Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, trošku Vás tady podpořím. Je mi 25 let, o miminko jsme se s manželem snažili 3 roky. Prošla jsem rukama desítkám doktorů, zkoušela jsem všechno možné (od pití kontryhelového čaje, cvičení pilates, ležení po sexu s nohama nahoře až po laparku, kde mi zjistili lehkou endometriózu, poté mi nasadili antikoncepci s tím, že po vysazení už to musí vyjít - a ono nic…Tak mě dr. poslal do EF- nesnášela jsem to tam, ale stálo to za to! První IUI nám nevyšlo a na druhé jsem už neměla nervy, tak i přes kritiku mých přátel a rodiny jsem šla ve 24 letech na IVF, stálo nás cca 19 000,–Kč Měla jsem jen 4 vajíčka, z toho přežily 2, a nakonec mi zavedli jen jedno…Dneska jsem 29tt
Přeji vám pevné nervy a hlavně to nevzdávejte, i když je za IVF pálka a není to nic příjemného, výsledek stojí to za to ![]()
Koukám, že v únoru bude v EF plno ![]()
@TvořilkaP a proč jsi se ptala na darovaná vajíčka, když máš svojich tolik? Jakou jsi měla dávku hormonů, že jsi byla tak přestimulovaná? Víš jaké máš AMH?
@TvořilkaP ahoj, je mi líto, že ti to nevyšlo
Já byla taky v listopadu a nevyšlo to. Neměla jsi OPU 8.11? Já jen, že přede mnou byla na sále mladá slečna/paní a ta měla zrovna 23 vajíček. Pak jsme trošku pokecaly na dospáváku, že nemáme rády injekce atd. Já měla 17 vajíček a něco na zamražení zbylo, takže plánuji KET. Jo, zapoměla jsem to hlavní, taky se mi nezdařil 1.IVF pokus
Chce to obrnit se trpělivostí, ale já jsem totálně marná, co se týká trpělivosti ![]()
@Bolivie200 Ahojky, jsem to já
To je fajn, že Ti zbylo na zamražení, u m+ bohužel na zmražení nebyly dostatečně vyvinuté. Takže se znova injekcím nevyhnu. Na kdy plánujete KET? No s tou trpělivostí…ta moje už je taky v háji.
@Ha-ni Ahojky, na ty vajička jsem se neptala kvůli sobě, ale kamarádka je asi bude potřebovat.
@TvořilkaP Ahoj, tak jsi to ty
Na KET se připravuji ted v prosinci. Vlastně nic neberu, je to v nativu, pouze Utrogestan a uvidíme. V tom lednu a únoru bude v EF fakt plno
Všichni by rádi už miminko na Vánoce 2014
Já taky samozřejmě. Bud vyjde KET nebo mne čeká další IVF na jaře.
Vidim, ze s tou trpelivosti je to vsude stejne..a stejne tezke ![]()
@Bára40 Víš jak to je. V CAR jsou realisti a nemažou med kolem úst, mají své statistiky a ty nelžou. Bylo by naivní si myslet, že vyjde 1.IVF anebo hned KET, ale člověk není pesimista a svitne mu naděje, co když zrovna já jsem jedna z těch, kterým to vyjde hned napoprvé. Při OPU se odebere dost vajíček, kvalita dobrá, podaří se „vytvořit“ pěkná embrya, sliznice ukázková, transfer v pohodě…a člověk doufá a věří že to vyjde…no a pak bác a máme tady negativní výsledek
A když slyším, že to chce čas a zkoušet dál, nevzdávat to a jiné řeči coby podpora a dodávání kuráže, tak mám chut řvát „Tak si to zkus být na mém místě a tvářit se, že tě to tak nesebralo a brát to sportovně!“ Být trpělivý je fakt umění a já s tím mám odmalička velký problém a nejsem sama jak tak vidím ![]()
Jojo, ja uz mam taky neco za sebou..tak vim, o cem mluvim..jsou dny, kdy me dojme mimi v reklame v telce..ale nedojmu se, kdyz si pochovam nemluvne..
@Bolivie200 Jj, našla jsi mě
Tak snad KET výjde a na 2. IVF nebudete muset jít…No jo, leden a únor budou mít napilno, tak snad se bude všem dařit. Kamarádka se tam taky už objednala a jde na vstupní povor taky v lednu. Ono je to ale asi vcelku jedno, jaký měsíc tam jdeš, je tam plno pořád ![]()
@Bára40 To máš pravdu, tpělivost mi taky chybí…a hlavně mě hrozně vytáčí věty typu : jste mladí, máte času dost, jedte na dovolenou, nemyslete na to, najdi si nové koníčky,…
@Bára40 Kolem mne je tolik těhotných, že mám pocit jakoby to měli úkolovku
Máme 2 maminky v synově MŠ, které ještě do Vánoc porodí (obě své 3. dítě), takže se jim snažím vyhnout, ale jak naschvál je potkávám denně v různých časech při vyzvedávání dětí. Občas prohodíme pár zdvořilostních vět, ale já se záměrně neptám na mimča v bříšku. Prostě to raději vše ignoruji, přepínám telku při reklamě na Bepanthen mast proti strijím
Je tam paní s fakt náááádherným bříškem a to já fakt nedávám
Nechci ani pomyslet na to, kdyby se nedařilo dlouhodobě…jak se obrnit a nezbláznit se z těhotných kamarádek, sousedek, příbuzných a nezávidět jim to.
To se asi člověk musí hodně sebeovládat a být silná osobnost.
@TvořilkaP Listopad a prosinec byl fakt nabitý, tolik lidí, noví pacienti. Nechápu jak to ten lékař zvládá, asi moc neodpočívá. Volá jednu pacientku za druhou. ![]()
@TvořilkaP @Bára40 Já ted záměrně vynechala 2 srazy se starou „bandou“ kámošek a to se známe od písečku
Poslední rok se každé setkání rozvinula asi 2 hodinová konverzace na téma „jak zaručeně počít dítě“. Rady dávají kámošky co otěhotněly první měsíc po vysazení HA a druhá, která stihla v jednom roce porodit dvě děti. Takže doporučují kontryhel, léčitele s kyvadlem, nemyslet na to, uvolnit se, zajet na romantický pobyt s manželem apod. Tech co chceme dítě z naší party třicátnic a bohužel se nedaří je nás převaha a ty dvě zasloužilé matky, které otěhotněly přirozeně a plánovaně bez použití čehokoliv nám „radí“
Samozřejmě, že některé z nás snažilek ze staré party už prošly IUI, IVF nebo KET, ale rozhodně to neříkáme „radilkám“, ikdyž by je to možná umlčelo a došlo by jim, že asi FAKT máme s plodností problém. A nějaká dovolená, ikdyž hezká a relaxační, nám k potomku nepomůže.