Pětiminutový film Lhostejnost na zamyšlení

7744
1.5.14 00:03

Film Lhostejnost

Mrkněte na tenhle pětiminutový film podle skutečné události. Je opravdu hodný zamyšlení. Je to o paní, která zkolabovala uprostřed města a nikdo jí nebyl ochotný pomoci.
Jaký na to máte názor? A jak byste se zachovali vy?
 http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sissi79
1.5.14 00:23

Pomohla bych. Už poněkolikáté. Lidský život je nenahraditelný :srdce:
Tohle video by mělo být zdarma ve všech televizích, aby si lidi uvědomili svou bezohlednost k druhým a zamysleli se nad sebou :palec:

• Citovat
  • Upravit
7744
1.5.14 00:36

@sissi79 když já myslím, že to není, alespoň u většiny, tak úplně bezohlednost, spíš strach. Mělo by se něco udělat s výukou první pomoci už na školách a vůbec dostat ty základní pomocné úkony víc k lidem. Pokud si vzpomínám, tak na ZŠ jsme snad první pomoc neprobírali vůbec a na střední, ačkoliv to byla zdrávka, to taky nebylo nijak valné… :nevim: Já mám kurz ČČK, tak aspoň něco, ale jinak je to povědomí mezi lidma fakt bídné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.5.14 05:46

Taky myslím, že je to spíš o strachu a neznalosti. Já takhle někomu volala záchranku dvakrát. Pokaždé se hned našlo dost lidí, co pomohli, jakmile jim někdo dával instrukce. Já měla jen takový rychlokurs v práci, ale paní na dispečinku mi vždycky řekla, co mám dělat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.5.14 06:13

@Fíková souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
1.5.14 07:41

Je to hodně smutné… není to jen o strachu ale i o tom že v davu jsme anonymní a každý čeká že tu pomoc nabídne právě někdo jiný tak proč on by se tím zalamoval…
Já sama jsem již několikrát pomohla (nikdy to tedy nebyl takto vážný stav…)
Myslím si že je lepší pomoct i ožralovi než aby někdo bez povšimnutí zemřel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
1.5.14 09:39
@Etcetera78 píše:
Taky myslím, že je to spíš o strachu a neznalosti. Já takhle někomu volala záchranku dvakrát. Pokaždé se hned našlo dost lidí, co pomohli, jakmile jim někdo dával instrukce. Já měla jen takový rychlokurs v práci, ale paní na dispečinku mi vždycky řekla, co mám dělat :)

Přesně, přesně tak. Lidi by mnohdy rádi pomohli, ale nevědí jak. A proto ze strachu, aby situaci třeba ještě nezhoršili, nepomohou vůbec.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Hra JAUVAJS!