Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@MilijonDolarBejby píše:
Jojo, hledám
Nejlépe zajdi za právníkem. Měl by ti poradit.Jsou i bezplatní právníci.
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Momentálně jsem doma s malým-péče od dítě do 4 let věku a mám možnost si přivydělat na dohodu o provedení práce 7000,– měsíčně. Bohužel mám exekuce a nevím zda a nebo jak se může této dohody exekutor dopátrat? Vím, že třeba u licenčních smluv uměleckých je to takřka nemožné, protože firma odvádí daň do 10t 15% jako celek za firmu a nikam se posílá seznam rodných čísel. Nevím jak je to ale u dohod, jestli se někde-asi FÚ hned první měsíc objeví moje rodné číslo?
víš, že máš správně povinnost takové věci hlásit sama? né se snažit zatajit, co to jde. A proč si zbytečně tu exekuci prodlužuješ, to nechápu. není lepší splatit co nejdřív a mít klid? ![]()
@Mazlik85 píše:
@martina.senenapsala tu, kolik vlastně dluží?
ale aji tak to postrádá logiku ![]()
@lenusek11111 píše:
Nejlépe zajdi za právníkem. Měl by ti poradit.Jsou i bezplatní právníci.
Bohuzel to asi jinak nepujde ![]()
Exekuce se musi resit vcas a co nejdriv, jinak se pak clovek nestaci divit. Mluvim z vlastni zkusenosti. Manzel nemel zaplaceny povinny ruceni asi 2tisice a s exekuci se to vysplhalo na krasnych 25tisic ![]()
@martina.se píše:
víš, že máš správně povinnost takové věci hlásit sama? né se snažit zatajit, co to jde. A proč si zbytečně tu exekuci prodlužuješ, to nechápu. není lepší splatit co nejdřív a mít klid?
Tak ono taky záleží, jestli nesplácí i něco dalšího. Ono taková exekuce na plat, kdy ti pak zbyde fakt minimum, není žádný med. Sice se splácí exekuce, ale pokud ti kvůli ní nezbyde na další splátky, čeká tě další exekuce… Je lepší, když to, co vyděláš, si sama rozložíš tak, aby to pokrylo jak splátku na exekuci, tak splátky další, nájem atd…
Tím nikoho neobhajuji, situaci neznám, tazatelku taky ne. Jen jiný pohled na věc…
@Salvaje píše:
Tak ono taky záleží, jestli nesplácí i něco dalšího. Ono taková exekuce na plat, kdy ti pak zbyde fakt minimum, není žádný med. Sice se splácí exekuce, ale pokud ti kvůli ní nezbyde na další splátky, čeká tě další exekuce… Je lepší, když to, co vyděláš, si sama rozložíš tak, aby to pokrylo jak splátku na exekuci, tak splátky další, nájem atd…
Tím nikoho neobhajuji, situaci neznám, tazatelku taky ne. Jen jiný pohled na věc…
to je taky moznost. Ale dokud nam zakladatelka neda zadny informace, tak nemuze cekat kloudnou radu
@MilijonDolarBejby píše:
to je taky moznost. Ale dokud nam zakladatelka neda zadny informace, tak nemuze cekat kloudnou radu
Přesně moje slova.Ale myslím si, že sem ani nechce dát podrobnosti.Asi se stydí nebo bojí. Ale proč? Většina má dluhy. V dnešní době nic neobvyklého. Jen otázkou je, jak se k tomu člověk postaví. ![]()
Psala jsem v jinem prispevku o radu, ale to je jina vec:nicmene jsem se dozvedela, ze se dotycny co mi dluzi penize pred mesicem ozenil..jedine dobre pro mne, jen si nejsem jista, jestli o tom jeho zena vedela…