CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
97
25.3.15 14:33

Ale taková ta základní genetika, kdy se veme krev a genetik se zeptá, na nemoci a stavy ve tvé rodině a v rodině Tvého partnera se může udělat hned. To ale prý z 90% vychází v pohodě u všech, pokud nemáš závažnou genetickou nemoc v rodině. Tak mi to bylo řečeno, tak jsme to podstoupili a tak to bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
25.3.15 14:54

@Angie83 embrijka se zdají, že se vyvíjí dobře, akorát po vložení do dělohy po nich není vidu ani slechu :roll: Třeba se jen čeká na ty dvě z mražáku, ať to mám pak všechno při jednom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
25.3.15 14:56

@Danďuška :palec: tak určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
25.3.15 15:10

@Angie83 když je rozmrazí, tak embrioložka uvidí pod mikroskopem tohle: :hug: Pak ještě aby se jim u mě líbilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
26.3.15 06:17

Ahoj holky, muzu se k vam pridat. Vcera jsem dostala doporuceni na Eurofertil. Mam problem s cyklama, asi neprobiha ani ovulace. Mame za sebou 2 tehotenstvi, vzdy konec v 1. trimestru, pocato prirozene. Procitam vase zkusenosti. Chtela bych aby nas proklepli, zjistili co a jak, proc nefunguju a kde je problem. Delaji to tam, nebo uz primo tlaci do ivf - mam z toho takovy pocit, snad mylny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
26.3.15 07:19

@mische ahoj, pan doktor IVF hned nenutí, vždy zkouší prvně IUI, když ví, že to má smysl :palec: Udělají tobě i partnerovi pár testů, aby se zjistilo v čem je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
26.3.15 08:38

@Danďuška díky za odpověď. Jsem ráda, že se to u mě hnulo někam dopředu, byla jsem u nového gyndaře. Ten můj starý to moc neřešil. Dokonce mi ani neřekl, že mám zakloněnou dělohu, manžela neposlal ani na spermiogram. Tak jsem zvědavá, co bude dál. Trochu mě to nabilo pozitivní energií. 30 mi už bylo, tak je nejvyšší čas. Na volný průběh bylo času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
26.3.15 11:51

@mische na mojí gyndě to taky nějak moc neřešili, po roce braní provery jsem si sama řekla, že jdu do CAR a nic nenamítali :lol: Určitě vám udělají co nejdříve hormonální profil a spermiogram, pak vám asi doporučí i další vyšetření, uvidíte po vstupní konzultaci s panem doktorem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
26.3.15 22:02

@Angie83 můžu se zeptat, jaká všechna vyšetření jste měli? Jsem trošku na rozpacích, jestli po panu doktorovi mám chtít nějaká další vyšetření nebo mám zkusit rovnou KET. Nejradši bych to neřešila, ale bojím se, že pokud se to nepovede, tak si to budu vyčítat, že jsem si o nějaké vyšetření neřekla… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
27.3.15 14:08

@Danďuška Ahojky, máme klasická vyšetření jako všichni. Spermiogram, Hormonální profil, laparoskopii, Imunologii- tu jsme měli trošku podrobnější, protože mi byly zjištěny antinukleární protilátky a dostala jsem Prednison na potlačení imunologicé reakce. Ten bereš taky ne? Dále jsme byli na základní genetice a protože první dva cykly ivf nevyšly, doporučil doktor ještě preimplementační genetický screening embryí, ale ten prý nakonec nebyl třeba, embryjka se vyvijela slibně. Neboj, stejně je to jen o tom štěstí a správném načasování. Věřím, že KET už Ti vvyjde a že kdyby bylo u Tebe potřeba něco dozjišťovat, bylo by Ti to řečeno. :* Myslím na Tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
27.3.15 15:09

@Angie83 dnešní kontrolu mám za sebou a pan doktor doporučil KET už v tomto cyklu, že sliznice hezky roste sama, tak do toho půjdeme asi už teď, pauza pry není potřeba žádná. Prednison beru kvůli endometrióze, tak doufám, že pomůže a budu také mezi těmi 9 z 10 žen, které otěhotní po 3. transferu :andel: Udělají mi ještě nějakou druhou část imunologických testů, tak snad se tam nic nenajde. V pondělí se vracím po 18. dnech do práce, než si zase zvyknu na ten pracovní fofr, bude to obtížné, ale aspoň přijdu na jiné myšlenky :) Taky na Tebe myslím a držím palce na pondělní test! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
27.3.15 15:24

@Danďuška No tak vidíš :) Mi taky ty imuno testy dělali na dvakrát, nejdřív základní, potom další podrobnější a taky mi byla dřív zjištěna lehká endometrióza při laparoskopii. Je fajn, že už můžeš jít do toho KETU tak brzy, čím dřív tím líp. Psychika dělá svoje. Chápu jak se cítíš :hug: Taky jsem už od transferu na nemocenské a nějak si nedovedu představit vrátit se do toho pracovního tempa :D Navíc si myslím, že u mě v práci stejně všichni vědi vo co go a o to víc bych si přála pozitivnní výsledek, ať pak nemusím vysvětlovat, proč piju dál kávu a neroste mi břicho :think: No ale uvidíme, jestli mi najdou v pondělí HCG v krvi, tak jestli mi nemocenskou třeba neprodlouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
27.3.15 15:47

@Angie83 sestřička mi chtěla nemocenskou nechat, když budu navazovat na KET, ale chtěla bych to zkusit za plného provozu bez nemocenské i po KETu, tam si vezmu asi jen 2 dny volna a pak pošupajdím do práce :) Nemocenskou ti určitě prodlouží, toho se bát nemusíš ;) U mě to ví jen pár mých kolegyň, jedna z nich jde teď taky na 2. IVF a můj šéf, je moc hodný a vždy mi přál, ať se to povede :D Ale otázky typu, jestli jsem těhotná od ostatních pokaždé, když jdu k doktorovi mi už lezou na mozek. Začali s tím krátce po svatbě a pořád mě s tím otravují :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.3.15 20:16

Ahojky holky, jsem mezi vámi nováček, ale do Eurofertilu dochazime od minulého roku, podstoupili jsme 6 inseminaci a ted nas čeká s pritelem v dubnu naše první IVF, tak jsem se chtěla zeptat zda se podstupují ještě další vyšetření krev, popřípadě novy spermiogram? A zda zvládáte si sami pichat injekce?? Mám z nich trochu strach :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
27.3.15 22:39

@Seline ahoj a vítej :mavam: před IVF jsem byla jen na laparoskopii, ale to jen z mého přání, abych věděla, na čem jsem :) Injekce mi píchal manžel, je to můj zdravotní bratr, ten co už má odpíchaných injekcí… už to ani nespočítám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí