Exekuce - NOVĚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7631
20.1.14 15:46

@terinka4444, on majetek získaný před svatbou není společný majetek. A stejně by se měly brát i dluhy. Dlužníkem by měla zůstat jen ta osoba, která si před svatbou dluhy nesekala. Splácet by to měli oba manželé, ale pokud dojde k rozvodu, rozhodně by dluh získaný před sňatkem neměl být po rozvodu dluhem obou. Měl by pěkně zůstat u toho, kdo ho napáchal. Stejně tak by se pak nemělo sahat na majetek, získaný nedlužící osobou před sňatkem a po rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
20.1.14 15:46
@terinka4444 píše:
jsi patetická, za jedno jetí tramvají načerno máš dluho kolem desetitisíc, nikdo ti nesebere nemovistost, jen zaplatíš za svou hloupost. NAVÍC nově též ošetřeno a ohlídáno, aby k tomu nemohlo dojít, než tě dá někdo k soudu, musí ti napsat vyzývací dopis a dát ti možnost uhradzr dluh v té rozumné výši, jinak si nemže účtovat poplatky, je tím zabráněno, aby se z jedné pokuty 500 udělalo 10.000
:lol: Za jedno jetí tramvají že ti nemůžou zabavit nemovitost? Hele, radím ti probudit se a uvědomit si jaká je realita. Můžou a že takovejch případů znám… A předžalobní výzva? K tomu, aby se ti nedostala do rukou, stačí tzv. fikce doručení. A pokud ji věřitel nepošle, hrozí mu za to tak malá pokuta, že vzhledem k miliardám, které v tomto výnosném byznysu lítají, se tomu jen vysměje. Takže asi tak :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:48
@kjhui píše:
@terinka4444
to bylo na mě nebo překlep? (nebo to jen nechápu?)

promiň, už jsem tu ztratila v boji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:50
@Kaczenka píše:
@terinka4444, on majetek získaný před svatbou není společný majetek. A stejně by se měly brát i dluhy. Dlužníkem by měla zůstat jen ta osoba, která si před svatbou dluhy nesekala. Splácet by to měli oba manželé, ale pokud dojde k rozvodu, rozhodně by dluh získaný před sňatkem neměl být po rozvodu dluhem obou. Měl by pěkně zůstat u toho, kdo ho napáchal. Stejně tak by se pak nemělo sahat na majetek, získaný nedlužící osobou před sňatkem a po rozvodu.

ale na majetek získaný před svatbou, co není v SJM ti nikdo nesahá. Jde o to, že ten člověk má dluh, a pak má nějaký majetek, má ho v SJM, tudíž ho vlastní dva lidé, ale BEZPODÍLOVĚ, není to, že každý z manželu 50na50. A tak logicky js´dou po tom majetku. A nezajímá je nějaké zúžení, že jako dlužník sepíše, že ten majetek je jen manželky, a on nic chudák, to je rozumné nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:53
@sao píše: :lol: Za jedno jetí tramvají že ti nemůžou zabavit nemovitost? Hele, radím ti probudit se a uvědomit si jaká je realita. Můžou a že takovejch případů znám… A předžalobní výzva? K tomu, aby se ti nedostala do rukou, stačí tzv. fikce doručení. A pokud ji věřitel nepošle, hrozí mu za to tak malá pokuta, že vzhledem k miliardám, které v tomto výnosném byznysu lítají, se tomu jen vysměje. Takže asi tak :)

pokud jsi blázen, conezaplatí za jedno jetí tramvají načerno pokutu a k tomu případně exekutora, co nereaguje na platební rozkazy, nech si sebrat barák, Já myslím, že já žiju v realitě, nebo se v tom pohybuju, v realitě nežijete vy. Nikdo, snad kromě Vrány, o tom bych mohla trochu pouvažovat, kvůli desetitisícům zaměstnaného člověka nepůjde po dražbě baráku, sáhne mu dva měsíce na plat. Takže to tady nedramatizujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
20.1.14 15:55

@terinka4444, to si nemyslím. Tak, jak píšeš tomu bylo už dřív. Spíš si myslím, že to tady nejvíc odnesou Ti rozvedení, kteří si dluh vyžení (vyvdají). Po rozvodu jim tedy zůstanou dluhy, za které vůbec nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:56
@sao píše: :lol: Za jedno jetí tramvají že ti nemůžou zabavit nemovitost? Hele, radím ti probudit se a uvědomit si jaká je realita. Můžou a že takovejch případů znám… A předžalobní výzva? K tomu, aby se ti nedostala do rukou, stačí tzv. fikce doručení. A pokud ji věřitel nepošle, hrozí mu za to tak malá pokuta, že vzhledem k miliardám, které v tomto výnosném byznysu lítají, se tomu jen vysměje. Takže asi tak :)

a jen tak mimochodem, já zaplatila téměř půl milionu dluh za otčíma, dluh vzniklý 6let před tím, než se potkal s mojí mámou. Jen proto, že maminka bydlí v mém domě, vzala si ho a bydlí tu s námi. Pak začali chodit exekuce, jedna za druhou a exekutoři. Dokonce jsem měla olepený kopmlet celý dům a vtipně přišli další tři exekutoři, kteří jen sepsali, že již není co olepit. Sakra důvěrně znám tu mašinérii, a to jsem si toho člověka ani nevzala já. Dokonce olepili koloodrážedlo mého dvouletého dítěte s důvodným podežzřením, že by mohlo patřit starému chlapovi, co tu bydlí. Takže to sakra znám. Přesto to nemění nic na tom, že je správné, co udělali s tím SJM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.1.14 15:57

Radši nic

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
20.1.14 15:57

@terinka4444, a jak víš, že na majetek získaný před svatbou Ti v případě partnera dlužníka nesáhnou? Myslím tím tedy „po novém“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:58
@Kaczenka píše:
@terinka4444, to si nemyslím. Tak, jak píšeš tomu bylo už dřív. Spíš si myslím, že to tady nejvíc odnesou Ti rozvedení, kteří si dluh vyžení (vyvdají). Po rozvodu jim tedy zůstanou dluhy, za které vůbec nemůžou.

to je ale i teď, je to stejné, nezměnilo se to. Jediné, co změnilo je to, že nemůžeš ochránit majetek tím, že zúžíš SJM a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:58
@Kaczenka píše:
@terinka4444, a jak víš, že na majetek získaný před svatbou Ti v případě partnera dlužníka nesáhnou? Myslím tím tedy „po novém“.

protože není zapsaný v katastru na jeho jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:59
@kjhui píše:
@terinka4444
Hele když jsem si teď přečetla ten samý článek, ale v delší verzi na novinkách, tak mi to připadá zase všechno úplně jinak než psala zakladatelka.. jestli to dobře chápu tak na ten např. společný byt v SMJ se mohlo šáhnout i předtím, jen to musel dát předtím věřitel k soudu, který nařídí prodej a půlkou vyplatit dluh dlužníka, kdežto teď to dá do dražby rovnou exekutor a taktéž ta půlka půjde na dluhy, resp. ten „nevinný“ z manželů má věřiteli doložit že dluh vznikl proti jeho vůli a svou půlku bránit.. tj. ta novela nepřináší žádný nový krok, jen se to (za předpokladu že budou všichni jednat podle zákona) urychlí a soudům se odebere práce.. no nevím.. ono by to asi v prvé řadě chtělo přečíst si ten zákon, a né interpretovat kusé výklady v médiích

samozřejmě, že nevzniklo nic nového, nic. Jen se to pohnulo směrem k rychlejšímu řešení, jen davová hysterie funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
20.1.14 16:00

@kjhui, a jak doložíš, že dluh vznikl proti tvoji vůli? Nedoložíš. Nenapadá mě jak by todle šlo doložit. Ještě, když vezmu v úvahu, že dlužníci asi nebudou mít na právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
20.1.14 16:02
@terinka4444 píše:
protože není zapsaný v katastru na jeho jméno.

A jak je to tedy po sňatku? To stane se druhý partner automaticky taky dlužníkem, ne? :nevim: A to mi navozuje další imlikaci k tomu, že o dům přijít může. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.1.14 16:03

@Kaczenka
předpokládám že pokud to zákon požaduje, tak musí být řečeno jak.. ještě jsem ho nečetla, jak jsem si psala s Terinkou, zatím jsou plná média výkladů a kusých informací, ale (skrz daně) se na něj taky chystám, pokud na to narazím tak dám vědět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel