Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jak tak pročítám všechny ty diskuze tady, tak si říkám, jestli vůbec existuje věrnost. Je to tady samá nevěra, nebo že si chlap aspoň píše s jinou…neříkám že ženy nepodvádí, ale teď chci řešit spíš chlapy. Já svýmu chlapovi věřím, žádná nevěra se u něj neprovalila ani po žádné nepátrám, pokud vím tak s žádnou jinou si ani nepíše. Samozřejmě kamarádky má, ale to jsou opravdu kamarádky. Myslíte, že chlap může být věrný, nebo že má celý život potřebu lovit a nedokáže být věrný jen jedné ženě? ![]()
U chlapa nevím, ale prý to existuje u labutí a mandarínských kachniček ![]()
@juliettee píše:
Ahoj, jak tak pročítám všechny ty diskuze tady, tak si říkám, jestli vůbec existuje věrnost. Je to tady samá nevěra, nebo že si chlap aspoň píše s jinou…neříkám že ženy nepodvádí, ale teď chci řešit spíš chlapy. Já svýmu chlapovi věřím, žádná nevěra se u něj neprovalila ani po žádné nepátrám, pokud vím tak s žádnou jinou si ani nepíše. Samozřejmě kamarádky má, ale to jsou opravdu kamarádky. Myslíte, že chlap může být věrný, nebo že má celý život potřebu lovit a nedokáže být věrný jen jedné ženě?
Nemyslim, ze je to uplne o potrebe, jako o prilezitosti. Nejvic se „desim“ prilezitosti v praci, kdy spolecne reseni projektu X hodin denne chte nechte sblizuje. Kdyz se k tomu prida krize stredniho veku…
A pak uz je to o tom, jak se k tomu vsichni ctyri postavi.
Ano, jsme na stoprocent přesvědčená, že chlap může být a je věrný. Je nás tady takových víc, co máme dlouhodobé vztahy, já třeba 26 let a daly bychom obě ruce do ohně za to, že máme věrné chlapy. Nikdy se nic neprovalilo, nikdy žádný náznak, prostě fajn manželé a partneři, bez nějakých výkyvů a krizí. Jenže když to sem sem tam nějaká z nás napíše, okamžitě je rozcupována, jako naivní, hloupá nanynka, a chlap jen za toho, co v tom umí dobře chodit. Když ale argumentuješ tím, že prostě váš, co dělá, protože třeba pracujete spolu a od sebe jste velmi zřídkakdy, otočí se to proti tobě a jsi za stíhačku, manipulátorku a já nevím, co ještě. Všechny s těma dlouhodobýma věrnýma vztahama ( už jsme si psala s několika z nás SZ) máme stejnou zkušenost, jakmile někde v jakémkoliv tématu nadhodíme, že chlapovi věříme a víme, že nás nepodvádí, stejný scénář. Proto to nikdo nepíše. Ale takové vztahy a chlapi jsou.
A třeba moje tchýně s tchánem oslavili předloni 65let výročí svatby. Bavila jsme se s tchýní o nevěře a ona mi říkala, že věří, že jí nebyl nevěrný, že celý život měli krásný vztah, tchán žil vždycky pro rodinu, pravda, že já ho znám 26let a žádný náznak.
Příspěvek upraven 12.05.16 v 08:16
Ono je chyba vůbec věrnost požadovat. Je to naprosto nepřirozené a nedůstojné. Lidé by byli nejšťastnější, kdyby věrnost a nevěru vůbec nikdo nevynalezl.
@juliettee Existuje. Ale jestli se to vyskytne zrovna u tvého exempláře těžko říci.
@zoidberg píše:
Ono je chyba vůbec věrnost požadovat. Je to naprosto nepřirozené a nedůstojné. Lidé by byli nejšťastnější, kdyby věrnost a nevěru vůbec nikdo nevynalezl.
Takže Ti nebude vadit vychovávat několik dětí, co nejsou ani Tvoje? ![]()
@terinka4444 to je krása, kdyby se mi to taky takhle povedlo, byla bych šťastná ![]()
@zoidberg je chyba požadovat po partnerovi aby mi byl věrný?
aha.
@terinka4444 Souhlasím. Když někde nadhodím, že jsem si na 100% jistá, že mě žádný partner nepodváděl, jsem za blázna. Docela mi i vadí řeči typu každý chlap je stejný, všichni by podvedli kdyby měli šanci. Já teda vyrůstala v tom, že pro rodiče byla věrnost samozřejmostí. Možná je to i výchovou. ![]()
Já znám taky většinu věrných. Jen jednoho jsem znala, který byl nevěrný. Pak se to provalilo, on začal chodit s jeho milenkou a je z ní celý paf. Říkal že jí věrný je, ale kdo ví
prý ji miluje a podvádět ji nechce.
@juliettee píše:špatně… je chyba požadovat po zoidbergovi, aby ti byl věrný (a aby se s tebou dělil o majetek, sdílel jeho peníze a podobně)
@terinka4444 to je krása, kdyby se mi to taky takhle povedlo, byla bych šťastná
@zoidberg je chyba požadovat po partnerovi aby mi byl věrný?aha.
@juliettee píše:
@terinka4444 to je krása, kdyby se mi to taky takhle povedlo, byla bych šťastná
@zoidberg je chyba požadovat po partnerovi aby mi byl věrný?aha.
Jistě a proč vlastně? Že by si ho jinde ohobloval a tobě byl pak malý? ![]()