Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Nechce už ani to.
A co chce? Deti do pece.neni duvod. navic to, ze zivi pritelkyni a jeji deti nikoho nezajima.
@Anonymní píše:
@Netopýr1 Nemám osm tisíc, mám 4000. S navýšením na 8 souhlasil, teď obratil @Ou nechápu, jak je to myšleno
No že ta jeho téměř jistě nechce mít na starost jeho děti do plné péče.
A že když nenajdeš způsob jak se s ním dohodnout, tak zvol mediátora.
@Ou Tam je problém, že ona s tím nejspíš souhlasit bude, protože když půjde proti němu, může se stát, že ji z domu vyhodí
@Anonymní píše:
@KaroliS I pokud syn nastoupi do školy. Což se stalo
Opravdu, a jakej to vliv na zpusob pece? To jsou veci. Jako u te hranice 3 roky, to chapu, ze treba dite je nezavislejsi na matce…
@KaroliS My se s bývalým domluvili na těch 4000, on mi ani jinou možnost nedal, protože mi vyhrožoval soudem o děti. Soc pracovnice mi říkala, ze jakmile syn nastoupi do skoly, můžu žádat o zvýšení. O to jsem teď zažádala a dala i tu nejspodnější hranici na placení.
@Anonymní píše:
@KaroliS My se s bývalým domluvili na těch 4000, on mi ani jinou možnost nedal, protože mi vyhrožoval soudem o děti. Soc pracovnice mi říkala, ze jakmile syn nastoupi do skoly, můžu žádat o zvýšení. O to jsem teď zažádala a dala i tu nejspodnější hranici na placení.
To ano, ale nevim, jestli by on mohl zadat uspesne o zmenu pece. Co vim, tak soudci moc nemaji zajem to menit, pouze pokud dojde ke zmene pomeru. Takze nez podlehnes panice a nechas se vydirat tim hulvatem, sla bych k slusnemu pravnikovi se poptat, jake asi sance ma. Kdyby mi rekl, ze jen minimalni, tak bych to riskla a rekla bych mu, tak jo. Pozadej. A ja soucasne pozadam soudne o vetsi aliky. Uvidime, kdo vyhraje. Nenech se vydirat, opravdu. To nikam nevede.
@KaroliS Víš já nechápu, o co mu jde. Nikdy se o děti extra nezajímal, když šel první den se mnou doprovodit syna do školy, nevěděl do jaké třídy jde, o prospěch se nezajímá, dětem nezavolá jak se mají…
@Anonymní píše:
@KaroliS Víš já nechápu, o co mu jde. Nikdy se o děti extra nezajímal, když šel první den se mnou doprovodit syna do školy, nevěděl do jaké třídy jde, o prospěch se nezajímá, dětem nezavolá jak se mají…
Já ti řeknu, o co mu jde. Chce tě prostě jenom na.rat. Dovolila sis chtít po něm víc peněz, tak teď za to budeš pikat. ![]()
Měla jsem to podobně, bývalý po mně chtěl, abych mu vrátila půlku alimentů za měsíc, kdy u něj byly děti dva týdny na prázdninách. Když jsem odmítla, měla jsem za pár týdnů doma návrh na střídavou péči. ![]()
@PetraJ No, on je upřímně tedy požadavek na zvýšení ze 4000,– na 8000,– opravdu maličko nestandardní. Jasně, neznáme příjmy, ale že by se mu o tolik skokově zvýšil plat
Jako dostat je do péče moc šancí nemá, ale pokud se bude snažit, tak nějakou třeba asymetrickou střídavou by dostat mohl.
No já s tím tak trošku počítala když jsem přemýšlela nad zvýšením. Padla mi čelist když souhlasil a myslela jsem, že už to bude v pohodě.. no viditelně se nezměnil a jede pořád ve stejných kolejích
@j.a.n.i1 píše:
@PetraJ No, on je upřímně tedy požadavek na zvýšení ze 4000,– na 8000,– opravdu maličko nestandardní. Jasně, neznáme příjmy, ale že by se mu o tolik skokově zvýšil platJako dostat je do péče moc šancí nemá, ale pokud se bude snažit, tak nějakou třeba asymetrickou střídavou by dostat mohl.
Tak já až budu žádat o zvýšení, taky budu požadovat částku vyšší o několik tisíc. Exmanžel změnil práci, kde má určitě víc peněz než dřív, podle toho, co všechno si v poslední době pořídil a jednak počítám s tím, že soudce udělá nějaký kompromis a místo třeba čtyř tisíc to zvýší jenom o dva.
A chtít čtyři tisíce na jedno dítě, snad není nic nenormálního.
Jinak souhlasím, pokud bude otec chtít, tu střídavku nejspíš dostane. S tím je potřeba počítat.
On už tu částku mohl platit po rozvodu, jenže jsem musela ustoupit na ty 4000, abych měla klid. Bydlíme od sebe 13 km, děti mají školu tady, a starsi syn tu chodí do speciální školy, mladší nastoupil do školy v září.
Neumím si představit že děti půjdou k soudu. Řekli mi, že chtějí být se mnou. Půjdou jako přímo k soudu, nebo jen k sociální pracovnici?
@Anonymní píše:
Neumím si představit že děti půjdou k soudu. Řekli mi, že chtějí být se mnou. Půjdou jako přímo k soudu, nebo jen k sociální pracovnici?
Možnosti je více, v úvahu připadá oboje. Ještě znalec
@KaroliS I pokud syn nastoupi do školy. Což se stalo