Exekuce - NOVĚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
20.1.14 15:33

Klídek, pokud něco zdědíte, nestává se toto součástí SJM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:34
@sao píše: Že nemůžeš běžným podnikáním udělat milionové dluhy??? Holka, kde to žiješ :think: Stačí když si uděláš deseti- nebo statisícové, a milionové položky ti z toho mávnutím kouzelného proutku udělá exekutor ;)

z desetitisícové položky ti exekutor milionové dluhy neudělá ani proutkem. A pokud jsi udělal dluh, někomu ty peníze chybí, a ten někdo je logicky chce, jo jo, tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:34
@blecha72 píše:
Klídek, pokud něco zdědíte, nestává se toto součástí SJM.

vždyť se to tady snažím vysvětlit už několik stránek :zed: bez úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
20.1.14 15:35
@Alice.007 píše:
jasně, nechat dlužníka pod mostem…

Asi tak. Člověk udělá jednu blbou chybu, a má nadosmrti bydlet pod mostem? Vždyť oni draží nemovitosti kvůli dluhu několik stovek, to mi nepřipadá přiměřené :think: Když si uvědomíš, že vrah si odsedí 15 let v teploučku, má svou postel, denně teplé jídlo atd., a za dobré chování jde domů dřív. A dlužník jede jednou tramvají na černo a má umřít pod mostem jako bezdomovec? :think: Divné zákony. Byznys postavený na lidském neštěstí, nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:36
@Anne86 píše:
@terinka4444 no, pravnicka na to mela trochu jinej nazor…

na co měla právnička jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:37
@sao píše:
Asi tak. Člověk udělá jednu blbou chybu, a má nadosmrti bydlet pod mostem? Vždyť oni draží nemovitosti kvůli dluhu několik stovek, to mi nepřipadá přiměřené :think: Když si uvědomíš, že vrah si odsedí 15 let v teploučku, má svou postel, denně teplé jídlo atd., a za dobré chování jde domů dřív. A dlužník jede jednou tramvají na černo a má umřít pod mostem jako bezdomovec? :think: Divné zákony. Byznys postavený na lidském neštěstí, nic jiného.

nikdo nedraží nemovotosti kvůli dluhu pár stovek, ježiši, to prostě jsou výkřiky, to už je dávno ošetřeno zákonem, exekuce je přiměřená výši dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.1.14 15:37

@sao nemá primárně ten kdo jede tramvají na černo zaplatit pokutu? Pokud ji nezaplatí nechá si to přerůst přes hlavu tak je to jeho blbost a ať klidně pod tím mostem bydlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:39
@sao píše:

jsi patetická, za jedno jetí tramvají načerno máš dluho kolem desetitisíc, nikdo ti nesebere nemovistost, jen zaplatíš za svou hloupost. NAVÍC nově též ošetřeno a ohlídáno, aby k tomu nemohlo dojít, než tě dá někdo k soudu, musí ti napsat vyzývací dopis a dát ti možnost uhradzr dluh v té rozumné výši, jinak si nemže účtovat poplatky, je tím zabráněno, aby se z jedné pokuty 500 udělalo 10.000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642

Edit dvojmo

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
@terinka4444 píše:
nikdo nedraží nemovotosti kvůli dluhu pár stovek, ježiši, to prostě jsou výkřiky, to už je dávno ošetřeno zákonem, exekuce je přiměřená výši dluhu.

blbost! ted dražili nějakýmu chlapovi barák, dluh byl něco přes 900kč!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:41
@kjhui píše:
@terinka4444
Hele ve všem ostatním s tebou souhlasím, ale zrovna včera jsem viděla vyhlášku, kde draží byt za 400K kvůli dluhu 1.000 Kč.. čuměla jsem jako blázen, ale je to tak.

jistina, nevíte, co je tam za příslušenství. pokud někdo dluží 900 nenechá si dražit barák :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.1.14 15:42

@terinka4444 tak je vůl dopíšu to za tebe :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
20.1.14 15:43
@terinka4444 píše:
z desetitisícové položky ti exekutor milionové dluhy neudělá ani proutkem. A pokud jsi udělal dluh, někomu ty peníze chybí, a ten někdo je logicky chce, jo jo, tak to prostě je.
Že neudělá? Máš nějaký chabý přehled o dění v naší republice, ne? Jojo, kdyby byla po dlužníkovi vyžadována jen ta částka, kterou skutečně dluží a byla by šance se s věřiteli rozumně domluvit, bylo by minimálně o polovinu dlužníků méně. Jak už jsem psala, většina chce své dluhy zaplatit, ale nemá z čeho a místo, aby se jim snažil někdo pomoct, udělají mu z už tak těžko splatitelného dluhu takový dluh, který nemá šanci nikdy zaplatit a uvedou ho do dluhové pasti. Lichva v této zemi jenom kvete a taková banka - myslíš si, že jí ty peníze skutečně chybí? Tady jde úplně o něco jiného, než o vymožení práva pro věřitele. Jde jen o to, vydělat co nejvíc peněz za co nejmíň práce, nahrabat si miliardy na úkor těch nejchudších.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.1.14 15:43

@terinka4444
to bylo na mě nebo překlep? (nebo to jen nechápu?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.1.14 15:44

Viděla jsem písemnosti k dluhu u úvěrové společnosti. Nesplacená částka činila asi 1000, s pokutami za nesplácení a úroky celkový dluh činil asi 23 000. Insolvenční správce to podal k soudu, ten dlužnou částku snížil asi na 11 000.
Kdyby nepadl návrh insolvence, daná společnost by předala dluh exekutorovi a dluh z této jediné pohledávky na 1000 Kč by vyšplhal na několik desítek tisíc.

Tolik k podnikatelským praktikám v této sféře.

Dle nového OZ je třeba dovést budoucího partnera ke zpovědi a vylákat z něj info, zda si opravdu pokaždé koupil jízdenku MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel