Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alowen …já měla také problémy s krvácením…vždycky jsem to dostala týden před a pak ještě jednou v termínu
, proto se to tam prý nemělo čas uhnízdit, ale ten duphaston mi právě pomohl. Před tímto posledním IVFkem jsem ho právě brala 3měsíce a pak jen Clostík a povedlo se
![]()
Ahojda maminy,
tak mám zase pocit že jsem se zvětšila-je to mazec
Ten břuch je jak do široka tak do daleka
Jinak vše ok, zřejmě asi tak jak má být - ale je pravda že jsem mnohem víc utahanější, hned funím a i zvedat mě už nebaví - se tak plazim spíš než chodím ![]()
@tiptop No jo, to víš, máš tam dvojčátka
.Já nedopnu už v podstatě žádný ze svých kalhot, ani tříčtvrťáků letních ani šortek…Tak mi manžel do jedněch tříčtvrťáků dal gumu do knoflíkový dírky a natahuju si ji přes knoflík…
ale je to vidět…takže asi budumuset na nákup brzy. Břicho vyrostlo, ale ráno je pořád podstatně menší než pak přes den, máš to taky tak nebo jsem divná?
A asi jsem čekala, že mi poroste ze dne na den, ale ono je už tak týden skoro stejný pořád, tak jsem zklamaná ![]()
@Radunka83
manžel šikula - mě už přijde že mě kalhoty pnou i ve stehnách - chjo, fakt se na sebe nemůžu ani podívat - připadám si jak nafouklé rajče (ještě jsem se připekla
A s tím břichem to mám stejně - ráno ještě jakžtakž ale odpo - teď balón, prsa se zastavila takže vypadám jak africké dítě
V úterý jdu na tu kontrolu - zrovna tam mám jet dvakrát! ráno a navečer na ultrazvuk a mají být tropy, jako fakt nevím do čeho se vtěsnám
Jako tímhle stylem nevím kam se až nafouknu
Jinak už jsi něco koupila na prcka?
@tiptop jejda, proč tě honí k dr. jeden den 2×
![]()
Holky já to mám s břichem stejně - ráno to jde, večer meloun
. do normálního oblečení se už ani nezkouším narvat, teda když nepočítám jednu sukni na gumu ![]()
@irenn protože jsou to magoři - v devět tam mám jet na nějakou krev (nevím na co - budu 16tt) a v 16:30 ultrazvuk! Asi neměl místo či co - ale přijde mi to dost nefér, navíc pardubice jsou totálně rozkopaný, takže mhd tam pojedu místo 25 minut takovou hodinu ![]()
To mám radost že to máme podobně, připadám si fakt blbě jako že je to moc brzy co se s mým tělem děje, kor jak jsem mrnavá tak se ty děti nemají asi kam rozmístit -do pater to nepůjde tak to táhnou dopředu ![]()
@tiptop krev se bere v 16tt na triple testy.
No to je teda fakt otrava, jet tam 2×, dost nepochopitelně to naplánovali
. Hlavně, ať všechno dobře dopadne ![]()
@irenn aha a výsledky jsou dokdy - a to jsou zase testy na co?
@tiptop neboj, děti se klidně vlezou i do patra. Znám ze své zkušenosti
A břicho bude horší a horší.
Já jedu s rodinou do Pardubic v pátek. Moje sestra tam má promoci. Už teď mě straší, že je to tam šílené. Manžel bude s holkama strašit někde před fakultou. Já se půjdu podívat na sestru. A pak se chystáme na oběd někam do restaurace. To jsem na to s holkama zvědavá. Myslím, že nás vykážou po deseti minutách.
@Martina139 děkuji za uklidnění ![]()
Hele je to tady děs - hlavně v ranních a odpoledních špičkách - zavřeli jeden pitomej most a pardubice kolabují - prostě nemohli počkat třeba na prázdniny - idioti!
Každopádně má být parádní supervedro tak budu držet pěsti at jsou breberky statečné a pozorně sledují šikovnou tetku ![]()
@tiptop výsledky jsou za pár dní, většinou je volají jenom když je nějaký problém. Je to riziko Downova syndromu a rozštěpových vad. Možná se bere krev v té době i na něco jiného, to nevím, mě brali jenom na tohle. Každopádně je to o dost míň přesný test než screening v 1. trimestru, u dvojčátek navíc často vychází zkresleně, aspoň co vím od kamarádky, která dvojčátka má.
@Martina139 držím palce, ať celou akci v pohodě zvládnete ![]()
@tiptop Ještě nemám koupenýho nic, tak nějak tajně doufám, že mi ve středu na kontrole řekne co to je a jápůjdu si koupit první věc na prcka a doma to dám manželovi jako překvapení, že teda čekáme holku nebo kluka ![]()
Jinak je to teda fakt skvělý, že tě tam tahá 2×. Mě doktorka řekla, že když mi ten screening vyšel tak dobře, tak mi triple testy dělat nebude, že mě nebude zase stresovat, a že pak uděláme ten velikej ultrazvuk ve 20. týdnu, tam že se zkoumá důkladně srdeční činnost a pozorujou případný rozštěpy…takže teď ve středu na krev nejdu (teda asi).
Jinak jste mě holky uklidnily, že to s tím břichem máte taky tak. Já ráno mám ho vidět, ale nic extrémního, vyskočí pak až během dne, asi i stím, jak jím…A pozorujete, že pořád roste nebo ho máte takový podobný už nějakou dobu?
Tadyunás je dneska teda dost vedro, mám pocit, že pak v létě asi ani nebudu pociťovat touhu jet někam na dovolenou do tepla s tím pupkem, když teď vidím, jak se cítim už teď. A to zase až zase takový vedro není ![]()
@Radunka83 @irenn @tiptop jééé, teda holky, jak vás čtu o tom pupku, tak jsem docela ráda, že to největší budu mít v zimě ![]()
Tak ať vám broučci prospívají, já pořád čekám
@tiptop no z tety si musí vzít příklad. Kam ta se na mě hrabe. Ta je super šprt. Předčí i mě ![]()
Mám hlavně strach, že budeme parkovat bůh ví kde a potáhneme se v tom vedru přes půl Pardubic. To budou holky blahem bez sebe. V restauraci jim pak strčím něco k snědku do ruky a snad nás nechají alespoň deset minut v klidu, abych do sebe hodila oběd ![]()
@irenn vidíš to jsem ani nevěděla že to je krev na tripple - člověku taky nic neřeknou - no jestli to falešně zkresluje tak potěš pánbůh se mnou, zase nervy v kýblu…
@Radunka83 to vedro je příšerný, absolutně nevycházím, zítra nevím jak to přežiju - zkoušela jsem tam volat jestli to není možný nějak spojit, no řekli at přijdu ráno na tu krev a domluvím se aktuálně se sestrou - zda-li tam bude nějaká skulina nebo jak…Jako raději tam budu čekat dvě hodky než se táhnout busem sem a tam v tomhle palermu
Zítra taky moc doufám v pohlaví - jestli né, tak nevím kam pak zajít - do 20tt to určo nevydržím - máte nějaký tip? Třeba jít indivindy na ten 3D do nemocnice třeba - ovšem aby se jim taky chtělo něco hledat a nevyplázla kačky vlastně za nic…
To břicho nevím jak roste - ale je to dáno i jídlem - čím víc tím výš ![]()