Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Katuskka no evidentně rozběhlá exekuce, čeká se na zápis do katastru jako takový(lhůta 30 dní tuším).. je to v běhu, jestli to jde ještě zvrátit, to netuším ![]()
@martina.se No, já když jsem zakládala tuto diskuzi, to bylo v březnu a to už tam bylo nařízení exekuce na tchána a teď už tam je i zahájení exekuce na tchýni a ještě to, co jsem tady psala, že je tam nějaké to řízení. Jestli s tím jde ještě něco dělat by mě taky zajímalo, když jsme se na to tchýně ptali v tom březnu, tak dělala, že o nic nejde, a že to jde vyřešit, no asi nevyřešili nic, když se to pohnulo dopředu tímto směrem..
@martina.se A jaký zápis do katastru máš namysli? Já se v tom vůbec neorientuju ![]()
@Katuskka píše:
@martina.se A jaký zápis do katastru máš namysli? Já se v tom vůbec neorientuju
v katastru bude uvedeno, že nemovitost je zatížena exekucí - než to zapíšou, je tam tahle formulace, ten zápis chvílu trvá. ![]()
@Katuskka Tak to bude nějaká exekuce, chce to komunikovat s exekutorem a většinou to jde řešit.
@j.a.n.i1 Takže když to napíšu úplně laicky, tak to ještě není v takovém stádiu, že můžou očekávat, že přijde exekutor a vystěhuje je?
@Katuskka Těžko říct, když nevíme co přesně se zapisuje a co už tam je… ale co já mám zkušenost s jedním domem (naštěstí ne našim) tak tam jedna ze spolumajitelek měla exekuci dost často a nikdy se nic nedělo, vždy se nějak dohodla, zaplatila to a exekuce zmizela. Ale na druhou stranu, pokud už tam něco je na oba spolumajitele a teď tam je v řízení ještě něco dalšího, tak už by to mohlo být nebezpečné…
@j.a.n.i1 Taky si to bohužel myslím, nejdříve to bylo jen na tchána s tím nejspíš nic neudělali a teď ještě něco na tchýni, oni to hlavně nemají z čeho zaplatit, ach jo ![]()
@Katuskka píše:
@martina.se Jedná se bohužel o dům tchánovců
Ozvi se mi do SZ, nemovitost se dá odkoupit i s exekucí.
Nejdrive sw zapise zahajeni exekuce pak zastavni pravo exekutorske kazde ma svoje cislo zapisu a muze to vypadat ze sw tam deje vic vwci ale muze to byt za jexen dluh dom jim dojde papir od exekutora o jaky dluh jdw v jake vysi a tak maji 30 sni nato to zaplatit pokud nezaplati dojde o odhadu nemovitosti a nasledne deazbe teoreticky se s exekutirem da domluvit ze si barak prodate sami a on vam da povoleni ale to moc nedelaj pokud to jestw jde klikni na cislo toho vkladu a melo by sw ti ukazat jaky exekutor to ma na sstarost a taky kdo to uvalil tu exekuci omlouvam se za preklepy pisu z mobilu
@Katuskka exekuce na nemovitosti se zbavit asi jen dvema zpusoby. Bud zaplatit nebo viz clanek ktery fakt nebudu prepisovat
www.stopdluhum.cz/…nemovitosti/
@Katuskka píše:
@anicka19751 A ty pro tu firmu pracuješ, že?
Ne, ale moc mi pomohli, tak jsem si slibila ze na ne budu vsude pet chvalu ![]()
Opět obnovuji diskuzi.. co prosím znamenaji pojmy Zástavce a zástavní věřitel?