Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
holky, dobré ráno
,
já už blbnu taky - zdálo se mi o dr. Jarošovi, že mě sprdnul, jaktože jsem si vzala v po ráno ten metformin, když mi říkal, ať si ho před tou narkózou neberu ![]()
Leni, mě hrozně baví péct buchty, ale nikdo to pak moc nejí - já už na to potom chuť nemám a přítel je spíše na slané, takže vždy, když něco upeču, dám to do krabičky příteli s sebou do práce, ať se s klukama podělí - mají mě tam rádi
a vánoční cukroví taky vždycky rozdávám po celé rodině ![]()
Ahoj holky ![]()
Ty sny
Dneska se mi zdálo, že dělám TT, ukázaly se // a než jsem doletěla za přítelem, tak tam byly 4 čárky. Tak jsme nad tím dumali a říkali jsme si, že to teda asi budou trojčata
![]()
Nicméně po probuzení jsem testila opravdu a NIC
Tak jen čekám na MS, ať můžu jít do druhého IUI. Holky předepsal vám Jaroš při IUI utrogestan? Mi zatím jen clostilbegyt a pregnyl, ale vím, že po clostíku mám děložní sliznici jen 7mm. Mám si mu o to říct? ![]()
A ještě jedna otázka - na kolik tam vyjde IVF?
A s těma buchtama to mám stejné Marti
Já se snažím je nejíst, ale baví mě péct, takže peču jak blbá a pak to jí u přítele v práci. ![]()
Marti, já pečení taky miluju, ale sobě si zakazuju to jíst. Konečně jsem našla dobrý recept na kynuté buchty, taťka si je strašně oblíbil, takže tady za mnou jezdí každý víkend a já mu napeču. Včera jsem mu upekla 2 pekáče buchet ![]()
a na pečení cukroví se každý rok těším. Vždycky si říkám, že upeču jen pár druhů, ale pak si řeknu, že ten má rád tenhle druh a ten má zase rád tohle, takže skončím na 20 druzích. My jsme si s holkama v práci teď v létě 24.6. dělaly vánoce. Každá jsme musela upéct cukroví a vyrobit dárek, byla to sranda ![]()
konévko, tak vidím, že jsme všechny s těmi sny na tom podobně, ten tvůj mě pobavil ![]()
holky, mě se minule zdálo, že se švagrové narodilo mimčo, ale jak se narodilo, tak mělo tak 10 cm, možná méně, ale v tom snu to bylo jakože normální velikost a mně řekli, ať ho po porodu umyju a já při tom mytí jsem mu nechtěně utrhla ručičku, jak byl malý. A pak jsem jen opakovala, že už se tak narodilo, že já jsem to neudělala.
konévko, a který den cyklu dneska jsi? už měla mrška dorazit?
Konévko, mrzí mě, že ti IUI nevyšlo, ale je tam jen malá šance, snad se příště už zadaří
jinak bez utrogestanu bych měla cykly třeba i 50 dní, takž já ho beru pokaždé, klidně se na to dr. poptej ![]()
Barčo, to jste měli s kolegama v práci super nápad s těma vánocema v červnu ![]()
jinak já ještě nemám jediný dárek, což by tak nevadilo, kdybych aspoň měla promyšlené, co komu koupit, ale nějak nemám inspiraci ![]()
Barčo dneska 28DC. Ani nevím, kdy má přijít, protože se mi nějak natahuje cyklus. Byl 30dnů, předminulý měsíc 32 dnů a minulý dokonce 37 dnů ![]()
Myslela jsem si, že budu v pohodě, že klidně zvládnu 3× IUI a až pak půjdu do IVF, ale ono to tak v pohodě není
A dneska jsem zapla počítač, vlezla na Facebook a tam zpráva od kamarádky, se kterou se mimochodem už 2 roky nebavím, že je mamča. Ach jo. Vůbec nevím, co teď ![]()
Marťo já to mám s dárkama jednoduché. Všichni mi vždycky řeknou co chtějí a je to
Ale z přítelové strany zas všichni říkají, že nechcou nic a to je pak na pytel. Takže musím taky vymýšlet co koupit. Naštěstí jen pro pár lidí ![]()
Většinou to řeším různýma poukázkama - na masáže, do IKEY (teď jsem se zasekla na tom, jak se to píše
) nebo na bazén.
Marti, taky letos nějak inspirace chybí. Ale já i spíš dost lítám s myšlenka úplně jinam, takže se na nic nesoustředím. Ani v práci mi to nejde tak rychle. Pořád nevím, jak se rozhodnu. Buď IVF teď co nejdříve a nebo by to potom vycházelo až po novém roce. Na jednu stranu se bojím zklamání, že to teď nevyjde a já budu mít zkažené vánoce a na druhou stranu mě už nebaví ta nečinnost a na vánoce stejně budu smutnit, že jsem to nezkusila a že ještě nejsem těhotná. Takže babo raď ![]()
jinak už vím, co mi přítel koupil k vánocům. Teď tady není, přišla mu dobírka, tak jsem ji zkoumala, byl tam napsán název obchodu, který to odesílal, tak jsem na to mrkla, od ceny dobírky odečetla poštovné a přesně vím, co mi koupil. Jsem hrozná, já vím
jenže mě šokovala ta částka, bylo to 1300 Kč, tak jsem se bála, že to bude věc, kterou nevyužiju a že by se to dalo ještě vrátit. Ale přítel mě překvapil, je to přesný typ nůžek na stříhání látek, které jsme si chtěla koupit už rok, jenže mi bylo líto dát za ně tolik peněz.
