Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já si myslím že skutečně věrní chlapy existujou. A jeden takovej postřeh, znám dost chlapů v dlouhodobém spokojeném manželství, a manželky jsou tak hrdé a stoprocentně by daly ruku do ohně, že jejich muž je nepodvádí a věří tomu. A přitom když byla příležitost na románek. A i okolí o nich prohlašuje, že jsou vzorem věrnosti.
@Cuddy píše:
A jeste mnohem vic nez fyzicka nevera mne vadi ta dusevni. Jako nejaky akt nekde za barem v opilosti by me nechal v klidu vic, nez spolecne sdileni emoci zamerene na nespokojenost v soucasnych rodinak akteru.
S tím souhlasím.
@Cuddy píše:
A jeste mnohem vic nez fyzicka nevera mne vadi ta dusevni. Jako nejaky akt nekde za barem v opilosti by me nechal v klidu vic, nez spolecne sdileni emoci zamerene na nespokojenost v soucasnych rodinak akteru.
Naštěstí pro chlapy „duševní“ nevěra se nedá prokázat, takže duševní nevěra o té se ženská většinou nedoví.. ![]()
@terinka4444 píše:
Noty bláho, tohle je taky ale dobré smýšlení. Kdybych si tohle myslela, popřípadě tímto stylem psala o svém manželovi, švihl by se mnou do kopřiv. Takže zvířátka, co se musí sem tam připustit a musí se jim dát najíst a napít. To je taky dobrý.
No vidíš to a můj přítel je s tím v pohodě a sám to prohlašuje..
Nikdo neřekl, že jsou chlapi zvířátka, jen, že mají své potřeby a pokud jim je žena nedá, najdou si jinde.. ![]()
Nevím zda existuje, nebo ne. Ale vím, že kdyby mi ten můj jednorázově zahnul, tak bych mu to odpustila. Sama vím, jak jednoduché je klopýtnout. A to jsem vždycky říkala „nikdy“. Jenže jak se říká „nikdy neříkej nikdy“. Může se to prostě stát, zvlášť pokud to doma silně neklape.
@free333 píše:
No a s tím musíš počítat, antikoncepce může selhat a takhle by to dopadalo, kdyby se hromadně porušovala věrnost
Dobrá, takže to upravím, věrnost nepožaduji (ani to nelze, jsem realista), ale požaduji slušnost a spolehlivost. Lepší? ![]()
@Ellusa píše:
@juliettee Tak jasně, taky jsem měla během manželství několik příležitostí k nevěře, kdy po mně buď někdo přímo vyjel, nebo mě zkoušel sbalit, ale měla jsem doma manžela, partnera a kdokoli jiný pro mne byl tabu. Takže řeči těch, kteří/které podlehnou, jsou pro mne jen kecy. A svádět to na to, že si s tím doma nerozumím, že pije, nepomáhá, vztah s ní/ním mne nenaplňuje atd. - pokaždé se tomu musím smát, alibismus na entou.
přesně přesně, tak když mi to s někým nevyhovuje, tak s ním nejsem, nebo se to snažím dát nějak dohromady a nezačínám se románek někde „vedle“…
Já su věrná na 100%, můj muž na 99,9% (pač za druhého úplně jistě mluvit nemůžu).
Letos 22 roků. ![]()
Na věrnost věřím. Ale záleží na několika faktorech. Např. na sebevědomí a sexuálním apetitu. Pokud si chlap nevěří, ženská ho doma peskuje, že je neschopný a pak se objeví nějaká jiná, která mu zalichotí - nevěra může být na světě. Možná ho peskovat ani nemusí, stačí, že si někdo není jistý svou „mužností“ a potřebuje si ji dokazovat.
No a pak ten apetit, pokud je někdo nadržený 24 hodin denně a doma se mu tolik sexu nedostává, bude mít problémy se ovládat.
A co se týče příležitostí, ne každý musí podlehnout pokud se mu ženské nabízí. Pokud jeho hlavu ovládá mozek a ne pudy, rozumný chlap ví, že mu 5 minut (čas doplňte individuálně
) zábavy za rozvrat rodiny nestojí.
