ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2560
12.6.13 14:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
12.6.13 14:06

@tiptop moč se nosí při každé kontrole, takže teď už ji budeš nosit pořád ;). Držím palce, ať jsou prcci dobře natočení ;) ;)

Stejně je zajímavé, jak se mění doporučení co dělat/nedělat po ET. Moje první ET bylo před 9-ti lety a to se doporučovalo první 3 dny vyloženě ležet. Další bylo před 5-ti lety, to už stačil jenom volnější režim. No a moje 2 poslední ET (vloni a letos) mi v obou CAR říkali, že se mám chovat jako obvykle, jenom ne velká fyzická námaha a nezvedat nic těžkého. Já jsem pak opravdu fungovala jako normálně, ono to se 2 dětmi stejně ani jinak nejde ;) Akorát jsem se šetřila v tom smyslu, že jsem chodila dřív spát a otravné domácí práce (vysávání apod.) nechala na manželovi ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
12.6.13 14:10

@irenn aha :mrgreen: Hele ono to nebude ani o létech, ale o konkrétním Caru a doktorovi - mě například říkali min. týden ležet! Škoda že na to nejsou opravdu prokázané testy jaký vliv to má či nemá, každopádně já si myslím že do dvou hodin od zapuštění je jasno jestli jsou podmínky příznivé a za dva tři dny je zavrtáno a hotovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
12.6.13 14:33

@tiptop mě dr. říkala, že prý normální režim x ležení je něco málo ve prospěch toho normálního režimu ;) ;). Každopádně co dr. to názor.
Jinak to ležení doporučovali před 9-ti lety ve stejném CAR jako teď ten normální režim.
To samé chození do práce - v prvním těhu jsem byla na PN, dr. se na mě tvářil jako na blázna, že chci při těhotenství po ivf chodit do práce. No a teď mi pro změnu už 3 dr. řekli, že když je všechno ok a v práci se cítím dobře, tak není důvod sedět doma. Prý když se embryo uchytí, tak to mám brát jako těhotenství jako každé jiné. No už aspoň ti dr. by se mezi sebou měli dohodnout, ať mi neříkají, že na to nemají žádné výzkumy :dance: :dance: :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
12.6.13 14:57

@irenn takže v pořádku tak to je fajn další meta za tebou:-)
já měla napsáno klid 2 dny a 14 dní volnější režim, bez plavání, sexu, zvedání věcí, cvičení, žádné kina divadla delšího cestování…no a 3. den 3hod v autě a 3 hodiny v divadle, večeře v restauraci atd. no, ale občas jsem si lehla a odpočívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
13.6.13 08:45

@irenn …děkuji :hug:
@tiptop …neboj, poznáš to…je to takový zvláštní pocit… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
13.6.13 08:47

…a k té diskuzi o šetření či nešetření po Et, je to asi všude jiné. Mě řekli, že do dvou hodin po ET už je stejně jasno…takže ten den klidový režim, ale neležet!!! a pak už běžně, jen nic nezvedat a bez sexu tak týden :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
13.6.13 08:49

…jinak po těch posledních odběrech mi zatím nikdo nevolal, takže snad je vše v pořádku. Řekli mi, že zavolají, jen když bude problém :dance:, je to už 9dní a to už ty výsledky asi musí mít, ne? Nevíte, jak dlouho to trvá, výsledek genet.krve? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
13.6.13 09:05

@iaroska bez sexu jenom týden? Já se teda docela bojím… minule jsem po orgasmu krvácela a to nebyl ani styk.. ted před KETem taky. Asi za to můžou hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
13.6.13 09:18

@Alowen v papíru bylo 14 dní bez sexu, ale když jsem volala po krvi tak mi rovnou řekla žádný sex no a za dalších 14 dní na ultrazvuku řekl doktror radši žádný sex…a i tedka dáváme bachaa:-) a není to tak často:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
13.6.13 09:20

@Janyyy no, už jsem přítele varovala, že bude mít dovolenou bez sexu :mrgreen: ale naštěstí mu to nevadí :) To mě to asi bude chybět víc. Raději si to odpustím, než abych si pak něco vyčítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
13.6.13 09:55

@iaroska mě poslali výsledky triplů mailem za 5 dní, takže už je určitě mají ;) ;). A když ti nikdo nevolal tak to je dobré znamení :dance: :dance: :dance:

My jsme taky po ET nesexovali týden (doporučení CARu). Pak jsem celý 2. měsíc těhu špinila, tak pochopitelně nic. Teď už zase jedeme v normálním režimu :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
13.6.13 10:09

@Alowen To pamatuju, žes potom měla problémy. My jsme doteď bez :mrgreen: A teď už ani nesmím kvůli té placentě. Nechtěli jsme mít výčitky, že jsme si tím třeba něco pokazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
13.6.13 11:17

@Tofik no jo, moje tělo holt n hormony nějak blbě reaguje… Jednou mi dr. předepsal duphaston, abych měla pravidelnou MS a já ji pak měla co 14 dní :( normálně mám cykly 30-45 dní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
13.6.13 12:04

@irenn …díky za útěchu ;)…také doufám, že už se není čeho bát :dance:. Do poradny jdu až za 12 dní, tak snad mě tam nic zlého nečeká. Utěšuji se tím, že odběr plodovky se dělá v 16.týdnu, aspoň to tedy na genetice říkali a já už podle toho genet. UTZ ve 13. týdnu dnes začala 17.týden :). Takže mi ještě ve 20.týdnu zbývá ten velký genet.UTZ se zaměřením na srdíčko mimča :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí