Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Tunrida tu hypotéku si brali až později, teď se na to dívám a ty řízení jsou tam dvě, jedno je s tou raifkou a jedno s pojišťovnou české spořitelny ![]()
Ale to by opravdu mohlo být přechodem mezi bankami. Zrušení jedné zástavy a vytvoření nové. Ale co mi nějak hlava nebere, je ta pojišťovna ![]()
@Tunrida nevim, ne je zase divné, že by se o tom nezmínili, a proč se ti nezdá ta pojišťovna? Je možné, že by si tu hypotéku nebo na tu exekuci půjčili u dvou bank?
Holky poraďte, kdo máte zkušenost. Manžel (OSVČ) měl zaplatit doplatek SP. Neměl na to, tak si nechal zřídit splátkový alendář, který začal splácet. Ale vzhledem k tomu, že je to bordelář a platby za faktury mu chodí, jak se zrovna klientům zachce - a on už nekontroloval, zda peníze odešli nebo ne. Tak se stalo, že odešlo jen několi splátek a ke všemu pod špatným VS. Tak to šlo rok. Já o ničem nevěděla.
Teprve před 3mi týdny přišel papír z katastru, že je na náš dům uvalena exekuce 45tis. Částka to není závratná, ale už tak splácíme uvěr na rekonstrukci domu a žijeme fakt z měsíce do měsíce. Volal na sociáku, zda převede špatně zaslané peníze - nepřevede. Takže budeme platit znova. Prý když to zaplatíme do 6ti měsíců, tak se nic neděje. Jenže všemi možnými výpočty mi vychází, že to prostě finančně neutáhneme.
V noci nespím, je mi zle od žaludku, nesoustředím se na děti a jsem fakt na Bohnice. Ani při prodeji domu nebudeme mít peníze na jiné bydlení - manže potřebuje k podnikání kancelář, dvě děti + manželův syn z 1. manželství taky potřebuje soukromí. Dům byl darem - při prodeji se bude částka dělit an 3 díly, takže mnoho nezbyde.
Řešení je samozřejmě dluh zaplatit, šetřím, kde se dá, ale prostě mi to nevychází. Hlídání nemám a jesle si dovolit nemohu. Přijdeme o dům i když budeme platit, ale nestihneme to do 6ti měsíců? Víte někdo jak to chodí? Rodina nám nepůjčí, nemá z čeho.
Tak se stalo, že odešlo jen několi splátek a ke všemu pod špatným VS. Tak to šlo rok.
Nechápu - ale oni ty peníze mají, ale chtějí je znova? ![]()
@hudečice píše:
Tak se stalo, že odešlo jen několi splátek a ke všemu pod špatným VS. Tak to šlo rok.
Nechápu - ale oni ty peníze mají, ale chtějí je znova?
Tak hlavne, aby je taky vratili. Jestli je nechteji prevest pod spravny VS, tak jim nepatri a je to kradez.
Jinak bych, zakladatelko, v zavislosti na podnikani manzela vymyslela nejakou praci pro tebe. Jak mate velky deti?
Zatlac na chlapa at se snazi a ty penize vydela…mam tez osvc, na faktury a papiry je taky lajdak nejvetsi, proto vse co je potreba hlidam sama..ale u nej vim, ze kdyz bylo fakt potreba a nejake placeni horelo a cekalo se na faktury ktere se sdrzeli tak penize zaridil (za tohle bych ho klidne hnala i na nejakou brigadu a proste tich 750p mesicne navic by donesl kdyz byl takovy lempl, strechu nad hlavou bych si kvuli nemu vzit nenechala)
@hudečice posílal to pod VS na zálohy
, na správný VS to nepřevedou a vracet nic prý nebudou, dokud jim budeme dlužit - volal tam 2× ![]()
No… uprimne… rika ti manzel pravdu? Exekuce kvuli 45 tis. na dum, ktery ma hodnotu urcite vice jak milion? Tomu neverim.
Pokud opravdu odchazely platby pod chybnym VS, pak budou evidovane a prokazatelne… da se to resit, vse ale pisemne, ne po telefonu. Sepsat zadost o prevedeni platby, vypsat kdy a jaka castka odesla na ktery chybny VS a pozadat o prevedeni na spravny VS. Platby dolozit vypisem z uctu nebo slozenkou, pokud to platil postou. V ucetnictvi prece musi vsechny doklady mit, takze to problem nebude.
@Tunrida posílal to na VS záloh, vracet nebudou nic, dokud jim budeme dlužit - volal tam 2×
Syn - 5 let - chodí do školky, dceři je 18měsíců. Manžel pracuje od rána do večera - fakt se snaží, mnohdy i pozdě do noci pracuje. Hlídání nemáme. Koukám se po brigádách a jsem odhodlaná dělat i sex po telefonu, hlavně aby se to nějak zachránilo.
@Lemonkas On se snaží, od rána do večera…někdy i do noci pracuje. Syn je ve školce, ale pro dceru 18m hlídání nemám.
@cecetka Exekuce na 45 tis - sama jsem dopis otevřela. Platil na zálohy, takže to má na zálohách a vracet nic nebudou, dokud dlužíme my jim. Zdáli se dost nekompromisní. Ke všemu jak nekontroloval platby, tak to prostě někdy neodešlo - splátky byli nízké, takže splaceno je asi 10tis.
@ka2ka ano, to mě také napadlo - hlídání, letáky jsem prošvihla, sháněli, ale už mají plno
hlídání by bylo fajn, a le nevím, zda při věčně nemocných dětech mi někdo dá dítě na hlídání, ale beru to jako variantu