Exekuce - NOVĚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
20.1.14 15:19
@Alice.007 píše:
kdo naseká dluhy musí je zapatit…to je hezké, ale proč je u nás praxe, že to neplatí ten kdo je naseká ( ten už má většinou holý zadek ) ale jeho okolí a jeho rodina?

jeho okolí to neplatí a jeho rodina to platí proto, že máme sjm, já nevím, že to nemůžete pochopit, je to společné, tudíž i dluhy, odjakživa, pasiva i aktiva. Širší rodina to neplatí, platí to ten, co má s ním společný bezpodílově majetek.Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
20.1.14 15:23

Pro me o duvod vic, proc se nevdavat… oba s pritelem podnikame a ikdyz se snazime vse delat podle naseho nej svedomi, nikdy nevime, co se muze zvrtnout a dluhy z podnikani jsou kolikrat v takovy vysi, ze z normalniho platu je clovek proste do smrti nemuze splatit… radsi budu za svoje chyby pykat sama, nez abych stahla celou rodinu na dno a ze takovych pripadu je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:25

Co s. r.o. pokud podnikám tak, že mi reálně může hrozit vysoký dluh, mám s. r.o. běžným podnikáním milionové dluhy neuděláš. všechno jsou to výmluvy, nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
20.1.14 15:25
@terinka4444 píše:
jeho okolí to neplatí a jeho rodina to platí proto, že máme sjm, já nevím, že to nemůžete pochopit, je to společné, tudíž i dluhy, odjakživa, pasiva i aktiva. Širší rodina to neplatí, platí to ten, co má s ním společný bezpodílově majetek.Ach jo.

jak jeho okolí to neplatí? exekutor vybílí jakýkoli byt, kde se dlužník zdržuje, tak jsem to myslela, ten nový zákon jsem ještě nestudovala, tak nevím, jen tu narážím třeba na příklad, kdy matka ubytovala syna dlužníka, a pak platila za něj, jen aby jí nevybílili barák..takový případy už jsem taky viděla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:27
@Alice.007 píše:
jak jeho okolí to neplatí? exekutor vybílí jakýkoli byt, kde se dlužník zdržuje, tak jsem to myslela, ten nový zákon jsem ještě nestudovala, tak nevím, jen tu narážím třeba na příklad, kdy matka ubytovala syna dlužníka, a pak platila za něj, jen aby jí nevybílili barák..takový případy už jsem taky viděla..

ano, ale to je vybílit byt, tady je davová hysterie, že seberou barák po rodičích. A ruku na srdce, jak exekutor pozná, co z vybavení bytu je anení dlužníka? Vezme všechno, co by důvodně mohlo být jeho, a to tak, aby uspokojil věřitele, ten má právo na své peníze. Pokudje dlužník takový blb, že jde s dluhama bydlet k mamince a maminka nezná zákony, bohužel, co ti na to mám napsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
20.1.14 15:28

Exekutor může zasáhnout i dnes před vznikem sňatku, pokud osoba žije ve společné domácnosti s družkou…To plně chápu a bylo tomu tak i dřív.
Tady nastává změma v tom, že pokud si vezmu člověka s dluhy, které udělal v minulosti, stanou se automaticky i dluhy mými. A to i v případě, že o nich nevím. Tak to mi nepřijde úplně OK a tady je pak předmanželská smlouva úplně zbytečná.
Jasně, že dluhy se mají platit, ale tak, jak tady funguje exekuce je na hranici a někdy přes čáru. Jen doufám, že nezmění jednou zákon tak, že budu muset platit dluhy i za své rodiče, když se dědictví vzdám…
Jen poznámka, před těmi, co by mi chtěli dát nějakou nálepku neplatiče: Já dluhy nemám.

Příspěvek upraven 20.01.14 v 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030

@terinka4444 i jako jednatel s. r.o. uz nerucis jen do vyse 200000 ale rucis vsim svym majetkem… ano, musej ti prokazat umysl, ale i tak ti muzou vzniknout milionovy dluhy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
@terinka4444 píše:
@sao jenomže za to nemůže věřitel, spravedlnost po česku, to je hezké, kdo naseká dluhy, musí je zaplatit, jakým koliv způsobem, protože zase někomu ty peníze dluží, sebral, nevrátil. A sjm je společné jmění, bezpodílové, ńechcete pochopit ten princip. Začne manžel bez mého souhlasu, bez předchozí diskuze, bez partnerství a mého názoru, podnikat. Kopu ho do řiti, o tom to je, nikdo není zodpovědný za vaše partnerství a vaše neshody nebo nemožnost dohody a společné zodpovědnosti. Nejméně ze všech věřitel.

Věř temu, že naprostá většina dlužníků CHCE své dluhy platit (a ti, co nechtějí, jsou většinou za vodou a exekutoři na ně nemůžou). Ale když ti exekutor společně s různými překupníky udělá z pár korun dluhu takovou částku, že nemáš šanci ji nadosmrti splatit, tak i kdyby ses na hlavu postavila, z rukávu ty peníze nevytřepeš. A mimochodem, když kopneš manžela, který si začne dělat za tvými zády dluhy, do řiti, vůbec, ale vůbec si nepomůžeš :mrgreen: Můžeš se s dětma odstěhovat kam chceš, půjdou po tobě jakobys dlužila ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
20.1.14 15:29

Jako ja v zadnym pripade neomlouvam neplatice, dluhy nesnasim a prote ano dluhy se musej platit, ale proste kdyz ti i pravnik rekne, aby ses na cely manzelstvi v dany situaci vyprdla, tak to asi tak jednoduchy taky nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:30
@Anne86 píše:
@terinka4444 i jako jednatel s. r.o. uz nerucis jen do vyse 200000 ale rucis vsim svym majetkem… ano, musej ti prokazat umysl, ale i tak ti muzou vzniknout milionovy dluhy…
úmysl prokáží jedině cvokovi, a pokud prokáží úmysl, pokud se jim podaří prokázat úmysl, tak tedy ten člověk musí být fakt gauner a pak je fér, že platí jak mourovatý, protože je to podvodník.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
20.1.14 15:30
@terinka4444 píše:
ano, ale to je vybílit byt, tady je davová hysterie, že seberou barák po rodičích. A ruku na srdce, jak exekutor pozná, co z vybavení bytu je anení dlužníka? Vezme všechno, co by důvodně mohlo být jeho, a to tak, aby uspokojil věřitele, ten má právo na své peníze. Pokudje dlužník takový blb, že jde s dluhama bydlet k mamince a maminka nezná zákony, bohužel, co ti na to mám napsat?

jasně, nechat dlužníka pod mostem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:31

@Kaczenka a jak bys to chtěla udělat? Máte společný majetek, jak bys z toho chtěla férově vyčlenit co jde na dluhy a co ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
20.1.14 15:32
@terinka4444 píše:
Co s. r.o. pokud podnikám tak, že mi reálně může hrozit vysoký dluh, mám s. r.o. běžným podnikáním milionové dluhy neuděláš. všechno jsou to výmluvy, nic jiného.
Že nemůžeš běžným podnikáním udělat milionové dluhy??? Holka, kde to žiješ :think: Stačí když si uděláš deseti- nebo statisícové, a milionové položky ti z toho mávnutím kouzelného proutku udělá exekutor ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 15:32
@Alice.007 píše:
jasně, nechat dlužníka pod mostem…

co ti na to mám napsat? Co bys chtěla slyšet? Dlužil ti někdy někdo peníze? Třeba výplatu za pár měsíců?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
20.1.14 15:33

@terinka4444 no, pravnicka na to mela trochu jinej nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel