Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Věrný člověk je jako Yetti. Vobčas ho prý někdo zahlídne, ale ještě nikdo nedokázal, že existuje…. ![]()
Já nevěřím nikomu, ani sobě ne…..
Měla jsem 3 vážné vztahy (4 roky, 5 let, 8 let - stále trvá) a nikdy jsem nevěrná nebyla. Ani jsem s žádným z nich nikdy neřešila jeho nevěru - pokud mi byli nevěrní, nevím o tom.
Ja byla v 5 letem vztahu a tam jsem 3 roky podvadela a pak jsem zjistila ze i on. Vztah byl celkove nestabilni a nefunkcni a oba jsme takto od toho utikali, protoze ani jeden nemel koule na to, to utnout. Nakonec jsem ro rozsekla ja. i z toho duvodu i jinych.
A momentalne mam pritele 3 roky a je to uplne jina. Komunikujeme spolu, nikdy jsem nemela nutkani mu vlezt do mobilu apod.
Takze urcite neves hlavu, nevera se muze stat kazdemu ale neznamena ze te to bude provazet navzdy
@Anonymní píše:
Zdravím,
Po přečtení spousty diskuzí (nejen tady) a vyslechnutí spousty životních příběhů mých kamarádek a známých mi zůstává v duši velká nedůvěra v opačné pohlaví, která mi hodně komplikuje vztahy. Často mívám pocit, že vztahy vlastně nemají smysl, zároveň po nich strašně toužím.. Neměl zde někdo podobný problém s důvěrou, který zvládl vyřešit, nějak se srovnat s tím, že nám druhý sice může ublížit, ale to neznamená, že se tak stane a musíme jen čekat na to kdy? Na terapii jsem již objednaná, chci to tam probrat, nejspíš to souvisí i s nepřítomností mého otce v dětství, ale ráda bych slyšela i zkušenosti ostatních, kteří se třeba s podobnými pocity potkali.
Jsem věrná 20 let a můj otec byl velmi nepřítomný v mém dětství. I přesto jsem do vztahu šla a jsem v něm. Hrozně to uteklo.
@Russet možná ten můj text by špatně pochopen, já věrná jsem a sama sobě věřím
nevěřím ale v opačné pohlaví, že sama podvedena nebudu. Ženy jsem teda do názvu diskuze zahrnula v případě, že by obdobnými problémy trpěl muž a měl třeba nějaký tip na to, jak si s tím poradit ![]()
Zakl.
@Anonymní píše:
@Russet možná ten můj text by špatně pochopen, já věrná jsem a sama sobě věřímnevěřím ale v opačné pohlaví, že sama podvedena nebudu. Ženy jsem teda do názvu diskuze zahrnula v případě, že by obdobnými problémy trpěl muž a měl třeba nějaký tip na to, jak si s tím poradit
Zakl.
Napsala jsem, že s tím jsem do vztahu šla. Že nemusí vyjít. Pochopila jsem tě velmi dobře. Právě proto, že naši se tak brzo rozvedli, jsem ve vztahu stálá.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Po přečtení spousty diskuzí (nejen tady) a vyslechnutí spousty životních příběhů mých kamarádek a známých mi zůstává v duši velká nedůvěra v opačné pohlaví, která mi hodně komplikuje vztahy. Často mívám pocit, že vztahy vlastně nemají smysl, zároveň po nich strašně toužím.. Neměl zde někdo podobný problém s důvěrou, který zvládl vyřešit, nějak se srovnat s tím, že nám druhý sice může ublížit, ale to neznamená, že se tak stane a musíme jen čekat na to kdy? Na terapii jsem již objednaná, chci to tam probrat, nejspíš to souvisí i s nepřítomností mého otce v dětství, ale ráda bych slyšela i zkušenosti ostatních, kteří se třeba s podobnými pocity potkali.
Fakt super volba, řídit svůj život internetovými diskuzemi a pindáním kamarádek ![]()
Jako poučit se z cizích chyb, aby člověk mohl udělat nějaké jiné vlastní
je OK, ale odnést si z toho apriori nedůvěru k celému opačnému pohlaví je idiocie, sorry…
Tak s manželem jsme spolu přes 18 let. A poslední dobou mi chybí sex, takže myšlenky mám hodně hříšné, ale zároveň vím, že i když působím sebevědomě a nejsem ošklivá, tak jsem stydlivá a paranoidní (bojím se že se to provalí, bude mě vydírat, že si to natočil, trapný moment na téma kondom, hlavně vím že bych byla v křeči a tím pádem z toho nic neměla, takže to za to nestojí)
@Anonymní píše:
@Russet možná ten můj text by špatně pochopen, já věrná jsem a sama sobě věřímnevěřím ale v opačné pohlaví, že sama podvedena nebudu. Ženy jsem teda do názvu diskuze zahrnula v případě, že by obdobnými problémy trpěl muž a měl třeba nějaký tip na to, jak si s tím poradit
Zakl.
A proč je pro tebe fyzická věrnost tak důležitá? Není lepší žít s tím, že všichni jsme jen lidi a dlouholetá monogamie je hodně těžká pro spoustu lidí, neboť jim nebo přirozená? Ono se žije líp s tím, když člověk ví, že každý může udělat „chybu“ v životě. Vždyť vztah není jen o věrnosti.
@Kutil Tom píše:
Fakt super volba, řídit svůj život internetovými diskuzemi a pindáním kamarádek
Jako poučit se z cizích chyb, aby člověk mohl udělat nějaké jiné vlastníje OK, ale odnést si z toho apriori nedůvěru k celému opačnému pohlaví je idiocie, sorry…
Stručně a dobře napsáno
@Anonymní píše:
Zakl.
Pro tebe je tedy věrnost tou nejvyšší hodnotou?
Bylo by ti jedno, jaké osobnostní rysy ten člověk má, jaké hodnoty vyznává, ale hlavně že je věrný?
Bohuzel mam uplne stejny pocit jako zakladatelka.. Vztah 3 roky-fyzicka nevera+virtualni flirtovani, vztah 2 roky-fyzicka nevera+virtualni flirtovani, vztahy v trvani cca rok-rozjetych vice konverzaci tykajicich se koketovani pres mobil s byvalkama, spoluzackama, kolegynema z prace, sousedkama..
Zdravím,