Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Špuntice1986 píše:
@cecetka Exekuce na 45 tis - sama jsem dopis otevřela. Platil na zálohy, takže to má na zálohách a vracet nic nebudou, dokud dlužíme my jim. Zdáli se dost nekompromisní. Ke všemu jak nekontroloval platby, tak to prostě někdy neodešlo - splátky byli nízké, takže splaceno je asi 10tis.
Nepisu nic o vraceni. Pozadat o prevedeni na spravny VS. A pisemne. Po telefonu se takove veci neresi
To te kazda urednice posle vis kam. Vsechno se resi pisemne.
Co tvuj manzel dela, ze se mu nedari? Splatit 45 tis. za pul roku mi neprijde tak nemozne.
@cecetka píše:
Nepisu nic o vraceni. Pozadat o prevedeni na spravny VS. A pisemne. Po telefonu se takove veci neresiTo te kazda urednice posle vis kam. Vsechno se resi pisemne.Co tvuj manzel dela, ze se mu nedari? Splatit 45 tis. za pul roku mi neprijde tak nemozne.
Hele, je tady podobná diskuze, kde sehnat 45 tisíc. Pořád jedno a to samé.
@Špuntice1986 píše:
@cecetka Exekuce na 45 tis - sama jsem dopis otevřela. Platil na zálohy, takže to má na zálohách a vracet nic nebudou, dokud dlužíme my jim. Zdáli se dost nekompromisní. Ke všemu jak nekontroloval platby, tak to prostě někdy neodešlo - splátky byli nízké, takže splaceno je asi 10tis.
Oni asi nechtějí nic vracet, protože on neplatí zálohy opět. Pletu se? Proto si nechávají všechno, co přijde a tím umořují všechny jeho dluhy. Nemá tam nic navíc, nemohou tedy nic vracet.
@Špuntice1986 píše:
@ka2ka ano, to mě také napadlo - hlídání, letáky jsem prošvihla, sháněli, ale už mají plnohlídání by bylo fajn, a le nevím, zda při věčně nemocných dětech mi někdo dá dítě na hlídání, ale beru to jako variantu
a nějaký doučování? nebo pečení pro známý? popřípadě ruční tvorba?
@cecetka HW a SW - opravy, správa sítí atd. - spíš vidím ty vysoké výdaje, než že by se mu nedařilo - úvěr, zálohy, alíky,… jsme bez rezervy. Také jsme dlouho podporovali mou mamku - uhlí 5tis, příspěvek na nájem, sem tam peníze na jídlo. Jezdilo se s ní po úřadech, doktorech - dlouhá histore - pracuje, má brigády…resp. teď jí neprodloužili smlouvu, tak zas shání novou práci. Raději jsem jí platila, než abych si jí nastěhovala k sobě - je to psychický manipulátor a pořád připomíná zlé dětství.
Zkusím tam napsat a uvidíme ![]()
@Tute neexistuje, mou mamku jsme museli finančně dotovat a jeho rodiče také nepřipadají v úvahu
@Tute a kdy bude na brigádu chodit? maká od rána do večera a někdy i do noci, v tomhle se snaží hodně
@Špuntice1986 píše:
@Tute neexistuje, mou mamku jsme museli finančně dotovat a jeho rodiče také nepřipadají v úvahu
Počkej, ale pokud maminka pracovala, a smlouvu neprodloužili, dostává přeci 5 měsíců podporu anebo pak zkusit zažádat o dávky na bydlení.
@ka2ka pracovala jsem jako účetní/ekonom…měla jsme v plánu s znalosti osvěžit, udělat certifikát a dělat účto, ale na to teď nejsou finance, bohužel jsem měla dost času a teď už je pozdě
hlavně jsme nikdy nedělal komplet účto sama, a le měla jsme hlavní účetní nad sebou, takže si v tom moc nevěřím
ruční tvorba - jsem celkem neschopná - vyšívání, háčkování, pletení…neumím
všechno zašmodrchám
mám pocit, že jsem všechno promarnila - tolik času jsem mohla věnovat pořádnému studiu! trénovat jazyky, něco se naučit, abych byla soběstačná - a teď mohla začít pořádně makat a vydělávat slušné peníze, které by zaplatili jesle
![]()
@hudečice ano, dostává podporu, plus uklízí 2 domy…i při práci, kterou měla nezvládala hradit nájem - proto také měla dvě brigády
Zkus si najit praci z domova, treba telefonovani, nebo nejakou administrativni cinnost, prepisovani dat atp., prodejte co muzete, treba dvd prehravac, sperky co nenosis, treba i auto a kupte starou ojetinu za par tisic, nez prijit o strehu nad hlavou je lepsi se nekde uskromnit… Preju hodne stesti abyste to zvladli
@Špuntice1986 jojo chápu
poslední co mě napadá je chodit na noční brigády doplnovat, inventury, ale to by byl záhul ![]()
@Špuntice1986 nebo muzes pomahat nejake ucetni co toho ma moc, treba by se slo domluvit, ze si pro podklady dojedes a budes delat z domu, kdyz v tom mas praxi
@welovefashion práce z domova - ano, hledám - prý samé podvody…já nevím teda, ale když jsem byla malá, pomáhala jsem o prázdninách babičce balit drátěnky, přijelo auto, vyzvedlo, zaplatilo a dalo další pytle…sousedi zas kompletovali karty a všechno v pohodě - a teď vše podvod?? Nechápu ![]()