Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pettrab děkuji! Dozvím se i koli bojovníčků stále roste, snad co nejvíce ![]()
@sharka84 měla jsem už 10 dní před ms injekce pro zastavení růstu folikulů, nevím, jestli je dávají každé, každopádně doktor se v tom vyzná a poradí co a jak ![]()
Díky Žanet, zítra tam zavolám a dám vědět i ostatním, kdyby to někdo třeba do budoucna také potřeboval ![]()
Holky, tak jsem z toho jelen. Volala jsem sestrám na Fertil, že jestli teda jde přeskočit IUI a jít rovnou do IVF. Prý ano, ale doktor musí napsat nějakou žádanku na pojišťovnu 14 dnů přes MS…Prosím, co je to za žádanku a může se stát že to pojišťovna zamítne? A jak dlouho trvá schválení nebo co se vlastně s tou žádanou děje? A myslíte že mi pak PNku dají na Fertilu nebo mám požádat o to obvodního lékaře?
@sharka84 žádanku na pojišťovnu posílají vždy, když máš pokus, kde pojišťovna přispívá. Nemyslím si, že by to někdy zamítla, máš nárok na 3 pokusy po 2 embrijkách nebo 4 pokusy první dva po jednom a další dva po dvou embrijkách
Do těch 14 dnů by to měli schválit, je tam kdyžtak ještě několik dnů rezerva než bys šla na punkci. PN mám přímo z Eurofertilu, dávají tam vycházky na 6 hodin, u obvodního by ti možná dali méně.
Děkuji Ti za informaci
myslím, že jsem to pochopila
a píchá se tedy od prvního dne MS že? A ty injekce mi dají tam nebo mi dají jen recept? Jsem z toho uplně jalová ![]()
@sharka84 rádo se stalo
Od prvního dne, sestřičky to vždycky upřesňují, že pokud ms přijde do 15:00, tak se píchá v ten den večer, pokud po, tak až další den
Injekce ti dají všechny tam, kromě té, která se píchá jako poslední, na ni mi dali recept.
Děkuji Ti, a prosím Tě, jak je to s placením? Kdy se co a kolik platí? Ať se na to můžeme připravit ![]()
@sharka84 zrovna dneska jsme dostali fakturu na zaplacení, tentokrát jsme se rozšoupli a měli jsme to za 37 tis. i s lékama
Minule nás pokus stál 25 tis., záleží, co si ktomu budete chtít zaplatit navíc, jsou to nadstandardy, pojišťovna hradí jen základní IVF bohužel…
Navíc máme tentokrát i mražáčky do zásoby ![]()
@sharka84 jinak léky se platí před punkcí cca 10. den od ms a zbytek v den embriotransferu dostanete fakturu splatnou do 14 dnů.
A kolik asi stojí prosím Tě ty léky? U nás je každá koruna otočená snad tisíckrát, tak ať víme. Ale je super, že to je na fakturu to jsem ráda, to je taky dobré vědět ![]()
@sharka84 teď jsem platila 2900Kč, minule kolem 4000Kč, přede mnou ale byla i jedna která platila prý 11 tis.
Záleží na tom, kolik toho budeš potřebovat, je to individuální.
A to platíš tedy přímo v CARu jo? A při které návštěvě tedy?
Teď jsem to platila 8. den ms, ale u tebe to může být o pár dnů třeba později, záleží, kdy skončíš se stimulací. Platí se to přímo EF a chtěli to hotově.
A řekli ti aspoň dopředu kdy se to bude platit a koli asi? ať člověk ví, jako běžně nenosím po kapsách tisíce ![]()
Boze to jsou palky za to IVF
ja jen doufam ze nam to nejakym zazrakem ted vyjde jinak snad budem muset pupnout celou rodinu abychom na to mohli jit
kdyby aspon clovek vedel ze to vyjde…