Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Selfi gratulace ten to bere hopem
4 kilca jsou dobry ja mam minus 3 ![]()
@Selfi Já jsem už ve 20.týdnu měla 4 kg nahoru, ale malý měl okolo 320g. Já jsem ani při prvním ani při druhém těhotenství vůbec nezvracela, ani jednou, takže ubírání na váze u mne nehrozilo
Hodně mne pálila žáha a měla jsem pocit „kamenu“ v žaludku první trimestr
Jím víckrát za den, ale malinké porce (srovnatelné s mým přeškolákem) V posledním 2.týdnech jsem se hodně zakulatila, jako bych měla pod tričkem míč
Děsím se toho, že budu v srpnu vypadat jak vyvržený vorvaň na pláži
Měla jsem velikost 44 -46 před těhotenstvím, takže kus ženské a to bříško vypadalo" těhotně" i v době snažení. Zanedlouho se budu kolébat jako kačena. 3.5. budu 23+0 a mám tutově 5kg nahoru
Jenže asi se nedá nic moc dělat, dítě v bříšku roste a ikdyž se nepřejídám, tak půjde váha pořád nahoru. Nebudu to hrotit, hlavně at se mi nenarodí 4,5 kilový macek
jako dcerka mé známé (známá vážila 160kg!! při 155 cm!!) Neboj, třeba to nebude takový cvalík jak předpokládají. Těsně před porodem mne doktor vyděsil, že první syn bude mít 3,9kg a sekl se o celé kilo!!
Mel 2,9kg, takový malý knedlíček hubený.
@vanil Ahoj, tak nenapínej
…jak si dopadla v EF? Už tady okusujeme nedočkavostí nehty, laptop, myš…a ty se couráš někde v prvomájovém průvodu ![]()
@Bolivie200 píše:
@Selfi Já jsem už ve 20.týdnu měla 4 kg nahoru, ale malý měl okolo 320g. Já jsem ani při prvním ani při druhém těhotenství vůbec nezvracela, ani jednou, takže ubírání na váze u mne nehroziloHodně mne pálila žáha a měla jsem pocit „kamenu“ v žaludku první trimestr
Jím víckrát za den, ale malinké porce (srovnatelné s mým přeškolákem) V posledním 2.týdnech jsem se hodně zakulatila, jako bych měla pod tričkem míč
Děsím se toho, že budu v srpnu vypadat jak vyvržený vorvaň na pláži
Měla jsem velikost 44 -46 před těhotenstvím, takže kus ženské a to bříško vypadalo" těhotně" i v době snažení. Zanedlouho se budu kolébat jako kačena. 3.5. budu 23+0 a mám tutově 5kg nahoru
Jenže asi se nedá nic moc dělat, dítě v bříšku roste a ikdyž se nepřejídám, tak půjde váha pořád nahoru. Nebudu to hrotit, hlavně at se mi nenarodí 4,5 kilový macek
jako dcerka mé známé (známá vážila 160kg!! při 155 cm!!) Neboj, třeba to nebude takový cvalík jak předpokládají. Těsně před porodem mne doktor vyděsil, že první syn bude mít 3,9kg a sekl se o celé kilo!!
Mel 2,9kg, takový malý knedlíček hubený.
tak velikost před těhu máme stejnou
…
no, já se obávám, že malé dítě mít nebudu…já měla ve 20.týdnu odhad 410g…
jinak ale dcera měla odhad nějak 3,7kg a měla 3,9 kg a syn měl ve 31tt 2,1 kg, což je teda na 31tt hodně
.. tak uvidíme
–
no… myslím, že budu ráda, když se vejdu do 12kil…
@Selfi kamoska ted byla na velkem ultrazvuku a odhad 459 g
jsem byla uplne v soku
@Selfi mi to nedalo noooo
bud rada ze muzes konecne jist ta nase potvurka stale trva na tom ze maso je fuj ze mlecne vyrobky jsou fuj takze uz nemam moc z ceho vybirat ![]()
Nenapínám
, jen tak rozjímám bez internetu, ale popravdě prvomájová procházka byla a marně jsme hledali nějaký rozkvetlý strom ![]()
ET proběhl ve středu a holky 4 emryjka se chytla do stádia blastocysty
takže jednu kuličku mi zavedli a 3 jsme dali do mražáčku… vím, že toto nezaručuje těhotenství, ale jsem moc ráda, že se ty naše buňky tak sblížily ![]()
Takže máme mražáčky i na KET ![]()
jj ET byl oproti OPU pohodový, ale i tak jsem byla nějak nervózní dokonce asi i víc. Možná proto, že jsem do poslední chvíle nevěděla jak se nakonec ty prďolky vyvíjejí.
Jinak po OPU a i teď mám pobolívání v podbříšku, asi ty hormony daly vaječníkům zabrat
Takže odpočívám, ale zas ne nějak šíleně, to je nad moje síly. Už i včera jsem to nevydržela, když bylo tak krásně a aspoň jsme šli na chvíli na vzduch.
Teď čekání na výsledek, na krev jdu 13.5. jojo to budou dlouhé dny
… kéž by to vyšlo.. byla bych ve vašich řadách, vždyť jste tady všechny těhotné
![]()
@TvořilkaP Taky se dočkáš, nějak se drasticky zvýšila úspěšnost IVF v EF (nebo to je jen můj dojem?) To by bylo, aby nebylo ![]()
@vanil Tak to máš s těmi vajíčky jako já
Ze 17 odebraných se správně vyvinuly 4. Jedno mi zavedli při ET a 3 putovaly na zmražení. ET nevyšel, ale hned následující cyklus byl KET a 1 z mrazáčku zabojoval
Držím mooooc palce.