CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
814
9.12.13 22:48

@TvořilkaP v říjnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.12.13 09:31

Ahoj holky, trošku Vás tady podpořím. Je mi 25 let, o miminko jsme se s manželem snažili 3 roky. Prošla jsem rukama desítkám doktorů, zkoušela jsem všechno možné (od pití kontryhelového čaje, cvičení pilates, ležení po sexu s nohama nahoře až po laparku, kde mi zjistili lehkou endometriózu, poté mi nasadili antikoncepci s tím, že po vysazení už to musí vyjít - a ono nic…Tak mě dr. poslal do EF- nesnášela jsem to tam, ale stálo to za to! První IUI nám nevyšlo a na druhé jsem už neměla nervy, tak i přes kritiku mých přátel a rodiny jsem šla ve 24 letech na IVF, stálo nás cca 19 000,–Kč Měla jsem jen 4 vajíčka, z toho přežily 2, a nakonec mi zavedli jen jedno…Dneska jsem 29tt :srdce: Přeji vám pevné nervy a hlavně to nevzdávejte, i když je za IVF pálka a není to nic příjemného, výsledek stojí to za to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
10.12.13 09:53

Koukám, že v únoru bude v EF plno :)
@TvořilkaP a proč jsi se ptala na darovaná vajíčka, když máš svojich tolik? Jakou jsi měla dávku hormonů, že jsi byla tak přestimulovaná? Víš jaké máš AMH?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
11.12.13 17:08

@TvořilkaP ahoj, je mi líto, že ti to nevyšlo :hug: Já byla taky v listopadu a nevyšlo to. Neměla jsi OPU 8.11? Já jen, že přede mnou byla na sále mladá slečna/paní a ta měla zrovna 23 vajíček. Pak jsme trošku pokecaly na dospáváku, že nemáme rády injekce atd. Já měla 17 vajíček a něco na zamražení zbylo, takže plánuji KET. Jo, zapoměla jsem to hlavní, taky se mi nezdařil 1.IVF pokus :( Chce to obrnit se trpělivostí, ale já jsem totálně marná, co se týká trpělivosti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
11.12.13 17:29

@Bolivie200 Ahojky, jsem to já :-)To je fajn, že Ti zbylo na zamražení, u m+ bohužel na zmražení nebyly dostatečně vyvinuté. Takže se znova injekcím nevyhnu. Na kdy plánujete KET? No s tou trpělivostí…ta moje už je taky v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
11.12.13 17:31

@Ha-ni Ahojky, na ty vajička jsem se neptala kvůli sobě, ale kamarádka je asi bude potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.12.13 11:02

@TvořilkaP Ahoj, tak jsi to ty :D Na KET se připravuji ted v prosinci. Vlastně nic neberu, je to v nativu, pouze Utrogestan a uvidíme. V tom lednu a únoru bude v EF fakt plno :mrgreen: Všichni by rádi už miminko na Vánoce 2014 :D Já taky samozřejmě. Bud vyjde KET nebo mne čeká další IVF na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
12.12.13 11:04

Vidim, ze s tou trpelivosti je to vsude stejne..a stejne tezke :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.12.13 11:21

@Bára40 Víš jak to je. V CAR jsou realisti a nemažou med kolem úst, mají své statistiky a ty nelžou. Bylo by naivní si myslet, že vyjde 1.IVF anebo hned KET, ale člověk není pesimista a svitne mu naděje, co když zrovna já jsem jedna z těch, kterým to vyjde hned napoprvé. Při OPU se odebere dost vajíček, kvalita dobrá, podaří se „vytvořit“ pěkná embrya, sliznice ukázková, transfer v pohodě…a člověk doufá a věří že to vyjde…no a pak bác a máme tady negativní výsledek :zed: :zed: A když slyším, že to chce čas a zkoušet dál, nevzdávat to a jiné řeči coby podpora a dodávání kuráže, tak mám chut řvát „Tak si to zkus být na mém místě a tvářit se, že tě to tak nesebralo a brát to sportovně!“ Být trpělivý je fakt umění a já s tím mám odmalička velký problém a nejsem sama jak tak vidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
12.12.13 11:34

Jojo, ja uz mam taky neco za sebou..tak vim, o cem mluvim..jsou dny, kdy me dojme mimi v reklame v telce..ale nedojmu se, kdyz si pochovam nemluvne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
12.12.13 12:07

@Bolivie200 Jj, našla jsi mě :-D Tak snad KET výjde a na 2. IVF nebudete muset jít…No jo, leden a únor budou mít napilno, tak snad se bude všem dařit. Kamarádka se tam taky už objednala a jde na vstupní povor taky v lednu. Ono je to ale asi vcelku jedno, jaký měsíc tam jdeš, je tam plno pořád :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
12.12.13 12:08

@Bára40 To máš pravdu, tpělivost mi taky chybí…a hlavně mě hrozně vytáčí věty typu : jste mladí, máte času dost, jedte na dovolenou, nemyslete na to, najdi si nové koníčky,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.12.13 12:22

@Bára40 Kolem mne je tolik těhotných, že mám pocit jakoby to měli úkolovku :D Máme 2 maminky v synově MŠ, které ještě do Vánoc porodí (obě své 3. dítě), takže se jim snažím vyhnout, ale jak naschvál je potkávám denně v různých časech při vyzvedávání dětí. Občas prohodíme pár zdvořilostních vět, ale já se záměrně neptám na mimča v bříšku. Prostě to raději vše ignoruji, přepínám telku při reklamě na Bepanthen mast proti strijím :,( Je tam paní s fakt náááádherným bříškem a to já fakt nedávám :pocitac: Nechci ani pomyslet na to, kdyby se nedařilo dlouhodobě…jak se obrnit a nezbláznit se z těhotných kamarádek, sousedek, příbuzných a nezávidět jim to. :think: :think: To se asi člověk musí hodně sebeovládat a být silná osobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.12.13 12:25

@TvořilkaP Listopad a prosinec byl fakt nabitý, tolik lidí, noví pacienti. Nechápu jak to ten lékař zvládá, asi moc neodpočívá. Volá jednu pacientku za druhou. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.12.13 12:45

@TvořilkaP @Bára40 Já ted záměrně vynechala 2 srazy se starou „bandou“ kámošek a to se známe od písečku :) Poslední rok se každé setkání rozvinula asi 2 hodinová konverzace na téma „jak zaručeně počít dítě“. Rady dávají kámošky co otěhotněly první měsíc po vysazení HA a druhá, která stihla v jednom roce porodit dvě děti. Takže doporučují kontryhel, léčitele s kyvadlem, nemyslet na to, uvolnit se, zajet na romantický pobyt s manželem apod. Tech co chceme dítě z naší party třicátnic a bohužel se nedaří je nás převaha a ty dvě zasloužilé matky, které otěhotněly přirozeně a plánovaně bez použití čehokoliv nám „radí“ :cert: Samozřejmě, že některé z nás snažilek ze staré party už prošly IUI, IVF nebo KET, ale rozhodně to neříkáme „radilkám“, ikdyž by je to možná umlčelo a došlo by jim, že asi FAKT máme s plodností problém. A nějaká dovolená, ikdyž hezká a relaxační, nám k potomku nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí