Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No jasný každý to má jinak, já se ráda hezky, někdy i vyzývavě oblíkám, ráda se bavím, ráda tancuju, ale už mám manžela a děti, tak mám své hranice
To skoro každá ženská. Dokonce i moje žena a já to podporuju.
Obzvlášť když vím, že když někdo překročí hranice, tak škaredě narazí.
V manželství se chovám tak, aby chlapovi rozhodně nezbyl žádný čas ani peníze pro milenky! ![]()
Prosím o zachování anonymu, přiznávám zde velké tajemství, které tajemstvím potřebuje zůstat
to mě raději smažte.
Za prvé, ve svém okolí vím o spoustě chlapů, kteří „někde smočili“, ale nadále fungují jako výborní otcové, manželé, živitelé, jejich ženy jsou spokojené, prostě to neví.
Za druhé i já mám osobní zkušenost, i když jsem všeobecně známá věrná jako ta labuť.
Přesto se stalo, že jsem s kamarádem před několika lety jednou skončila na zádech. Oba sme si řešili nějaký starosti, trochu popili a bylo to, možná sme oba potřebovali „vyplavit nějaký endorfin“. Neví o tom živá duše, nikdo nemá ani tušení, a to se dodnes v rámci party vídáme dost často. Já se svým partnerem, on se svou partnerkou. Všichni v pohodě, už máme i děti. Občas na sebe tak jako spiklenecky mrknem, ale nemáme ani jeden potřebu to opakovat.
Takže vzhledem k tomu, že by spousta lidí za mě dalo ruku do ohně, že já bych nikdy, a já si přitom v hlavě nosím vzpomínku na tenhle pěknej večer, proto ne, já nevěřím na 100% věrnost (ve smyslu sexu s jiným než s partnerem) a za nikoho bych ruku do ohně nedala…
anonymní QQQ
@berusa.m píše:
V manželství se chovám tak, aby chlapovi rozhodně nezbyl žádný čas ani peníze pro milenky!
@brumdinka píše:
@radúna tak jsem to nemyslela, že si něco dlužíme…jen, že pokud něco zvládnu já, může to zvládnout i ten druhý tj. že to existuje né že si to vyžaduju na dluh
Já ti rozumím. Ale pořád je to jen očekávání.
Je to očekávání toho, že když (ne)můžu já tak (ne)může i ten druhý.
Ve své podstatě očekáváš, že ti oplatí stejnou mincí.
V tomhle případě věrností.
Použila jsem termín - dlužíte si. Není moc od věci tenhle termín.
Ty popisuješ, že jsi málem svému muži byla nevěrná, ale udržela jsi se.
Ve své podstatě očekáváš, že kdyby on byl postaven do stejné situace, tak se taky udrží a nezahne ti.
Ale nemůžeš říct, že se (nějaký) chlap udrží, protože jemu žena věrná.
@Anonymní píše:
Překrucuješ to a to dost uboze. Vypovídat se kamarádovi a být doma spokojená je v pořádku, jednou ujela a ty z ní děláš nanynku, která si našla doplněk a ještě zneužívá manžela. Tak to ale není a věř mi, že není šťastná a bude se rozvádět. Až tohle pro ni byl impuls k tomu, že prostě takové manželství dál žít nemůže, má už novou práci a s ním se nestýká.
Já nic nepřekrucuju, prostě podvedla manžela kvůli své nespokojenosti. Uvědomila si, že nechce a rozvede se. Snad jí bude lépe, snad nebude litovat, co měla a co ztratila.
@terinka4444 píše:
Já nic nepřekrucuju, prostě podvedla manžela kvůli své nespokojenosti. Uvědomila si, že nechce a rozvede se. Snad jí bude lépe, snad nebude litovat, co měla a co ztratila.
Jsem ráda, že sis ten příspěvek upravila
Zatím nevypadá, že by litovala, co bude dál se uvidí.
@juliettee píše: … Myslíte, že chlap může být věrný, nebo že má celý život potřebu lovit a nedokáže být věrný jen jedné ženě?
Mnohé ženy také mají některé dny v měsíci potřebu lovit (to je ještě slabý výraz
), ale každá kvůli tomu není nevěrná. Na jedné straně mám roky budovaný vztah, děti, majetek. Na druhé straně stojí nový a bezcenný člověk. Musela bych být blázen, abych ublížila sobě, dětem, partnerovi a ohrozila vše, co mám kvůli ničemu. Pokud bych to udělala, tak s vědomím, že chci nový život, pak by to logiku mělo. Věrnost je rozhodnutí, myšlení v kategoriích „my“ nikoliv „já“, tzn. je v tom i určitá vyzrálost a stabilita. Každý holt není dospělý.
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, přiznávám zde velké tajemství, které tajemstvím potřebuje zůstatto mě raději smažte.
