Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@marketk píše:
Ahojky mam takovou prosbu jestly nevite jak to je kdyz pritel ma dluh milion mel s jeho byvalou zenou hypoteku a byvala mu dela rucitele tak kdyz bychom se ted vzaly jak se ty dluhy rozdelej jestly ona z toho vyvazne cista a ja bych musela za ne platit jejich dluh nebo jak se to pak resi. docela je to mazec protoze je to vuči nove manzelce nespravedlyvi kdyby ona byla cista a nevedela o dluhu a pak se dozvy ze nekde dluzi a ona se diky tomu dostane do dluhu aniz by z toho neco mela. dekuju
Spoluručitel má za dluh stejnou zodpovědnost jako dlužník. Váš přítel by měl mít od rozvodu připravené majetkové vypořádání, tzn. přesně stanoveno, komu zůstane nemovitost, komu splácení hypotéky.
@sagina píše:
a zabavil? část majetku z exekuce vyjmul po doložení, že není dlužníka. o té další části by rozhodl soud na základě vylučovací žaloby (kdyby věřitel - nejspíš díky zájmu tisku - sám nerozhodl, že ty věci vyloučí).
Nic jste neudělal, nikomu nic nedlužíte, a přesto může k vám domů vletět parta lidí, co se začne hrabat ve vašich věcech, zabaví vaše věci, a nakonec vám vletí i do ložnice, kde se začnou přehrabovat ve vašem spodním prádle, dokud nenajdou pánské slipy jako důkaz pobytu. Jak se tyto praktiky vůbec liší od praktik komunistické StB?
@Arturus - to, že jsem nic neuděla, není pravda: dal jsem důvěru nesprávnému člověku ![]()
@sagina píše:
@Arturus - to, že jsem nic neuděla, není pravda: dal jsem důvěru nesprávnému člověku
@Arturus píše:
Nic jste neudělal, nikomu nic nedlužíte, a přesto může k vám domů vletět parta lidí, co se začne hrabat ve vašich věcech, zabaví vaše věci, a nakonec vám vletí i do ložnice, kde se začnou přehrabovat ve vašem spodním prádle, dokud nenajdou pánské slipy jako důkaz pobytu. Jak se tyto praktiky vůbec liší od praktik komunistické StB?
STB se ve své podstatě chovala lépe, než současní exekutoři. Komunisti měli sociálno celkem ohlídané. Vždyť i ti disidenti měli stále kde bydlet a jejich život spočíval vesměs v chlastání a sešlostech na chatách. Spací práci v kotelně by dnes bral kdejaký dělník z Hyundai Nošovice.
@sagina dala jsem nespravnemu cloveku duveru co je to za kravinu jak to chces na nem poznat kdyz ti prijde jako normalni slusnej a hodnej pracujici chlap.co kdyz najednou prijde o praci aniz by za to mohl a nema na placeni penize i kdyz by chtel tak na to proste nema. navic u nej byl problem v tom ze jeho bejvalka po porodu nechtela svy dite takze se staral i onej sam platil hypoteku staral se o dite a o vse sam a bejvalka mu nechtela dat ani vyndru a ted se diky tomu nemuzem vzit protoze bych to odnesla i ja.
http://vimeo.com/62024084 tady na to se podivejte jak jde krasne vsechno do haje
je to sice ze slovenska ale knam uz to nema daleko
stoji za to se na to kouknout
@marketk píše:
@sagina dala jsem nespravnemu cloveku duveru co je to za kravinu jak to chces na nem poznat kdyz ti prijde jako normalni slusnej a hodnej pracujici chlap.co kdyz najednou prijde o praci aniz by za to mohl a nema na placeni penize i kdyz by chtel tak na to proste nema. navic u nej byl problem v tom ze jeho bejvalka po porodu nechtela svy dite takze se staral i onej sam platil hypoteku staral se o dite a o vse sam a bejvalka mu nechtela dat ani vyndru a ted se diky tomu nemuzem vzit protoze bych to odnesla i ja.
A co ta nemovitost, kterou splácí? Komu patří?
Nerikam ze by to nemel platit to ne
ale proc by to mela odsrat pritelkyne nebo budouci manzelka ktera stim nema nic spolecneho. ![]()
@marketk píše:
http://vimeo.com/62024084 tady na to se podivejte jak jde krasne vsechno do hajeje to sice ze slovenska ale knam uz to nema daleko
stoji za to se na to kouknout
Pokud si někdo na zalepení dluhu vezme další dluh u Providentu, má co chtěl. Ono stačí zapnout při sledování reklam mozek- jako bych to slyšela „Od začátku roku pomohl Provident už mnoha rodinám…“ Vždyť to jsou hotoví samaritáni.
@marketk píše:
Nerikam ze by to nemel platit to neale proc by to mela odsrat pritelkyne nebo budouci manzelka ktera stim nema nic spolecneho.
Když bude splácet, nic se nestane. Proč už dopředu uvažujete nad tím, že splácet nebude? ![]()
A co mely jako delat kdyz nemely na jidlo a na tu vyzivu pro maleho.
Tady jde o tu pitomost ze by to mela odsrat pritelkyne nebo budouci manzelka ![]()
@Arturus píše:![]()
To je ovšem velmi závažné provinění. To by se mělo ze strany státu velmi tvrdě trestat, to je pravda
ale vždyť stát ji tvrdě netrestá. naopak, dává jí možnost podat vylučovací žalobu, čili o svůj majetek nepřijít jenom proto, že žije s chlapem, co dluží na všech frontách. čili ona o svůj majetek nepřijde. má s tím náklady? má možnost zažalovat chlapa o náhradu škodu, kterou díky němu utrpěla. konečně, i přivolaní policajti nejdřív prověřili, jestli chlap v bytě žije (tedy jestli tam teoreticky může mít svoje věci), než k ní do bytu pustili exekutora.
@marketk píše:
A co mely jako delat kdyz nemely na jidlo a na tu vyzivu pro maleho.
Přišla jim faktura za plyn, měli se domluvit na splátkovém kalendáři. Místo toho zavolali provident, dluh se jim navýšil o další vysokou částku.
Ještě k vám, z jiných diskuzí jsem vyčetla, že s přítelem bydlíte v nájmu. Potom nechápu, jakou hypotéku splácí. Buď kecáte vy nebo on.