Eva, Adam a jejich děti aneb jak to bylo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
29.6.12 22:17

@wildcherry Ať si každý věří, čemu chce. Nicméně opět jsme u jádra problému - Bůh nutně neznamená křesťanská boží trojice.
Bůh je energie stvoření a smrti, „motor“ tohoto světa a každé náboženství si ho definuje podle svého..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
29.6.12 22:19

A upřímně - argumenty typu „kdyby Bůh byl, jak by mohl dopustit vraždy, týrání dětí, postižení???“ Nevím, zeptám se po smrti, ale já se taky neptám mámy, jak mohla dopustit, že jsem jako malá kradla v cukrárně lízátka a trápila myši u babičky v dílně. Podle této logiky moje maminka nemůže existovat :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.12 22:22

Jenže tvoje máma asi není všemocná jako bůh né. Toto srovnání mi přijde hloupé

• Citovat
  • Upravit
24379
29.6.12 22:40
@Amber_1977 píše:
A upřímně - argumenty typu „kdyby Bůh byl, jak by mohl dopustit vraždy, týrání dětí, postižení???“ Nevím, zeptám se po smrti, ale já se taky neptám mámy, jak mohla dopustit, že jsem jako malá kradla v cukrárně lízátka a trápila myši u babičky v dílně. Podle této logiky moje maminka nemůže existovat :roll:

No promin, ale asi tvoje mama te nevidela ze krades, protoze pro vasi rodinu kupovala jIdlo. jestli jsi tyrala zviratka tak proste deti zkousi, ale nemuzes srovnavat muchu, mys a jine s ditetem, ktere tyraji uvedomeli lidi. k tomu tvoje mama neni buh, naopak-je to clovek co ti dal zivot. buh ti dal co? viru v neco? co? stejne tak muzes uctivat praprapra na x-tou, bez nich by tvoje mama taky nebyla a na ty si ani nevzpomenes. ne ty, neutocim, ale nikdo z nas vericich a nevericich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
29.6.12 22:47

Pokazde pro nevericici od vericich je argument, ze to tak ma byt a smysl pochopime az zacnm verit. chci vedet proc verit mam. ze me to posune? Kam? posunou me i moje ciny. ze buh vi co dela a proc? gratuluji, nekdo si nasel nekoho komu odpusti valky, mory a podobne. ja vazne nejsem proti se k vire obratit, premyslim nad tim obcas, ale proste vira v nekoho vsemocneho co se vzdal do toho mluvit a tim padem pomahat bezbranym to popira. to abych verila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.6.12 22:51

Ono je stejně druhým lidem šumák, jestli někdo z nás věří nebo nevěří. Způsob a rychlost otáčení zeměkoule se tím nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.6.12 22:58
@Anonymní píše:
Jenže tvoje máma asi není všemocná jako bůh né. Toto srovnání mi přijde hloupé

Mně ne, je to stejná analogie - ona mi „dala život“ a stanovila nějaká pravidla, kterými bych se měla řídit.
Jestliže věřím v BOha - je to taky tvůrčí síla a dle náboženství, ke kterému se řadím, vyžaduje nějaká pravidla žití.

• Citovat
  • Upravit
18305
29.6.12 23:00

@papavlinka33 No tvůj příspěvek neříká nic o tom, co farář s těma třema tisícovkama udělal. Ono některé ativity v oblasti „přeshraniční charity“ třeba podle českých účetních zákonů ani vykázat nejdou. A přitom takové peníze už udělaly spoustu dobrého při podpoře ukrajinských nebo afrických sirotků. Ale proč se tím zabývat, že… :think:
Apropó, zajímala ses někdy o to, proč věřící dávají příspěvky takzvaně „na kostel“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.6.12 23:01

@wildcherry Tak nevěř, je to tvoje svobodná volba (naštěstí už), nikdo tě za tvé názory dnes neupálí, naopak ti spousta lidí zatleská.
Můžeme se bavit o tom, proč kdo věří (pokud se s tím chce svěřovat), můžeme se bavit o výkladech Bible a jiných svatých knih, ale stejně tak, jako nevěřící nemá šanci svými argumenty přesvědčit věřícího, aby se své víry vzdal, málokdy se stane, že věřící dokáže skutečně srdcem obrátit na víru nevěřícího - už jen z principu, že toto je nepřenositelná a nenaučitelná zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
23847
29.6.12 23:11
@Amber_1977 píše:
A upřímně - argumenty typu „kdyby Bůh byl, jak by mohl dopustit vraždy, týrání dětí, postižení???“ Nevím, zeptám se po smrti, ale já se taky neptám mámy, jak mohla dopustit, že jsem jako malá kradla v cukrárně lízátka a trápila myši u babičky v dílně. Podle této logiky moje maminka nemůže existovat :roll:

