Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte
Mám takový problém s přítelem. Jsme spolu oficialne půl roku ale jinak to uz bude asi rok co se pravidelne stýkáme a muzeme si ríct vsechno. Pořád mě uháněl at spolu začnene chodit a teď mi prijde ze jsem mu uz fuk. Rizumim si s jim, mame spolecne zajmy a radi stejne jidla.. Dokonce stejnej humor..Mozna mu trochu krivdim ale kazdopadne kdyz jsme spolu nebyly oficialne, snazil se vic. Je pravda ze ma moc prace a tak se vidime prez tyden max dve hodiny vecer a to ne uplne kazdy den. Je to prome hrozne malo, navic se vidime az vecer, protoze maka dovecera v praci.(vim ze tam opravdu je, protoze se znam s jeho sefem a mam to kousek od domu) chapu ze je prace pro neho dulezita ale myslim, ze kdyz nema cas prez tyden mohl by si aspon jeden den z vikendu uvolnit. Jenze chlapec jeste i sportuje a bere ksefty bokem, takze se casto stava ze proste nema cas a cely vikend se nevidime. Nemyslim si zeby mel druhou babu, protoze on takovy neni. Byvala ho podvadela a on to dost odsuzuje. Hrozne ho miluju a spolecne uz mame naplanovany spolecny zivot. Jenze me to jeho malo casu strasne ubiji. Sport prece nedela cely den a ani ksefty mu cely den nezaberou. Jsem z toho znicena, podrazdena a smutna. Nekdy je to v pohode a jindy me to zase sebere tak ze brecim a to upozornuji ze nejsem citliva. Dokonce jsem se jednou rozbrecela pred nim a slo videt ze ho to mrzi. Na moje narozeniny mel zapas a tak me vzal ven az vecer na jednu hodinu. (To je fakt malo.) kdyz mu to rikam dela ze sebe chudatko, ze nema cas ani na sebe a ja jsem akorat vic vytocena. Pritele miluju ale takhle to dal nejde. Vycita mi ze hledam porad nake problemy a chcu se hadat. Ale kolikrat se naschromazdi dva tydny tohoto a proste sem vytocena. Resit to nechce a dal si mele to ze mi to vynahradi nebo ze jak budem Bydlet spolu bude to lepsi… Ale jak to ma byt sakra lepsi? Vubec nevim co delat… Nici me to ale miluju ho a kdybych se s nim rozesla moc by to bolelo… Ale zaroven to nemuzu nechat jen tak protoze mi to ublizuje a chte nechte se pak i hadame. Co by jste delali vy?
jsem fakt beznadejna. Dekuju moc za rady.
No, kousnout se a byt taky „nedostupna“. proste az konecne bude mit cas, tak ho nebudes mit ty.
ale pokud spolu nebydlite, tak 2 hod denne mi teda neprijde tak malo. to bydlite u rodicu, ze po 2hod jdete kazdy domu?
a tlakem a brekem si fakt nic nevynutis, chlap te bud chce videt nebo nechce videt a cim vic na nej budes tlacit, tak spis se ti bude vylozene vyhybat
najdi si taky nejake hobby ![]()
@Lucca97 já teda když jsme s mým teď už manželem začínali tak přes týden jsme se nevydali praktický vůbec já škola on práce, tréninky atp. Takže jsme se vydali pouze o víkendech a že začátku jen tak že já jela na jeho fotbalový zápas a po něm domů až po tak půl/třičtvrtě rocee pozval k sobě domů a to jsem si to tak trochu „vynutila“. Pak tedy pravidelně každý víkend a až po 3 a kousek letech je se k sobě nastěhovali v létě 2015 se vzali a teď čekáme miminko a budeme se stěhovat do vlastního bytečku.
Takže všechno jde ale musí chtít OBA ![]()
Až spolu budete bydlet tak budete spolu doma večer a v noci to je jasné. Otázka je jestli ti zase nebude vadit, že on dojde domů a frčí sportovat a nebo na kšeft a ty jsi doma sama a vidíte se jen večer.
Máš nějaké zájmy? Chodíš někam? Zkus se udělat nedostupnou. Jako říct mu na ty jeho 2h že to nejde, že něco máš že můžeš zítra.
Rozumim, ze to muze byt frustrujici. Vztah by se mel stavet na necem. At spolecne zazitky, cas straveny ve dvou-cokoli, kde se budete vice poznavat v ruznych situacich.
Asi vy si mel vyhradit alespon jeden den o vikendu treba i jednou za 14. dni, kdy se budete venovat jen sobe. Ale to hodne zalezi na jeho postoji, reci tipu „ani na sebe nemam cas“ mi prijdou alibisticke. Kazdy si ridime svuj cas, volno, zaliby. A pokud nevidi nebo nevi, ze partnerskemu vztahu je nutne se venovat stejne jako konickum nebo praci, potom to muze lehce jit do kopru.
Mozna potrebuje nejak nakopnout, jak tu bylo psano-ma te jistou, tak je v klidu. Zkus se udelat vzacnejsi, odmitni mu par schuzek, i kdybys mela sedet se zmrzlinou u telky. Pokud mu na vztahu zalezi, mela by mu zablikat kontrolka a neco zmenit.
Neukazuj mu slabost a svou lasku moc okate, ted ji na chvili schovej.
Drzim palce.
Mě to příde celkem normální když maká od rána do večera, mi to měli stejně já byla v práci od nevidim do nevidim on to samí, k tomu nějaký koníček, rodina, přátelé a moc sme se neviděli. Když sme spolu začli bydlet je to lepší, sice sme se viděli jenom večer po práci, ale aspon těch pár hodin každej den a když jsme chtěli vidět někoho jinýho prostě sme naplánovali společný víkend nebo pozvali přátele domů… Ono to občas prostě nejde skloubit všechno dohromdy, když je někdo celej den v práci třeba ani večer nemá sílu někam jezdit… ![]()
A ty pracuješ nebo co děláš?
@Lucca97 Uhánět ho, abyste byli víc spolu, je cesta do pekel. Jsou jen dvě možnosti - buď s tebou být chce a pak mu živá duše nezabrání, aby s tebou byl - nebo nechce a pak ho k tomu nepřinutíš ani slzami ani citovým vydíráním. Spíš naopak. Co chlapi nesnášejí jsou stíhačky a plačky.
Tím, že mu to vyčítáš, tak asi není nadšený z vašich schůzek, protože už pravděpodobně čeká kartáč od tebe. To je cesta do pekel. To si nevydupeš, nevybrečíš, spíš ho odradíš. Jak už někdo psal. Až ti zavolá, se smíchem mu řekni, že zrovna nemáš čas. Buď trochu nedostupná a zařiď si život podle svého, a nečekej doma s pláčem až příjde. Kdyby tě chtěl vidět, tak tam je. Chce ještě zvládnout i své aktivity, které kvůli tobě nebude rušit. Tomu se nedá poručit, jenom rozejít a hledat takového, který tě bude držet za ruku celý den.