@juliettee píše:
@odlaska to je taky docela pravda. Pořád si říkám že až budu mít děti, tak na partnera určitě nezačnu kašlat. Vím že asi udělají své i hormony, ale chci se mu líbit, stejně jako na začátku.Příspěvek upraven 12.05.16 v 08:37
Víš ajá si myslím, že pevný vztah je o tom, že prostě nemusíš připouštět svého muže v období, kdy prostě jsi ráda, že nějak funguješ a vůbec stojíš na nohách, i když to odbdobí trvá pár měsíců. Já s prvorozenou dcerou celé těhotenství stvaěla na baráku, ještě den před porodem jsme lezla po štavfích a natírala, večer byl sex a druhý den jsme v termínu porodila. A po šestinedělí fungovala v pohodě, dítě spalo v noci, prostě super. Pak se nám zadařilo druhátko, po několika IVF a potratech, těžce vydřené, skoro zázrak, a krvácení a strasti a strach a zákaz sexu, nějaký sex byl úplně ta poslední věc na světě, na co bych měla myšlenku. Pak přešlo období srachu, dítě už bylo natolik velké, že by přežilo a nastoupily ukrutné bolesti zad, děloha tlačila na páteř, ale tak, že jsme se neotočila a po schodech lezla po čtyřech. Nějaký sex ve chvíli, kdy jsme docílila nějaké úlevové polohy, kdy to přestalo bolet, bylo to poslední. A kupodivu manžel nepotřeboval být připuštěn, nepotřeboval, abych jako jinak uspokojovala jeho potřeby, aby on byl spokojen a uspokojen, naopak fungoval tak, aby ulevil a co nejvíc pomohl mně. No a pak se narodil náš druhý poklad, co ještě v roce s klidem vstával v noci co hodinu, přes den spala, v noci prostě vstávala. Takže nějaké energie ne sex zase tolik nebylo. A někdy jsme stála v koupelně přemýšlela, jestli si ty vlasy umyju nebo si raději půjdu lehnout. Určitě jsem při tom nemyslela, že musím být krásná pro manžela. Takže krásné období, ale období náročné a s minimem sexu. A nikdy by mě ani na okamžik nenapdalo, že by manžel šel tedy pro sex jinam, naopak, napůl se mnou v noci vstával, abychom to nějak překlenuli. A místo sexu se starla o dítě a nechával mě spát. A o tom to je, můj táta řekl mámě, když čekala bráchu, rizikově, že těhotné by se měly zavírat do ohrady a pouštět ven až po porodu, že těhotné jesou opruz, nejsou k ničemu a ještě kdo se na ně má dívat. Doslovně, mně bylo 12 let dodnes vidím maminku, jak pak plakala. Rozdílný pohled různých mužů.
@Petronellina píše:
Na věrnost věřím. Ale záleží na několika faktorech. Např. na sebevědomí a sexuálním apetitu. Pokud si chlap nevěří, ženská ho doma peskuje, že je neschopný a pak se objeví nějaká jiná, která mu zalichotí - nevěra může být na světě. Možná ho peskovat ani nemusí, stačí, že si někdo není jistý svou „mužností“ a potřebuje si ji dokazovat.
No a pak ten apetit, pokud je někdo nadržený 24 hodin denně a doma se mu tolik sexu nedostává, bude mít problémy se ovládat.
A co se týče příležitostí, ne každý musí podlehnout pokud se mu ženské nabízí. Pokud jeho hlavu ovládá mozek a ne pudy, rozumný chlap ví, že mu 5 minut(čas doplňte individuálně) zábavy za rozvrat rodiny nestojí.
To je důvod proč jsou chlapi věrní
. Ale kdyby bylo jasný, že si rodinu nerozvrátí, tak si neumím představit, že by do toho chlap nešel..
@zoidberg píše:
Ono je chyba vůbec věrnost požadovat. Je to naprosto nepřirozené a nedůstojné. Lidé by byli nejšťastnější, kdyby věrnost a nevěru vůbec nikdo nevynalezl.
oooooo, ty jsi nám ptáček, můj chlap je věrnej už 15 let, nemáš indicie, že bych mu nemohla věřit.
@odlaska píše:
No vidíš to a můj přítel je s tím v pohodě a sám to prohlašuje..Nikdo neřekl, že jsou chlapi zvířátka, jen, že mají své potřeby a pokud jim je žena nedá, najdou si jinde..
pak takový chlap, co se neřídí jen svý pudem, prostě nespokojený vztah vyřeší tím, že ho ukončí a najde si partnerku, která bude souznít s jeho potřebama. Ovšem najít si bokovku s tím, že nesjou uspokojeny jeho potřeby, to je jednodušší, což. A navíc, ve spokojeném vztahu prostě sex funguje, alespoň na takové úrovni, že nenní partner bez sexu půl roku. Pokud není zdravotní důvod, v běžně fungujícím vztahu prostě půlroční pauzy nejsou.