Ne, to jen dokazuje, že tvá maminka není všemohoucí. Zatímco o bohovi věřící tvrděj, že všemohoucí je. Tak buďto není nebo není…všemohoucí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.6.12 23:12

@Pudloslava
Je to ten frajer, co se vzepřel Bohu a šel si vlastní cestou.. :roll: Samozřejmě, že jsou popsány i rituály uctívání Satana.. Popisovala jsem tak nějak gró tohoto náboženství.. V jednom odstavci shrnutí asi dvousetstránkové knihy 8o

@Lizbeth Na tom asi není nic zajímavého. Můj prožitek Boha bylo rozpuštění se v absolutní lásce na nekonečně dlouhou dobu - když si vzpomeneš, jak ti bylo, když jsi se poprvé zamilovala, když jsi opravdu začala milovat (třeba svého muže), když jsi se zamilovala do svých dětí… - a všechnu tu extázi vynásobíš asi tak milionem, tak takhle nějak jsem prociťovala stav v Bohu (tak tomu říkám). Už nejsi ty, je jen jakési uvědomění si většího celku - jako když kapka vody spadne do moře a stane se jeho součástí.
Jsem si jistá, že kdyby tohle znali všichni ostatní lidi, tak spousta z nich okamžitě spáchá sebevraždu.
Ale to je moje vlastní zkušenost - třeba je to všechno jinak, co já vím :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
18305
29.6.12 23:14
@Amber_1977 píše:
@wildcherry Tak nevěř, je to tvoje svobodná volba (naštěstí už), nikdo tě za tvé názory dnes neupálí, naopak ti spousta lidí zatleská.
Můžeme se bavit o tom, proč kdo věří (pokud se s tím chce svěřovat), můžeme se bavit o výkladech Bible a jiných svatých knih, ale stejně tak, jako nevěřící nemá šanci svými argumenty přesvědčit věřícího, aby se své víry vzdal, málokdy se stane, že věřící dokáže skutečně srdcem obrátit na víru nevěřícího - už jen z principu, že toto je nepřenositelná a nenaučitelná zkušenost.

Amen. Není co dodat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458

@Jura007

Já to spíš myslela tak že je celkem podezřelé už jen to že jim farář na ty peníze nevystavil žádný doklad. Možná máš pravdu že takové peníze udělají v třetím světě spoustu dobra, taky je pravda že místní farář jezdí pěkným bourákem a za ty prachy se též mohlo najíst spousta hladových. Toť můj postoj k pokrytectví a k nezištné pomoci.
Ty peníze na kostel jsem myslela že jsou opravdu na kostel(renovace, údržba atd.), teda bylo mi to tak podáváno, ale je pravda že jsem se o to nikdy hlouběji nezajímala. Mmch kostely mám ráda, líbí se mi tam to ticho, architektura, výzdoba a když už se tam jdu podívat tak do kasičky něco přihodím, ale je pravda že vážně netuším kam ty peníze doopravdy jdou.

Příspěvek upraven 29.06.12 v 23:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@wildcherry píše:
Pokazde pro nevericici od vericich je argument, ze to tak ma byt a smysl pochopime az zacnm verit. chci vedet proc verit mam. ze me to posune? Kam? posunou me i moje ciny. ze buh vi co dela a proc? gratuluji, nekdo si nasel nekoho komu odpusti valky, mory a podobne. ja vazne nejsem proti se k vire obratit, premyslim nad tim obcas, ale proste vira v nekoho vsemocneho co se vzdal do toho mluvit a tim padem pomahat bezbranym to popira. to abych verila.

Mne osobně se příčí věřit v něco žárlivého, s morálním kreditem horším, než mám já. :mrgreen: Kdybych byla všemohoucí, zařídím, aby byly všechny bytosti šťastné. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.6.12 23:17

@Gina108 Podle mě to dokazuje zcestnost takových myšlenek. Víra je od slova důvěra - nemám žádné důkazy pro ani proti, rozhoduji se na základě emocí či nějaké vlastní zkušenosti.
Takže opírat víru o nějaké důkazy, či ji podmiňovat tím a tím.. Je blbost.
A upřímně, já bych zase nevěřila v Boha, který by nás stvořil jako tupé ovce, které se všechny chovají slušně a počestně, protože jsou tak naprogramováni, případně se jim stane okamžitě přesně doslova to, co provedou - tam není místo proto, uvědomit si, co je „zlo/špatně/nechci/…“ a naopak, nemůžeš si uvědomit ani třeba pocit štěstí - protože žiješ jako Eva v ráji v naprosté blaženosti, nevědomosti.. To pro mě není život.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová