro změnu chytla alergie, pálí mě oči, tak kapu a doufám, že to pomůže a nebude potřeba běžet na oční.
S těma oblečkama je to bída, koupila jsem něco v HM (část z toho jsou netěhu věci, které jsou volnější), pak mám sukni z těhotenského obchodu a pár věcí půjčených od kamarádky. Naštěstí léto je v tomhle fajn, horší to bude s oblečením na podzim ![]()
Přišly mi mailem výsledky tripl testů z Gennetu, je to ok, tak jsem ráda.
Včera jsem měla 24 hod. ekg holtr, mám problémy s nepravidelným bušením
. Normální ekg bylo v pořádku, tak doufám, že ani tady se neukáže žádná katastrofa. Vím, že jsem to měla i v minulém těhu, ale až později, tak jsem to připisovala tomu, že tělo má fušku tahat to obří břicho.
Ahojda mamky
@Janyyy snad je ti už lépe a radostněji, to je z toho debilního počasí - ale ode dneška se to už zlomí a snad léto přichází! @irenn gratulace k testům - super že je to ok. @iaroska tak to jsem zvědavá, kdy to u mě přijde poprvé a zda-li to vůbec poznám, ale jsou dva, tak by to mohlo být intenzivnější
@Radunka83 vždyt už je to za pár- to už vodchodíš i v pyžamu
A přes léto to tolik řešit nemusíš - volný tílka a nějaké kratasy s gumou, žabky a je to
Já zrovna dneska juknu na nějaká ta tílka - ale né těhu - jen velká, páč co mám tak mi vadí že jsem v tom jak v latexu
A váha - teď jsem se raději nevážila - páč včera holky to byl sajgon - jako končila jsem o půl desáté a to třemi promaštěnými topinkami s česnekem, a to co bylo celý den - to by zruinovalo i menší supermarket:lol: takže hovado jsem ![]()
No tak neblázněte vždyť s vašima mušíma váhami přejdete jen z velikosti S na M max L a pupek se vejde:-)za to sehnat 46 gatě s gumou bude potíž:-)no mě konečně přešla sladká mlsná a už jím tak nějak normálně ![]()
kdo už byl na triplech? jak dlouho to trvá než řeknou verdikt? já jsem zvědavá zda v poradně budou dělat ultrazvuk v 16. týdnu.
No tak jsem úplně zapomněla máme rezervovanou dovču vItálii cca od listopadu a vychází mi tam ultrazvuk v 20.týdnu…tak nevím, co teď zda by bylo v 20+2 pozdě? @irenn to je dobře, že je srdce ok, holky už nakupujete něco pro mimi? já se bojim abych to nezakřikla, ale zas mě ty pidi věci vždycky když jdu do marketu tak lákají:-)
Holky, když se tu tak bavíte o těch hardech - dělají se lacláče? Já jsem klasický džínový lacláče už hrozně dlouho nikde neviděla…
Jinak se i s bublinkama šetříme, i když pracuju z domova, máme klid. Jelikož mám břicho normálně jak v pátým měsíci, tak se po něm hladím jako magor ![]()
@Janyyy krev na triply mě brali v pátek, včera poslali výsledky. Většina dr. to dělá tak, že volá výsledky jenom tehdy, když je nějaký problém.
Ad utz ve 20tt - určitě to nevadí. Já jsem byla minule 19+ a stejně jsem pak musela jít za 14 dní znovu, protože dr. ještě pořádně neviděl na
všechno, co potřeboval, prý jsem přišla brzo ![]()
@Alowen jen se hezky hlaď
. Nám v CAR doporučovali chodit na procházky, prý se tím děloha hezky prokrví a pomáhá to uhnízďování ![]()
Jinak pro výsledky jsi jdu na kardiologii zítra, doufám, že tam nic vážnějšího nebude ![]()
@irenn procházku mám v plánu, hned jak vypnu pracovní komp
Tak za 40 minutek ![]()
@Alowen to víš že dělaj - koukni na net, tam jich najdeš habakuk, jinak teď už si tam pěkně rochněj a procházka jim neuškodí
@Janyyy a co koupit nějaké volné kalhoty (z bavlny či něčeho vzdušeného) a ten pás tam všít? Ustřihnout do lodičky třeba po zip a pak tam vsadit něco pružného? Mě budou nějakou krev brát teď v úterý - to budu v 16tt - tak nevím na co a mám donést i moč
A snad i budou vidět i věci mezi nožkama ![]()