Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@blecha72 píše:
Přišla jim faktura za plyn, měli se domluvit na splátkovém kalendáři. Místo toho zavolali provident, dluh se jim navýšil o další vysokou částku.Ještě k vám, z jiných diskuzí jsem vyčetla, že s přítelem bydlíte v nájmu. Potom nechápu, jakou hypotéku splácí. Buď kecáte vy nebo on.
Přesně tak. U diskuzí se nerozčiluju, ale z tohodle mi už fakt tečou nervy
Moje máma musela od muže utect se třemi dětmi, nedostávala dlouho žádné alimenty, musela platit nájem, jídlo, energie, oblečení, školy a zvládla to. Holt dřela v supermarketu a kravíně! A věř mi, že jí tahle práce nevoněla, ale neměla na výběr. Půjčky nejsou řešení. A všude jsou ochotní dát splátkový kalendář a to většinou dost směšně nízký, aby z takových lidí vymlátili aspon něco, jenže to by chtělo používat hlavu.
Prosím o radu. Momentálně jsem doma s malým-péče od dítě do 4 let věku a mám možnost si přivydělat na dohodu o provedení práce 7000,– měsíčně. Bohužel mám exekuce a nevím zda a nebo jak se může této dohody exekutor dopátrat? Vím, že třeba u licenčních smluv uměleckých je to takřka nemožné, protože firma odvádí daň do 10t 15% jako celek za firmu a nikam se posílá seznam rodných čísel. Nevím jak je to ale u dohod, jestli se někde-asi FÚ hned první měsíc objeví moje rodné číslo?
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Momentálně jsem doma s malým-péče od dítě do 4 let věku a mám možnost si přivydělat na dohodu o provedení práce 7000,– měsíčně. Bohužel mám exekuce a nevím zda a nebo jak se může této dohody exekutor dopátrat? Vím, že třeba u licenčních smluv uměleckých je to takřka nemožné, protože firma odvádí daň do 10t 15% jako celek za firmu a nikam se posílá seznam rodných čísel. Nevím jak je to ale u dohod, jestli se někde-asi FÚ hned první měsíc objeví moje rodné číslo?
Nemam teda zkusenost, ale tchyne je v duchodu a pracuje na dohodu a bez problemu ji dali auto za 100tisíc na splatky a to ma jeste i dost velkou pujcku k tomu, takze si myslim, ze to vidi hned pri zadani do pocitace
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Pokud máš exekuci a chceš jít dělat na dohodu o provedení práce, tak bych se domluvila se zaměstnavatelem, zda to jde udělat tak, že ti vyplácí za práci úplné minimum. Ale není to příjem, který by se dal zabavit.Je to brigáda. Pak ti ale budou šlapat po tom, co máš doma. Proč nepožádáš o vyhlášení osobního bankrotu? Jde to, i když nemáš práci.
A ty plánuješ ty exekuce nechat běžet co nejdéle, aby dluh byl co nejvyšší? ![]()
@Moncinas píše:
A ty plánuješ ty exekuce nechat běžet co nejdéle, aby dluh byl co nejvyšší?
Divné že? Dělat na černo a exekuce nechávat narůstat.
Ty úroky musí být extra vysoké. Ale znám takový případ. Viz můj bývalý manžel. Ještě štěstí, že jsem utekla a stihla se rozvést. S dnešními zákony bych si hodila mašli na krk. ![]()
@lenusek11111 píše:
Pokud máš exekuci a chceš jít dělat na dohodu o provedení práce, tak bych se domluvila se zaměstnavatelem, zda to jde udělat tak, že ti vyplácí za práci úplné minimum. Ale není to příjem, který by se dal zabavit.Je to brigáda. Pak ti ale budou šlapat po tom, co máš doma. Proč nepožádáš o vyhlášení osobního bankrotu? Jde to, i když nemáš práci.
proč se domníváte, že osobní bankrot jde i bez práce?
@Mazlik85 píše:
proč se domníváte, že osobní bankrot jde i bez práce?
Protože to vím. Jde to i bez práce. Můžete mít dohodu o provedení práce. Ale musí být někdo, kdo Vám dá tzv. darovací smlouvu.Tou se zaručí Vám darovat určitou částku, kterou lze pokrýt insolvenční srážky. Otázkou ale je, zda se najde někdo takový v blízkosti, kdo by to udělal.
@lenusek11111 píše:
Divné že? Dělat na černo a exekuce nechávat narůstat.![]()
![]()
![]()
Ty úroky musí být extra vysoké. Ale znám takový případ. Viz můj bývalý manžel. Ještě štěstí, že jsem utekla a stihla se rozvést. S dnešními zákony bych si hodila mašli na krk.
Hm, o te masli taky premyslim, protoze to mam taky doma
a to s nim jsem 12let. Takhle se vybarvil nedavno ![]()
@MilijonDolarBejby píše:
Hm, o te masli taky premyslim, protoze to mam taky domaa to s nim jsem 12let. Takhle se vybarvil nedavno
Klid.Na vše se dá najít řešení. ![]()
@lenusek11111 píše:
Klid.Na vše se dá najít řešení.
Jojo, hledám ![]()