Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucy75 Já mu to říkala už dvakrát.
Jednou na Vánoce a jednou v Květnu.
A taky už jsem je tam párkrát nedala.
On si je potom vždy vzal jednou do Prahy. To byli spokojené, užili si to. Ale hned pak další zas k babce. A teď teda ještě navíc na týden. Navíc tam byli až do pondělí, původně měli přijet v neděli a i když jsem mu psala a říkala i dcera, že už chtějí domů byli tam ještě o den dýl.
@LunaP moje holky byly tak od 10 schopny se sebrat a jít na vlak🙈 🤣 po dohodě se mnou samozřejmě… Jsou zvyklé projevit svůj názor a stát si za ním… Občas je to pro mne těžké, že nejsou podřídivé a submisivní, ale pro život jednoznačně super… Divím se, že to tvé děti ještě snáší, je to jen a jen otázka času… Já přestala k otci jezdit ve 13… Ale jezdívala jsem často k jeho mamince, byla andel ![]()
Děti vycítí, kdo a kde je má opravdu rád…
Fakt se za ty děti konečně postav, jak je můžeš nutit jezdit někam, kde na ně řvou a je jim tam zle!?! ![]()
@Lucy75 Ano včera jsem mu to napsala i s tím co se jim tam děje.
Ex ale tomu nevěří. Píše, že když s nima byl na kolech dcera normálně jedla i večeře a obědy. Že to není tak, že by je tam nikdo nechtěl. (No asi je tam nechce jen babka- psala jsem, že mi nepřijde nutné, aby jezdili často někam kde je nechtějí).
Nevím zda to nevidí…on v tom vyrůstal tak mu to chování přijde normální. Ale dcera říkala že o i jednoho konfliktu se jí zastal a že se jí ptal co se jí děje. Takže všimnout si toho musel. Jenže ona asi všechny manipuluje tak že se jí každý boji něco říct ( i ty děti, když vidí že proti ní nemá šanci ani děda, strejda ani táta).
Já nechápu co na tom ježdění k té babce tak lpí. Řekla bych ok pojedeme tam 1*za 2 měsíce na víkend a děti by to podle mě braly.
Teď už snad jedině opravdu říci dceři znovu( syn může také) aby mu to napsali sami…aby se pořád nevymlouvala na nemoce a tak. Musí se umět také vyhradit.
@LunaP píše: VíceŘekla bych, že ex je vozí k babce proto, aby se o ně nemusel starat - vařit jim, uklízet po nich, vymýšlet program…, taky jak jsi psala, je nemá kam jinam vzít, když jeho partnerka je doma nechce a s tím bytem to má bůhvíjak…
A babka už toho má asi taky plný zuby, mít tam každou chvíli děcka se synáčkem.
Jak daleko vlastně děti každých 14 dní jezdí?
@Prelesta
On je nebere k babce. Bere je na chalupu, která je 3 hodiny jízdy, kterou tchyni jezdil opravovat 10 let.
Nedivím se, že je ex, mimochodem.
Jako jet na elektrokole a pořvávat na děcka, ať přidají. To je jak naše tělocvikářka, která před námi při vytrvalostním běhání jezdila na babetě a řvala, ať přidáme. Nechápu, že se to v té době bralo jako ok. Že bychom se na tělocvik těšili se říct nedá, že.
@PaníBovaryová
Ano podle mě kvůli tomu, že oni se rozhodli celou tu rekonstrukci dělat " pro mladé". Tak teď když už to je tak teda musí jezdit. Jezdí tam i každých 14 dní druhý syn se synem ( ten už je taky rozvedený, nepřežila tu tchýni).
Takže je tam má najednou. Moje děti chce aby zabavili toho malého. Ale na něj už také řve. Ji vadilo když děti lezly, že stahovaly povlaky z křesel a řvala na ně už tedy. Taky je nutila dojidat hnusná jídla ( syn se o jednou poblinkal).
Předtím ale celé dopoledne jim nabízela bonbóny na misce. Po obědě si vzít nesměli…atd. Nejhorší je, že je nepředvídatelná. Kdyby měla pravidla tak ok. Já ježdění tam omezila, dělali jsme výlety a „neměli jsme čas“ chlap tam jel sám makat.
Oni jsou celý pošahany: hlavně aby na venek vypadali jako šťastná rodina. Před sousedy jsou jak miliusové prý.
@LunaP píše: Více
a ty jsi asi trochu pošahaná také, když tam děcka nutíš jezdit, a ještě - proč děcka samy neřeknou tátovi, že tam nechtějí?
@stinga tak psala jsem, že párkrát už jsem je tam neposlala. Ale on pořád nechápe ten důvod- že je to babka a její chování co se nezmění.
Když nejeli, myslel si, že jsou unavení a chtěl si je vzít hned další týden.
A co já s tím nadělám, když on si je brát chce?
Napsala jsem mu včera, že já je už teda nutit nebudu, když nebudou chtít. Jako hotovou věc. Že je nemůžu fyzicky tahat do auta.
no a teď je fyzicky taháš do auta? já si prostě nedovedu nějak doopravdy představit, jak donutíš 13 a 11leté děti, aby jely někam, kam nechtějí,
no vlastně dovedu, ty děcka tě musejí poslouchat na slovo, že? jinak je zle
No tak bych mu řekla, že babka sklízí, co zasela.
a já jí nebudu hrát zlého policajta.
@stinga no právě, že jak několikrát nejeli tak jsem je fyzicky netahala. Ano jsem je nenutila, když jsem viděla jak jsou zoufalí. Akorát příště zase jeli…nevím jestli nevěděli kam jedou ale scény nedělali. A jasně že jeli tam.
Za celé jaro byli jen 2* jinde, jednou v Praze a jednou u kamarádů.
jsou poslušní. Nebo je citově vydírají „babička vás má ráda a moc se těší, bude smutná, když nepojedete a bla bla bla“ Jsou to děti, nebudou jednat jednotně, to se od nich endá očekávat v tomto věku.
@PaníBovaryová píše: Více
Máš pravdu. Nebyla jsem si jistá, zda je bere pořád na tu chalupu nebo do toho babčinýho bytu, který byl zmíněn v úvodním příspěvku.
Taky jsme měli na základce takového tělocvikáře. Naštěstí neměl přímo nás. Ale měli jsme bláznivou tělocvikářku, která nás honila běhat daleko a do kopce. Naštěstí jsem tou dobou byla vytrénovaná ze sportu, jinak teda nevím, jak by to dopadlo.
Jako babka je šílená, o tom žádná. Až mně z těch projevů připadá, že chce vypadat, že tam děti ráda má, ale ve skutečnosti to tak není. Ale nevím.