Finance a miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4140
8.1.17 23:11
@Tate píše:
Treba se pletu, kdyztak me nekdo opravte, ale zda se mi, ze staci 270 dni.

No nez člověk odkroutí 270 dni, to je tak rok a pul az dva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
8.1.17 23:11

@Alušáček ano bydlíme ve městě hodně blízko MHD a budeme i v tom druhém městě. Kočárek mám slíbený od sestry, která prakticky jen nosila a moc ho nevyužila. Šátek mám také slíbený od sestry. Ano na to myslím také že šátky a nosítka něco stojí. To samé nosící mikina, ale sestra šije, a říkala že ráda pomůže a ušije něco :) Vím že i látkový plínky stojí dost peněz, ale také se dají koupit z druhé ruky a beru to jako investici a že to bude i pro druhé mimi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
8.1.17 23:12

@inkognit Vidis, 270 dni, to utece jak voda. Trochu byste se zabydleli a zutulnili domacnost, trochu jeste nasetrili…
Jsi mlada a urcite nemusis jit v sestrinych stopach. Navic by ses mohla ke konci uz zacit snazit…
No, to beru z meho pohledu. Ja jsem se modlila, aby nam neselhala antikoncepce, dokud jsem nemela odpracovano aspon to minimum. Miminko by nam tehdy taky nevadilo, ale zpetne jsem rada. Neprijde mi, ze prilis utracime, ale z tech vasich penez bychom temer nic neusetrili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
8.1.17 23:16
@Pajka89 píše:
No nez člověk odkroutí 270 dni, to je tak rok a pul az dva..

Vzdyt rok ma 365 dni ne?:D 270 dni je cca 9 mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
8.1.17 23:17

Ale jestlize mas takove vstricne lidi kolem sebe, tak by se to zvladalo jiste zase o trochu lepe.
Drzim pesti, at se rozhodnete dobre a jste hlavne stastni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59386
8.1.17 23:20

Já to řešila tak abych měla mateřskou protože mít jen rodičák je rozdíl. mateřská byla slušná + ještě k tomu proplacená dovolená, než pak spadnout na 3800 je blbý :? pak jsou ty peníze fakt znát. já nekojila ani jedno z dětí + pleny. oblečení nebylo po kom dědit takže vše nové a jak dítě začne chodit tak botičky jsou drahá sranda :lol:, to pak peníze jen lítají, ono se to nezdá, ted jsem musela pro malou koupit novou zimní bundu, na původní se rozbil zip a bez bundy fungovat nemůže takže skoro 700. a u menších dětí je zase problém že rychle rostou a i ted dětem dokupovávám oblečení průběžně asi pořád ;) za jídlo pr 2 3000 je dost málo, pak s dítětem to bude mnohem víc ;). Rozhodně bych to zvážila a šla bych do toho v době až bych věděla že dostanu mateřskou, protože pak je to fakt znát a mít rd na 4 roky to by jsme sotva přežili. Já měla naposled 7100 což je rozdíl oproti 3800 :? a auto nemáme a ok, ale bydlíme ve městě kde se všude dostaneme mhd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
@hihi22 píše:

To jo, ale samozrejme jsou v roce dny, kdy clovek nepracuje. Ono to trochu jeste naskace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
@inkognit píše:
@Tate dívala jsem se a 270 stačí. No v práci do které nastupuji bych byla tak do července. A z těch 13 000,– by mi tak 9 000,– zbylo, protože nyní platí nájem přítel, protože jsme dohodnutí že já nakupuji jídlo (nyní bydlíme se spolubydlícími) (nájem 6000,–)@Pajka89 na to jsme mysleli, ale přítel by dítě rád do 29 (mě bude 21 v květnu) a víme že se to nemusí povést hned…

Taky jsem si rikala, ze po 10letech brani antikoncepce se to nepovede hned… 1.7. jsem vysadila prasky a na konci srpna jsem byla tehotna…

Pokud bys pred ukoncenim prace byla tehotna, tak pokud praci nemusis skoncit, tak jdi na neschopenku… to se tez pocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
8.1.17 23:23

@hihi22 Moje spoluzacka otehotnela tzv. na prvni stouch po vysazeni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
8.1.17 23:27

@inkognit výbavička cca 15 - 20 tis, ale měla jsem vše od kamarádky + nový kočárek 10 tis. Kojila jsem plně 4 měsíce, pak příkrmy a UM, plenky kupuji pampers (to by šlo levněji) sem tam koupím nějaký hadřík. Měsíčně cca 2 tis, ale tak mi pro 2 za jídlo utratíme tak 8 tis :nevim:. Za 3 tis si neumím představit vyžít a to máme taky něco „zadarmo“ z vesnice :nevim:
Mateřskou jsem měla hodně pěknou a sakra se to hodilo, dávala jsem si z ní i na stranu a pak ještě proplacení dovolené - skoro 30 dní. Popravdě ze 3800 bych nevyžila ani náhodou :nevim:. Za mě určitě počkej až budeš mít odpracováno. Nejedná se o nějaké dlouhé čekání :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
8.1.17 23:28

@hihi22 @Tate 4× jsem otěhotněla na první dobrou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
8.1.17 23:33
@hihi22 píše:

Ale měsíc má jen cca 20 - 22 dní pracovních. Takže zhruba rok a 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.17 23:34

Je vidět, že jsi rozumná a zodpovědná slečna, přemyslíš, zjišťuješ si informace a plánuješ.

Ale já bych ještě počkala. Jakou máš finanční rezervu? V domácnosti se vám může cokoliv rozbít, ty můžeš mít rizikové těhotenství, nebo dítě bude potřebovat sunar. Přítel může přijít o práci, v té nové slíbené práci se mu nemusí líbit, nebo mu můžou snížit plat atd. Taky mu může rupnout v bedně a může tě opustit, já bych pro svůj klid počkala. Přestěhujte se, zabydlete se, ty se rozhlídni po práci, ještě něco si odpracuj a pak si v klidu užívejte rodinky. Ještě nevíte, jak jemu se bude v práci líbit, jaký budete mít byt, jestli nebude chtít investice atd.
Na tom rodičáku a s dětmi v nájmu už nikdy moc neušetříte… A to ovoce a zeleninu od rodičů taky nemusíte dostávat věčně, rodiče mohou onemocnět. Kde máš započítanou MHD - třeba jen k doktorovi, drogerii atd. Je to těžké rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
8.1.17 23:39

@IvaB @Pajka89
PPM se, pokud vím, počítá z účasti na nemocenském pojištění… A to přeci není pouze jen za dny, kdy jsme fyzicky v práci ne? Vždyť pojištění je nám placeno i v době dovolené a o víkendech…
Nebo mě někdo opraví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
8.1.17 23:40

Určitě bych si odpracovala dost, abych dosahla na mateřskou, on ten finanční rozdíl je znatelný! A pak bych chtěla smlouvu na dobu neurčitou - abych se měla po RD kam vrátit.
Jinak miminko stojí nula nula nic, odhadem jsou to nějaké dva tisíce měsíčně? A to mluvím o starším dítěti, miminko, pokud nepotřebuje speciální sunar např. stojí ještě míň. Ale to je jen odhad - ono se to blbě počítá, záleží, jak prcek poroste, jestli bude na UM, jestli budeš kupovat dvoje zimní boty do sezony atd atd.
Já se taky bála, jakej to bude finanční fičák a ono se to nekonalo. Prvotní výbavu jsem měla snad za pět tisíc, oblečení nakupuju z druhé ruky a ve výprodejích, kojila jsem do třičtvrtě roka, těch pár skleniček se v rozpočtu ztratilo a pak začal synek jíst s námi. Ono zase co dáš navrch na prcka, to ušetříš na kávičkách a na hospodách, nebo třeba na tretkách pro sebe :jazyk: Takže u nás třeba nula od nuly pošla…
Co se týče auta, pokud bydlíte ve větším městě, kde dojedeš MHD všude, tak bych auto neřešila…Na jednorázové rychlovýjezdy se dá v nejhorším zavolat nějakému kamarádovi nebo vzít taxíka, nákupy se obstarávají stejně nejlíp s kočárkem (mě to vyhovovalo, že jsem měla vždy nějaký cíl cesty, nesnáším jen tak bloumat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí