Exekuce - NOVĚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
20.1.14 14:29

@indri no ale uznej že za to že si např. ty najdeš chlapa kterej ti kecá a nepřizná dluhy nemůže ten kdo mu půjčil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.1.14 14:34

Edit dvojmo

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
20.1.14 14:37

@AdelkaMala Přijde mi to v pořádku

• Citovat
  • Upravit
587
20.1.14 14:37
@kjhui píše:
Možná je to trochu OT, ale připomnělo mi to kolegyni, co odsuzovala holčenu, co opustila chlapa když přišel o nohy, ale chválila holčenu co opustila chlapa s dluhy (hypotéka za společné bydlení).. zvláštní logika. Už jen asi málo lidí to dnes má „v dobrém i zlém,“ spíš jen „jen v dobrém a když přijde zlé, tak tě nakopu do zadku“..

možná proto, že za ty dluhy si může člověk sám, i když…např. můj přítel si nadělal exekuce ze špatného podnikání, a potáhne se to s ním už pořád, a i když ho miluju, vzít si ho nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
20.1.14 14:43

Aby nevznikla mýlka, já neobhajuji dlužníky… jen je na hlavu postavené, aby partner platil za dluhy, které vznikly PŘED tím, než se s někým seznámil… ale tak to bohužel je podle nového zákona… chlap (ženská) udělá před 5 lety dluhy… a nový partner bude dnes platit za něco o čem nemus vůbec vědět… to je nenormální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.1.14 14:43

Edit chyby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
20.1.14 14:44

Jako na jednu stranu je fakt, že toho někteří vychytralí zneužívali, zúžili si majetek a dluhy byly jen jednoho zatímco veškerej majetek toho druhého, takže věřitelé utřeli. ALE vzhledem k tomu, jakým způsobem dnes probíhají exekuce, kdy kvůli pár korunám dluhu zabavují nemovitosti, a kdy dlužník nemá právo ani na vlastní postel a základní vybavení domácnosti, tak tohle byla pro mnohé rodiny jediná šance, jak si zachovat alespoň ten základ. Protože když máte malé děti, a přijde k vám domů exekutor a zabaví vám pračku, lednici, veškerý nábytek, stoly, židle, někdy i postele (a věřte, že neexistuje žádný zákon, který by jim tohle zakazoval), takže vaše děti nemají kde spát, na čem psát úkoly, nemáte jim v čem vyprat atd., A TO I PŘESTO, ŽE DLUHY NEMÁTE VY, ALE TŘEBA JEN VÁŠ MANŽEL (NEBO BÝVALÝ MANŽEL), PŘESTOŽE S NIMI NESOUHLASÍTE A UDĚLALY BYSTE COKOLI NA SVĚTĚ ABYSTE TY DLUHY ZAPLATILY, ALE NEMÁTE Z ČEHO, tak v tu chvíli byste pochopily, v čem je tento nový zákon nespravedlivý a krutý. Má chránit věřitele za každou cenu, ale že jsou tímto poškozovány a ponižovány nevinné osoby, to už nikoho nezajímá. Toť můj názor na věc. Já osobně proti systému exekucí v ČR dlouhodobě bojuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
20.1.14 14:45
@kjhui @kjhui
@kjhui píše:
@Alice.007
no.. někdy si člověk může sám za ujeté nohy a nemůže za dluhy.. nic není černobílé.. jen mě přišlo dost humorné že ten článek zakladatelka dává do roviny jako „proč je dobré se nevdávat/neženit“

tak na tom humorného nic není… někoho si z vzít a pak platit jak mourovatý/á…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@AdelkaMala píše:
Aby nevznikla mýlka, já neobhajuji dlužníky… jen je na hlavu postavené, aby partner platil za dluhy, které vznikly PŘED tím, než se s někým seznámil… ale tak to bohužel je podle nového zákona… chlap (ženská) udělá před 5 lety dluhy… a nový partner bude dnes platit za něco o čem nemus vůbec vědět… to je nenormální

ale tak to bylo i teď, není na tom nic nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151

@AdelkaMala mě to nenormální nepřijde, nenormální mi přišlo nasekat dluhy pak předmanželskou smlouvou vše napsat na manželku a věřitel utře nos. Holt každý si musí rozmyslet s kým si rodinu zařídí a s kým ne, já osobně bych nezařizovala rodinu se zadluženým člověkem ani bez té svatby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.1.14 14:47

@sao já osobně tedy neznám nikoho kdo by měl exekuci aníž by se o to sám přičinil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
20.1.14 14:47
@terinka4444 píše:
ale tak to bylo i teď, není na tom nic nového.

tak to do teď nebylo… to je novinka od nového roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
20.1.14 14:49

@anickadomnik

ale ty nemůžeš vědět, jestli partner má nebo nemá dluhy a taky může nastat situace, že v době kdy si partnera bereš nemá dluhy (ale běží mu o ně soud), ten prohraje a pak platíš dle nového zákona…

správné je platit společně dluhy, které vznikly za trvání manželství, ty které vznikly před manželstvím by měl platit pouze partner, který je udělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.1.14 14:50

Radši nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
20.1.14 14:50

@anickadomnik A tak to já osobně znám velmi mnoho lidí, kteří se do toho dostali ne svojí vinou, ale vinou osudu (těžká nemoc, úraz, ztráta zaměstnání…). A nebo třeba tak, že si něčí manžel/ka nadělal/a dluhy bez vědomí toho druhého, jenomže exekutor nerozlišuje, jde po obou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel