Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@free333 píše:
Ale psal jsi přece, že je chyba věrnost požadovat
Tak je jasný, že to pak takhle dopadne
Něco jiného je věrnost, jejíž porušení nikomu neublíží a něco jiného je za to nést finanční následky čtvrt století ![]()
@odlaska Z části s tvým názorem souhlasím, bohužel jsem ale poznala páry, kdy za nevěru žena může akorát tak tím, že si vybrala chronického nevěrníka (což tehdy nevěděla), i kdyby se doma stavěla na hlavu, tak on prostě ujede a to na čemkoli, co se mu nabídne ![]()
@odlaska to je taky docela pravda. Pořád si říkám že až budu mít děti, tak na partnera určitě nezačnu kašlat. Vím že asi udělají své i hormony, ale chci se mu líbit, stejně jako na začátku.
@radkka no přesně! taky mi přijde že už se to bere jako „normální“ ![]()
Příspěvek upraven 12.05.16 v 08:37
Já teda úplně odbočím, ale máme známé, kdy si každý jede „to svoje“. On má milenku, možná ne jednu, ona taky milence. A doma jim to klape, jsou očividně spokojení. Nic si nevyčítají, mají dvě děti. Před pár lety bych je pomluvila… jak jsem starší a sbírám životní zkušenosti, tak vím, že soudit se mi nepřísluší
I když já ani můj chlap toto neděláme, nevidíme do jejich vztahu (nevidíme do žádného vztahu), takže nemůžeme soudit a každý si to musí zařídit tak, jak to sám nejlíp cítí.
@juliettee píše:
@radkka no přesně! taky mi přijde že už se to bere jako „normální“
Osobne neveru neberu jako neco normalniho, ale jako neco, co se v budoucnu muze stat a s cim se pak budeme muset vyporadat. A moc si cenim toho, ze ted si mohu byt jista a tyto veci neresit.
@zoidberg píše:
Něco jiného je věrnost, jejíž porušení nikomu neublíží a něco jiného je za to nést finanční následky čtvrt století
No a s tím musíš počítat, antikoncepce může selhat a takhle by to dopadalo, kdyby se hromadně porušovala věrnost ![]()
Mezi tucnaky napriklad ano.Kdyz si tucnak najde partnerku a jeden z nich umre, uz zustane navzdy sam.
Clovek neni tvor monogamni, ne nadarmo se o tom zminuje cela sklala psychologu ve svych knihach, proto mezi lidmi ano muze ve vyjimecnych pripadech trvat verny vztah cely zivot, ale je jich minimum. V tomto pripade, je preci jen o trosku vetsi procento neverniku muzu nez zen.
@Aries6 tak pokud jim to třeba neklapalo v posteli a jinak je všechno ok, a domluvili se že to budou mít takhle, tak je to v pořádku ![]()
@Ellusa tak já těm řečem taky moc nevěřím, abych řekla pravdu měla jsem příležitost zahnout, když po mě vyjel můj kamarád, a toho jsem hezky rychle dostala zase zpátky na zem, že se od té chvíle bojí se ke mě jen přiblížit ![]()
@juliettee Někdy si říkám, že by asi bylo lepší se smířit s tím, že se to může stát, viděla jsem nevěr už tolik, že mi to vzalo všechny iluze. Už nad tím přemýšlím fakt dlouho, mluvíš mi touhle diskuzí z duše.
@terinka4444 Také žiji 12 let ve spokojeném manželství bez podvádění. Manželovi věřím, on věří mě. Máme se rádi. Nepovažuji to za samozřejmost, jsem vděčná, že nám to funguje, tak ja to funguje. Samozřejmě to není vždy bez mráčku, ale nějaký nesoulad mezi námi nevydrží déle, než den nebo max. dva.
@odlaska píše:
Věřím ve věrnost. Ale myslím si, že za spoustu nevěr si ženy mohou samy. Ano, zní to hnusně a nejspíš se do mě pár žen tady pustí, ale - ve své podstatě jsou muži jednoduší - chtějí dobré jídlo, klid a pravidelný sex. Co má chlap dělat, když ho žena třeba tři měsíce, šest měsíců, rok „nepřipustí“? Když se pořád vymlouvá na bolest hlavy nebo únavu? A nebo když už svolí, tak u sexu leží jako mrtvá ryba a modlí se, aby už to bylo za ní?Ano, jsou muži, kteří podvádí, protože jsou prostě nevěrní od nátury. Ale někdy chlap holt podlehne po alkoholu, protože je prostě nevybouřený.. A najednou se objeví slečna, která jim lichotí, pomrkává na ně, svůdně se usmívá..
Navíc spousta žen po té, co otěhotní, jakoby toho chlapa už nepotřebovaly, přestanou o sebe dbát a řeší jen těhotenství a následně mimino a chlapa odsunou na vedlejší kolej. Které z nás by se to líbilo?
Ano, není to omluva, je to jeho chyba, ale zároveň si za to může ta žena tak trochu sama.
Noty bláho, tohle je taky ale dobré smýšlení. Kdybych si tohle myslela, popřípadě tímto stylem psala o svém manželovi, švihl by se mnou do kopřiv. Takže zvířátka, co se musí sem tam připustit a musí se jim dát najíst a napít. To je taky dobrý.
A jeste mnohem vic nez fyzicka nevera mne vadi ta dusevni. Jako nejaky akt nekde za barem v opilosti by me nechal v klidu vic, nez spolecne sdileni emoci zamerene na nespokojenost v soucasnych rodinak akteru.
Ja uprimne mam ve svem okoli jen minimum paru, ktere by se s neverou nesetkali. Nicmene kdyz jsou spolu 15 a vice let, da se to pochopit, ze proste nekdo jednou ujede…
@Regina Hero hele, už je to od Z. tady, píše o dítěti, které by mumanželka jakožto nevěrnice podstrčila
Něco jiného je věrnost, jejíž porušení nikomu neublíží a něco jiného je za to nést finanční následky čtvrt století ![]()
@radkka taky přemýšlím o tom, jak bych se zachovala kdyby se to někdy stalo…z celého srdce doufám že to nebudu muset nikdy řešit, partnerovi věřím, ale člověk nikdy neví co se může stát.
@Inam tak to je krása ![]()