Barčo, tak to máš super přítele
Ten můj byl tak všímavý jen jednou (a to jsme spolu byli teprve 2 měsíce). Bydlela jsem tenkrát s bráchou v Praze a když jsem vylezla ze sprchy, tak jsem měla na sobě župan od bráchy a jen jsem si tak řekla, že si musím koupit župan. A za 2 měsíce jsem měla narozeniny, tak jsem dostala krásný heboučký župánek ve kterém teď sedím ![]()
Od té doby si vždycky musím říct co chci, pže jednou jsem neřekla a dostala jsem vázu!
konévku, já vím, to IUI je dost psychicky náročné. Řekneš si, že víc pro to v ten daný měsíc nešlo udělat, folikuly hezky narostlé, několik milionů spermií v děloze co nejblíže k vajíčkům to jde a stejně nic. Pan doktor mě sice připravoval na to, že je tam malá šance úspěchu, ale stejně jsem si říkala, že to snad už konečně vyjde. Navíc jsme hned potom jeli na dovču, tak jsem si říkala, že tam budu psychicky v pohodě, tak to přece MUSÍ vyjít. A ono nic
Pak jsem se v práci z toho sesypala, ještě že tam ráno byly jen moje dvě kolegyně. Už bych na IUI znovu nešla. I to běhání do CARu mě dost unavovalo. Nejdříve ultrazvuk, jestli je to OK, potom čekat na přítele, aby dal vzorek, potom ten zákrok, který mi přišel i dost nepříjemný. a to všechno vlastně dvakrát, protože jsem šla na to ob den.
haha, vázu pod stromek
tu bych snad příteli otřískala o hlavu
furt mu říkám, že beru jen bílé zlato a platinu ![]()
já jsem od něho dostala před dvěma lety pod stromek psa, to byl zatím ten nejlepší dárek
sice to nebylo překvapení, páč jsme ho vybírali už v říjnu, ale na Vánoce už s náma byl ![]()
konévko, to on měl jen takovou světlou chvilku
předminulý rok jsem dostala činky a minulý rok rotační disk
já sice před ním říkala, že to chci, ale nečekala jsem, že to dostanu k vánocům ![]()
ale první vánoce mi koupil nádherné spodní prádlo. Jenže tam byly ty gelové vycpávky a dělalo to tak velká prsa, že jsem se v tom vůbec necítila. Tak jsme to šli vrátit, že si vyberu něco jiného a až tam jsem zjistila, že to prádlo stálo 2.5OO
já jsem dost šetrná, nedala bych za to tolik, takže jsem si tam vybrala spodní prádlo v akci a místo jednoho jsem měla dvě. Ale musím říct, že se vyplatí do toho investovat. Po těch letech to prádlo vypadá jako nové a vůbec se nevytahala ramínka nebo zapínání, jako se mi to většinou stane.
Martina82 píše:
haha, vázu pod stromektu bych snad příteli otřískala o hlavu
![]()
furt mu říkám, že beru jen bílé zlato a platinu
já jsem od něho dostala před dvěma lety pod stromek psa, to byl zatím ten nejlepší dáreksice to nebylo překvapení, páč jsme ho vybírali už v říjnu, ale na Vánoce už s náma byl
Nene to naštěstí nebylo pod stromek, ale na další narozky
Pod stromkem bylo bílé zlato, o které jsem si řekla, které jsem si vybrala a jeho jen zaúkolovala, aby to zajel koupit. A potom asi aby měl pocit že udělal aspoň něco mi ten prstýnek pověsil na stromek, který jsme měli pomalu přes půl obýváku a musela jsem hledat ![]()
barchaa píše:
konévko, to on měl jen takovou světlou chvilkupředminulý rok jsem dostala činky a minulý rok rotační disk
já sice před ním říkala, že to chci, ale nečekala jsem, že to dostanu k vánocům
ale první vánoce mi koupil nádherné spodní prádlo. Jenže tam byly ty gelové vycpávky a dělalo to tak velká prsa, že jsem se v tom vůbec necítila. Tak jsme to šli vrátit, že si vyberu něco jiného a až tam jsem zjistila, že to prádlo stálo 2.5OOjá jsem dost šetrná, nedala bych za to tolik, takže jsem si tam vybrala spodní prádlo v akci a místo jednoho jsem měla dvě. Ale musím říct, že se vyplatí do toho investovat. Po těch letech to prádlo vypadá jako nové a vůbec se nevytahala ramínka nebo zapínání, jako se mi to většinou stane.
Týýý jo no čím dál lepší. Ten můj si myslím vůbec neví, jakou velikost by měl koupit.
Rotační disk jsem chtěla právě na ty narozky a dostala jsem tu vázu
Protože rotační disk nesehnal. Jak by taky mohl, když oběd s rodinou byl domluvený na 12 hod. a jeho jsme musela vzbudit v 9, protože prý musí něco zajet zařídit. No co asi, že. ![]()