Za prvé, ve svém okolí vím o spoustě chlapů, kteří „někde smočili“, ale nadále fungují jako výborní otcové, manželé, živitelé, jejich ženy jsou spokojené, prostě to neví.Za druhé i já mám osobní zkušenost, i když jsem všeobecně známá věrná jako ta labuť.
Přesto se stalo, že jsem s kamarádem před několika lety jednou skončila na zádech. Oba sme si řešili nějaký starosti, trochu popili a bylo to, možná sme oba potřebovali „vyplavit nějaký endorfin“. Neví o tom živá duše, nikdo nemá ani tušení, a to se dodnes v rámci party vídáme dost často. Já se svým partnerem, on se svou partnerkou. Všichni v pohodě, už máme i děti. Občas na sebe tak jako spiklenecky mrknem, ale nemáme ani jeden potřebu to opakovat.Takže vzhledem k tomu, že by spousta lidí za mě dalo ruku do ohně, že já bych nikdy, a já si přitom v hlavě nosím vzpomínku na tenhle pěknej večer, proto ne, já nevěřím na 100% věrnost (ve smyslu sexu s jiným než s partnerem) a za nikoho bych ruku do ohně nedala…
anonymní QQQ
Konečně zdravý pohled na realitu všedních dnů…
@kaminky píše:
Mnohé ženy také mají některé dny v měsíci potřebu lovit (to je ještě slabý výraz), ale každá kvůli tomu není nevěrná. Na jedné straně mám roky budovaný vztah, děti, majetek. Na druhé straně stojí nový a bezcenný člověk. Musela bych být blázen, abych ublížila sobě, dětem, partnerovi a ohrozila vše, co mám kvůli ničemu. Pokud bych to udělala, tak s vědomím, že chci nový život, pak by to logiku mělo. Věrnost je rozhodnutí, myšlení v kategoriích „my“ nikoliv „já“, tzn. je v tom i určitá vyzrálost a stabilita. Každý holt není dospělý.
Naprosto souhlasím ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, přiznávám zde velké tajemství, které tajemstvím potřebuje zůstatto mě raději smažte.
Za prvé, ve svém okolí vím o spoustě chlapů, kteří „někde smočili“, ale nadále fungují jako výborní otcové, manželé, živitelé, jejich ženy jsou spokojené, prostě to neví.Za druhé i já mám osobní zkušenost, i když jsem všeobecně známá věrná jako ta labuť.
Přesto se stalo, že jsem s kamarádem před několika lety jednou skončila na zádech. Oba sme si řešili nějaký starosti, trochu popili a bylo to, možná sme oba potřebovali „vyplavit nějaký endorfin“. Neví o tom živá duše, nikdo nemá ani tušení, a to se dodnes v rámci party vídáme dost často. Já se svým partnerem, on se svou partnerkou. Všichni v pohodě, už máme i děti. Občas na sebe tak jako spiklenecky mrknem, ale nemáme ani jeden potřebu to opakovat.Takže vzhledem k tomu, že by spousta lidí za mě dalo ruku do ohně, že já bych nikdy, a já si přitom v hlavě nosím vzpomínku na tenhle pěknej večer, proto ne, já nevěřím na 100% věrnost (ve smyslu sexu s jiným než s partnerem) a za nikoho bych ruku do ohně nedala…
anonymní QQQ
Nevěříš na věrnost, protože jsi v době, kdy jste měli starosti s partnerem roztáhla nohy jinde? Není to smutný?
Myslíš, že takhle řeší starosti a problémy každý? ![]()
@Callipo90 píše:
Nevěříš na věrnost, protože jsi v době, kdy jste měli starosti s partnerem roztáhla nohy jinde? Není to smutný?Myslíš, že takhle řeší starosti a problémy každý?
Spíš je to důkaz toho, že dávat za někoho ruku do ohně není nejlepší nápad. Její muž by jí tam asi taky dal a jak by se popálil.
@Callipo90 píše:
Nevěříš na věrnost, protože jsi v době, kdy jste měli starosti s partnerem roztáhla nohy jinde? Není to smutný?Myslíš, že takhle řeší starosti a problémy každý?
Každý ne, ale většina ano.
@juliettee Fyzická nevěra jistojistě existuje. V myšlenkovou věrnost nevěřím. Kdo alespoň myšlenkou celý život nezhřešil, ať už muž či žena? Ti rozumní však vše ponechají jen v rovině představ či krátkých myšlenek a vždy si včas uvědomí, o co všechno by pro pár chvil potěchy mohli ve svém spokojeném vztahu přijít.
@Premek_Orac píše:
@juliettee Fyzická nevěra jistojistě existuje. V myšlenkovou věrnost nevěřím. Kdo alespoň myšlenkou celý život nezhřešil, ať už muž či žena? Ti rozumní však vše ponechají jen v rovině představ či krátkých myšlenek a vždy si včas uvědomí, o co všechno by pro pár chvil potěchy mohli ve svém spokojeném vztahu přijít.
@terinka4444 ta je svatá a její muž taky.