Existuje věrnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109267
17.5.16 11:40
@Katy 7 píše:
Tak co jsem si všimla, tak každý, kdo má vztah vybudovaný na hluboké lásce a zároveň touze, tak je touha a vášeň dál ve vztahu přítomná. Jakmile je ve vztahu něco hodně špatně, tak přitažlivost vezme za své, s tím souhlasím.

souhlasím… ale takových vztahů je naprosté minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.5.16 11:41

@kaminky ano snadná je… velmi…za to zapracovat na vztahu je tvrdá práce a musí chtít oba…já jsem ráda, že jsme se s manželem po tý vleklý krizi konečně domluvili, že tomu tu poslední šanci dáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
17.5.16 11:42
@brumdinka píše:
@kaminky ano snadná je… velmi…za to zapracovat na vztahu je tvrdá práce a musí chtít oba…já jsem ráda, že jsme se s manželem po tý vleklý krizi konečně domluvili, že tomu tu poslední šanci dáme…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109267
17.5.16 11:44
@Katy 7 píše:
Třeba já ho mám vždy jen z lásky a necítím se nějak ochuzená. :)

takto nedokážeš posoudit… mně ta vztahová složka v manželství skončila cca do 5 let a dalších dvacet byli spolu… o sex jsem nestála, ale občas jsem se musela donutit… vlastně jsem takovou lásku, jak popisuješ nikdy nezažila… to bych byla do dneška bez sexu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
17.5.16 11:44
@Venetia píše:

Je to tak. Lidé se mění, to, z čeho byl člověk nadšený před 20 lety, na něj už může dnes působit odpudivě apod.

• Citovat
  • Upravit
109267
17.5.16 11:46
@Mango_Lassi píše:
Neměly na výběr. Prostě souložily a rodily a nějak víc se tím nezabývaly

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
17.5.16 11:51
@brumdinka píše:
ale no tak… zabývaly…vždyt´ jsou na tom postavený celý dějiny lidstva :mrgreen:

Tak jasně. Touha a vášeň existovala. Především mimo manželství :P a byla dominantou spíš těch hodně vyšších vrstev. Prostý lid měl co dělat, aby vůbec přežil.

• Citovat
  • Upravit
77710
17.5.16 11:57
@Mango_Lassi píše:
Tak jasně. Touha a vášeň existovala. Především mimo manželství :P a byla dominantou spíš těch hodně vyšších vrstev. Prostý lid měl co dělat, aby vůbec přežil.

Spíš o „touze a vášni“ - rozuměj levobočcích - těch horních vrstev se to vědělo. Že si stará Blažková cestou z pole odskočila na seník s kostelníkem, o tom kroniky mlčí. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.5.16 12:07
@Venetia píše:

je někde taková nějaká statistika, že to můžeš tak dokola stále tvrdit, jak je takových vztahů minimum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
17.5.16 12:10
@sirikit píše:
Spíš o „touze a vášni“ - rozuměj levobočcích - těch horních vrstev se to vědělo. Že si stará Blažková cestou z pole odskočila na seník s kostelníkem, o tom kroniky mlčí. :mrgreen: :mrgreen:

Ale to nic nemění na tom, že s tím manželem X let spaly a nemusely si vůbec rozumět.

• Citovat
  • Upravit
3677
17.5.16 12:17
@terinka4444 píše:
je někde taková nějaká statistika, že to můžeš tak dokola stále tvrdit, jak je takových vztahů minimum?

Anketa: dotazující zastaví pár… měl jste někdy milenecký poměr? NE! :lol: Jste se svým manželem v sexu spokojená? ANO! :lol:… ( ber jako nadsázku :D :kytka: )… tohle prostě nikdo zjistit nemůže, vědí to nejlépe ty dva jak to mezi sebou mají. Ostatní si jen něco myslí a myslet je houno vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77710
17.5.16 12:18
@terinka4444 píše:

Teri, já Ti vážně přeju, že Vy to máte doma dobrý. Asi to není až taková vyjímka, ale rozhodně je to záviděníhodné.
Jak já jsem ten statistik :oops:, tak to úplně vidím v číslech.
50% sňatků se rozvádí, takže o hluboké lásce, touze a vášni se u nich nejspíš nedá mluvit. No a pak máš vztahy, kde se sice nerozvedou, ale hluboká láska taky dostává celkem na zadek, mnohaletý vztahy, kde zas pláče vášeň a touha, teď koukám na ČT24, že aktuální čísla (přiznané) nevěry jsou na 37% populace, nemá cenu tu zas sepisovat traktát o tom, že vztahy věkem metamorfují do něčeho docela jiného, než kde byly na začátku, takže jiný pohled na věc má člověk ve 20, 35 a 50 letech - a taky docela jiné zkušenosti. :nevim:

Držme se reality, vztah, kde třeba 50 let bez hlubších propadů vydrží hluboká láska, touha, vášeň a věrnost je opravdu vyjímečný ideál.
20% dlouhodobých vztahů? Bojím se, že to je poměrně nadstřelený odhad. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77710
17.5.16 12:24
@Callipo90 píše:
Anketa: dotazující zastaví pár… měl jste někdy milenecký poměr? NE! :lol: Jste se svým manželem v sexu spokojená? ANO! :lol:… ( ber jako nadsázku :D :kytka: )… tohle prostě nikdo zjistit nemůže, vědí to nejlépe ty dva jak to mezi sebou mají. Ostatní si jen něco myslí a myslet je houno vědět :)

Takhle se to nedělá, to by jsme zjistili fakt už úplný kulový. :zed: :zed:
Jedou anonymní výzkumy, zalepený obálky, panely anonymních cawi respondentů…
Ale i tak jsem přesvědčená, že lidi svoje hříšky spíš tají, než že by je vypichovali a často odpovídají tak, aby svůj život ohezčili ve smyslu obecného očekávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
17.5.16 12:30
@sirikit píše:
Takhle se to nedělá, to by jsme zjistili fakt už úplný kulový. :zed: :zed:
Jedou anonymní výzkumy, zalepený obálky, panely anonymních cawi respondentů…
Ale i tak jsem přesvědčená, že lidi svoje hříšky spíš tají, než že by je vypichovali a často odpovídají tak, aby svůj život ohezčili ve smyslu obecného očekávání.

Vážně :roll:… v závorce ber jako nadsázku, pokus o vtip, kapišto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77710
17.5.16 12:33

@Callipo90 Já vím :hug:, ale i tak máš pravdu.
Už jsem to tady psala jinde - pokud zpovídáme třeba v Proměnách
http://promenyceskespolecnosti.cz/
partnerský pár, máš vidět, jak u mnohem nevinnějších otázek vyjede protějšku obočí. :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.05.16 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria