Eye Q - máte zkušenost?

1497
12.12.13 13:22

EYE Q

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda tu má někdo zkušenosti s Eye Q a jaké? Dcerka má 3 roky, má středně těžkou mentální retardaci, nemluví, pouze občas řekne nějakou slabiku, je hyperaktivní, impulzivní, má poruchu soustředění a znaky atypického autismu (na stres, bolest a únavu reaguje tlučením hlavičkou do země). Docházíme na psychiatrii, kde nám dali Encephabol, užívá ho už půl roku ale nějaké extra výsledky nepozoruju. Kamarádka mi doporučila eye Q, její synek ho užívá asi měsíc a už začíná dělat pokroky hlavně v řeči. Tak bych ho ráda vyzkoušela, ale zajímaly by mě i zkušenosti ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
722
12.12.13 13:37

Dávala jsem dceři z nástupem do 1 třídy asi něco přez půl roku. A to jenom proto, že na letáku píší, že pomáhá k soustředěnosti a lepší paměť. A ano, po vysazení jsem si všimla že malinko je víc rozťekaná, když se má na něco soustředit. Nevím, jestli je to tím, ale teď jste mi to připoměla a asi nasadíme znovu :think: Používali jsme olej z vanilkovou příchutí. Myslím, že je to lepší, než polikat tabletu a dceři moc chutnal :palec: Jinak, je to vlastně klasický rybí olej, takový jak býval za nás, jen z nějakým přídavkem EPA, pupalkovým olejem a vit. E. a Řekla bych, že to mají zbytečně drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
12.12.13 14:24

Koupila jsem na doporučení známé lékárnice, dcerka (2,5 roku tedy skoro) má neadekvátní reakce na stres. Je fakt, že po podání se do třech dnů rozmluvila tak, že nám jde hlava kolem, agrese je podstatně nižší.

Ale známá to dává svým dvojčátkům (8 let) hodně dlouho, tuším asi 1,5 roku a říká, že hlavně chlapeček, který má ADHD, dys… je naprosto bezproblémový. Že u něj to trvalo tři měsíce, ale pak nastala obrovská změna.

Taky dávám olej a myslím si, že je to opravdu finančně „přepálené“…

• Citovat
  • Upravit
1823
30.5.14 14:39

Ahoj, nějaké další zkušenosti? A pokud jste zkoušeli po nějaké době vysadit - došlo zase ke zhoršení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
30.5.14 15:11

Ahoj,

zkoušela a myslím, že dcerka pak byla víc agresivnější, ona tak reaguje na přepjaté situace, takže jsme se k němu pokorné vrátily.

• Citovat
  • Upravit
2969
30.5.14 16:42

Ahoj, synek to dostal na doporučení neuroložky. 35tt výv. dysfázie, porucha pozornosti. Po těch 12 týdnech se stav zlepšil hlavně ve spaní, kdy dokázal i skoro ve 3 letech být v noci jak malé mimino, budil se co 2 hodiny. Míchala jsem do jogurtu, aby to nepoznal. Teď jsme díky ceně sáhli po levnějším přípravku Nutrivita, který má vyšší hodnoty než EyeQ a užíváme ho doma všichni. Kdo chce mohu odkázat na net. stránky. Bylo mi to doporučeno v jiné emimi diskuzi a jsme moc spokojený. Cena je od 279Kč za 270ml.

Je to cituji:
Vysoce purifikovaný přírodní rybí olej zbavený zápachu, bez příchutě, čistý. Obsahuje až 40% omega-3 v přirozené, snadno vstřebatelné triglyceridů formě = ve formě přírodního rybího tuku.
Nejvyšší stupeň čistoty HP výrazně převyšuje normy na obsah toxických příměsí stanovené v Evropském lékopise. Vysoce čištěný olej je vhodný pro dlouhodobé denní užívání bez rizika kumulace škodlivých látek. Účinky: Rybí olej chrání srdce, cévy, mozek, posiluje imunitu, působí protizánětlivě, omezuje nadměrnou srážlivost krve, čímž pomáhá udržovat „čisté cévy“, působí preventivně proti vzniku aterosklerózy a žilní trombózy. Zmírňuje alergické reakce, atopické ekzémy.
Olej je dezodorizovaný - zbaven zápachu po rybách.
Absolutní čistota čerstvost a neutrální chuť předurčují olej pro použití jako přídavek do studené kuchyně, dresinků, zeleninových salátů.

5ml (4,6g) obsahuje:
Omega-3 mastné kyseliny:
EPA 874mg
DHA 598mg
ALA 368mg

Eye Q obsahuje pro porovnání:

Doporučovaná počáteční denní dávka (15 ml) obsahuje:
Rybí olej (omega-3) - 2400 mg

• EPA (kyselina eikosapentaenová) - 558 mg
  • DHA (kyselina dokosahexaenová) - 174 mg

Pupalkový olej (omega-6) - 600 mg

• GLA (kyselina gama-linolenová) - 60 mg

Doporučovaná udržovací denní dávka (5 ml) obsahuje:
Rybí olej (omega-3) - 800 mg

• EPA (kyselina eikosapentaenová) - 186 mg
  • DHA (kyselina dokosahexaenová) - 58 mg

Pupalkový olej (omega-6) - 200 mg

• GLA (kyselina gama-linolenová) - 20 mg

minimální celkový obsah omega-3 1840mg

Jediná nevýhoda tedy je, že obsahuje jen Omega 3 a EyeQ i Omega 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
4.6.14 08:06

@1024 ale omega 6 nejsou uplne zadouci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
4.6.14 08:15

@Bubiii No vidíš, tak tím líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
4.6.14 14:33

@1024

Hmm, že bychom zkusili? Eye Q už je momentálně pro nás dost finančně náročný…

@Bubiii
Prosím tě, Blue Ice je kolik dávek? Tam to vychází mnohem lépe, že? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
9024
4.6.14 15:30
@Silky123 píše:
@1024

Hmm, že bychom zkusili? Eye Q už je momentálně pro nás dost finančně náročný…

@Bubiii
Prosím tě, Blue Ice je kolik dávek? Tam to vychází mnohem lépe, že? Děkuji.

Juva, to nevím, i ten blue ice stoji kolem 1000 Kč a v odkaze jsem se docetla, ze je to 118 dávek. :palec:
 http://www.kosimesnadno.cz/…rt/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
4.6.14 22:56

@Bubiii
To je vončo :). Protože EQ má bobulka tak na měsíc, při jedné dávce denně…

• Citovat
  • Upravit
33673
19.8.14 12:32

Ahoj! můžu poprosit o odkazy na tu nutrivitu? @1024 děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.8.14 19:51

@luphen Ahoj,je to Nutravita.cz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
19.8.14 20:49
@1024 píše:
@luphen Ahoj,je to Nutravita.cz :)

díky ;-) a který z toho máte vyzkoušený a osvědčený??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
20.8.14 11:01

@luphen My kupujeme ten bez příchuti. Syn měl původně Eye Q vanilka a byl chutí a vůní nic moc, tak jsem sáhla po natural bez příchutě a řekla bych, že to je na stejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková