Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, nutně potřebuji pomoct s Excelem a třeba tu některá budete vědět, já už jsem zoufala… ![]()
Mám vytvořený list v jednom souboru Excelu. Tento list přesně tak jak je bych potřebovala vložit do jiného souboru Excelu, aby se nic nezměnilo, veškerá nastavení, vzorce atd. Bohužel jsem udělala blbost a vytvořila tabulku v samostatném souboru a teď když to chci dát dohromady tak se mi to celé rozhodí, a dělat se s tím celým znovu se mi doopravdy nechce…
![]()
Prosím, poraďte jak dát list do nového souboru tak aby byl funkční. Děkuji!
Mezi políčky 1 a A je nahoře vlevo prázdný čtvereček - na ten klikneš - tím se ti označí úplně všechny buňky v souboru a dáš CTRL+C a tím se ti zkopíruje celý obsah listu. Pak jdeš do nového listu a dáš CTRL+V a tím to vložíš úplně všchno, tak jak to bylo ve starém listu
Otevřete si ten list, který chcete převést.
Dáte soubor - nový - vytvoříte si úplně čistý nový soubor a uložíte si ho
Na tom původním listě dáte Ctrl + A (držím ctrl, zmáčknu A)
Dále dáte Ctrl + C
Soubor nezavíráte
Kliknete myší na ten nově vytvořený soubor. Kliknete kamkoli do toho prázdného listu
Dáte Ctrl + V
Tohle by vám mělo zachovat i šířky sloupců apod.
Staci kliknout pravym tlacitkem na list, vybrat Presunout nebo zkopirovat a vybrat soubor, kam chceme list presunout.Je treba mit oba excel soubory otevrene.Snad je to srozumitelne.
Všechny buňky jdou taky najednou označit CTRL+A a pak pokračuješ CTRL+C a CTRL+V -jak jsem už psala
A poslední věc - když to vkládáš do toho nového listu, tak musíš být v buňce A1
Tam, kde je dole napsáno „List 1“ kliknete pravým tlačítkem myší, vyberete „Přesunout nebo zkopírovat“, v rozbalovacím menu vyberete „nový sešit“. Případně můžete zaškrtnou dole „Vytvořit kopii“, aby list zůstal v obou souborech. Pokud nechcete nový sešit, ale už nějaký existující soubor, tak ho také otevřete a objeví se vám v rozbalovacím menu.
@Nela26 @Lendes Děkuji!!!
Tohle jediné dává smysl, samozřejmě kopírování jsem zkoušela ale vždy se to nějak rozhodilo nebo se tabulka zachovala ale kompletní nastavení listu zmizelo. Takhle to snad bude funkční ![]()
@Lendeš @Nela26 Haha, tak jsem myslela jak to bude bez problémů ale poté co si vyberu kam list zkopírovat mi vyskočí hláška že „Excel nemůže vložit listy do cílového sešitu, protože cílový sešit obsahuje méně řádků a sloupů než zdrojový sešit.“ Omlouvám se že tak otravuju, ale co s tím? ![]()
@Latty S tím jsem se nesetkala a takhle, když to nevidím, tak mě nenapadá čím by to mohlo být. Je obojí ve stejné verzi Excelu? Není třeba jedno uloženo jako 2003 a jedno 2010? Ale i tak by to nemělo dělat problém.. ![]()
A jsi v té buňce A1, když to vkládáš nebo ještě lépe v tom obdélníčku nad A1?
@Latty píše:
@Lendeš @Nela26 Haha, tak jsem myslela jak to bude bez problémů ale poté co si vyberu kam list zkopírovat mi vyskočí hláška že „Excel nemůže vložit listy do cílového sešitu, protože cílový sešit obsahuje méně řádků a sloupů než zdrojový sešit.“ Omlouvám se že tak otravuju, ale co s tím?
To je zrejme jinou verzi excelu - starsi vs. novejsi.
Zkus jeste ten obsah listu prenest pomoci „vyjmout“ (ctrl +x) a „vlozit“, pokud mas vse na jednom listu, tak to „vyjmuti“ by ti melo vse zachovat, musis samozrejme prenaset vse najednou, jinak ti tam zustanou linky na puvodni zdroj.