Farmakoterapie obezity

98
22.10.20 14:22

Farmakoterapie obezity

Dobrý den, nemá někdo zkušenost s farmakoterapii obezity? Byla mi nabídnuta lékařem, mám půl roku na rozmyšleni. Uvítám zkušenosti, fungovala? Vedlejší účinky? Jak to vůbec probíhá, to jsou prášky? Neměla jsem čas se zeptat, otázky přišly až jsem opustila ordinaci. Dekuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
22.10.20 14:42

No - spolehlivá cesta bývá kombinace psychoterapie a medikace - kdy stačí začít třeba bupropionem, pokud je dobře snášený - ten jednak tlumí chuť k jídlu a taky je stimulativní, takže pomáhá lépe se hýbat.

Tak jako tak ti samotné prášky nepomůžou pochopit proč a jak fungují ty vzorce, které vedou k tomu, že si ubližuješ tím co jíš, co nejíš a jak se o svoje tělo staráš, natož aby ti prášky pomohly vybudovat si ty návky, které povedou ke zdravějšímu tělu a dušit.

Takže na tvém místě bych ten půlrok na rozmyšlenou strávila v té psychoterapii a zašla na psychiatrii, jestli náhodou zádrhel není v tom že zajídáš trápení, co má kořeny v tvé psychice. V okamžiku kdy nebudeš za půl roku vidět pozitivní změny, tak v tom okamžiku je jasné, že má smysl sáhnout po silnějším kalibru. Čím účinější lék, tím větší rizika…

REspektive pokud k tomu máš trable třeba s úzksotma (a kdo nemá), tak anorektika je docela slušně můžou zesílilt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.10.20 15:13

@Ou nemám úzkosti ani nezajidam nic. Tu nadvahu jsem dlouho ziskavala, není narazova a asi i vim, co změnit, abych na tom byla lip. I to jsem doktorce řekla, tak jak to píšu vam. Byla mi nabídnuta endokrinolozkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.10.20 16:15

@Annizka no ano - ony to taky bývají chornické záležitosti.

A to že víš, že si ubližuješ, ale nejsi schopna to chování změnit ukazuje na to, že tam je nějaký zádrhel v psychice a to že si nejsi vědoma toho, že něco zajídáš ještě neznamená, že to tak není.

Žádné léky tě nenaučí změně chování. Léky ti mohou naopmoci tu změnu udělat, ale proměnit se směrem ke zdraví zanmená změnit způsob jakým jíš, jak se hýbeš jak o sebe pečuješ a udělat dost podstatné změny ve své psychice.

Psychoterapie ti v tom může jedině pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.10.20 17:41

@Ou s tímto fakt nesouhlasím, ale dik za snahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
22.10.20 22:10

Pokud víte, jak shodit - tj. že musíte upravit jídelníček a začít se hýbat, tak to udělejte. Přijde mi to jako smysluplnější a zdravější varianta, než najíždět na farmakoterapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
22.10.20 22:40

Jedna znama na endokrinologii chodi a taky ji tam nabidli lecbu - picha si injekce. No, stoji to celkem dost, dela ze sebe jehelnicek uz nekolikaty mesic a vysledek nic moc. Pri mereni se sice zjistilo, ze ji trochu poklesla procenta visceralniho tuku, ale na obleceni ani na vaze to pry nepoznala. Zato se kvuli tem injekcim, protoze obsahuji hormony, permanentne citi podrazdena a bez nalady jako pri PMS a boli ji hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
9.11.20 09:10

Já bych začala dietou pod dohledem lékaře obezitologa a až by to nešlo, tak bych šla do té léčby přes medikamenty. Za půl roku už může být ubytek vahy docela dobrý jen s dietou a stačí to na i na změnu stravovacích návyků, případně odhalení nějakých vzorců, které vedly k tomu nabírání (nejen emoční, ale i třeba návyky z rodiny atd.).
Můžu se zeptat, proč ten půlrok na rozmyšlenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luc-1
9.1.21 22:37

Ahoj, sice nemam zkusenost ale bala bych se toho. Zkus low carb nebo keto dietu jsou tam videt rychle ucinky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková