Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucousek0 dobre kdyby se mala nevrtela ani nevim ze jsem tehotna akorat obcas me trapi migreny. jinak vse ok snad prezijem leto ![]()
@phoma tak to jsme na tom podobně
Taky jsem zvědavá na to léto,
a taky jak dlouho vydržím v práci.
@lucousek0 to ja uz nastesti jsem doma každý den v aute 250km to se fakt nedalo ![]()
@phoma tak to věřím, radši být v klídečku ![]()
Já se jen snažím mít míň objednávek, ale i tak je to někdy zápřah. Jsem vlastně pořád na nohách. Takže večer nohy na hoře a nedělám nic ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat je tedy urofertil dobrý? A jak probíhá první návštěva? snažíme se skoro 2roky o mimi a stále nic, gynekolog to trochu zanedbal, ani žádné vyšetření neudělal, jen mi nasadil Utrogestan a clostilbegyt… tak jsem musela na operaci(2velké myomy),ale alespoň zjistili, že vejcovody v pořádku. Přitom přítele poslal na spermio už po 3/4 roce a byl v pořádku. ale žádné jiné vyšetření nemám, tak jestli jen na 1schůzce řeknou jak by vše probíhalo? nebo udělají nějaké testy?
Díky!!!
Ahoj holky,
krev na hormonální profil na začátku cyklu berou každý pracovní den?
Ahoj holky, chystám se na první IVF, je tu ještě nějaká z Vás, která tím taky prochází, nebo jste už všechny šťastně těhotné? ![]()
@chci_miminko Já těhotná nejsem, naopak, čekám na své 7. IVF ![]()
@Bobiska81 na první návštěvě tě seznámí s tím co tě čeká, můžeš se na cokoli připtat a jít tam s tvým protějškem. Spermiogram vezmou asi znova a udělají ti hormonální profil - vezmou krev 3.-5. DC. Mě dělali ještě laparoskopii, ale u tebe už je průchodnost potvrzena, takže nevím jak to budeš mít.
Jinak nic moc dalšího co se vyšetření týká nedělají. Domluvíte se na postupech - jestli jít prvně do inseminací a tak.
@Líba1234 no berou ho 3.-5. den cyklu, takže asi jak to vyjde. Asi to spíše směřují na ty volnější dny úterky a čtvrtky, když tam dr. není. Spermio každopádně berou pouze v úterý a čtvrtek. (teda krom nějakých vyjímek)
7.IVF? teda…necháváš si minimálky jako samoplátce nebo klasické IVF?
@chci_miminko neboj, pár nás tady netěhotných ještě je
.. já mám za sebou 1. IVF letos v dubnu, bohužel neúspěšně a chystáme se na KET.
@vanil Prvních 6 IVF bylo klasických. A teď to sedmé budu mít v eurofertilu jako minimálku. Ale doktor říkal, že se těch hormonů píchá dost a vajec je tak taky dost, ne jak u pravé minimálky, jen je to levnější.
Každopádně je otázka, co je pro něj „dost“ vajec. No uvidíme, už mě za těch milion pokusů asi nic nepřekvapí.
Myslíte, když si člověk je schopen vsugerovat, že je těhotný, tak test už neoblafne ne? Zdálo se mi, že jsem ráno viděla slabounkou druhou čárku, teď už zas nic…vím, že je to lepší ráno, ale když já doufala, že ji uvidím a můžu doufat :-/… Asi zkusit zítra co? Už jsem se chtěla objednat do Eurofertilu na 1 pohovor, tak sjem to odložila, kéž by ![]()
@Bobiska81 me vysel taky když jsem mela jit eurofertilu sestra se smala když jsem volala ze takových je hodne ![]()
@Líba1234 Na své 7. IVF v Eurofertilu? A co máte za problém a kolik Ti je let?
@vanil A jakou plánuješ pauzu mezi ET a KET? Tu pauzu chceš ty sama nebo ti ji doporučuje doktor?