Finanční podpora vdané studující dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24867
18.4.23 16:09
@Ahep píše:
Rekni si MACEK pozpatku radsi!

Co prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
18.4.23 16:14
@Janli píše:
Takže kdyby holčina pilně studovala, tak má nárok na peníze od rodičů bez debaty, ale protože se chce vdát, tak šlus…..starat se má manžel. A ještě ty poznámky tady o vedení k oltáři……já si připadám jak v předminulým století…. :mrgreen:
Holčina udělá nejlíp, když svatbu odloží. Ty kolos…. Když si pořizuju děti, tak s tím, že je vychovám a zabezpečím je dokud budou studovat, ne že jim budu vyčítat školu, soustavnou přípravu a koukat, kdy je hodím na krk nějakýmu partnerovi, aby je živil…. :roll:. A ještě skuhrat, že je dítě chytrý a zodpovědný….. :roll:

Vid. Ja myslela, že normální rodiče dětem pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.4.23 16:19
@ivetsarka píše:
Navíc mám,, nervy,, že by taky mohl přibýt další student na VŠ. Tak blbě jsme ty fracky vychovali, makat to nechce, radši se to bude flákat po školách.

Takže jsi troll, že? Takhle normální máma o dětech nemluví….
Další Me57h nebo reinkarnace….

• Citovat
  • Upravit
11560
18.4.23 16:22

Tak já to bral hodně nadneseně, s jistou mírou hrdosti- 2. student VŠ. Žádná negativní konotace pro mě v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.4.23 16:22
@Janli píše:
Takže jsi troll, že? Takhle normální máma o dětech nemluví….
Další Me57h nebo reinkarnace….

Jo, odkopala se. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
18.4.23 16:25
@lucad77 píše:
Třeba zde. https://www.spolcest.cz/…adna/6/8343/

Je to jiny paragraf, ale dekuji za navedeni.

§ 697

Výživné mezi manžely
(1) Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost v rozsahu, který oběma zajišťuje zásadně stejnou hmotnou a kulturní úroveň. Vyživovací povinnost mezi manžely předchází vyživovací povinnosti dítěte i rodičů.

(2) Pro vyživovací povinnost mezi manžely jinak platí obecná ustanovení o výživném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 16:29
@lucad77 píše:
Jo, odkopala se. :roll:

Nejdřív jsem nevěděla co tím Me57h myslíte, ale pak jsem pochopila že je to nějaký váš místní oblíbenec :mrgreen:
Jste dost vedle dámy. Myslím že snad nebude problém si to zjistit. IP adesa, či co… Admin vám jistě rád pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 16:39
@Ivan PPZ píše:
Tak já to bral hodně nadneseně, s jistou mírou hrdosti- 2. student VŠ. Žádná negativní konotace pro mě v tom.

Ano, je to takový naš rodinný drsný humor. Běžně zvažuju odložení dětí do babyboxu, protože nestačím na jejich výživu. Děti říkaj že se tam už nevejdou, já oponuji tím ne není stanovena lhůta jak dlouho po porodu tam mužů dítě dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
18.4.23 16:49
@ivetsarka píše:
Ano, je to takový naš rodinný drsný humor. Běžně zvažuju odložení dětí do babyboxu, protože nestačím na jejich výživu. Děti říkaj že se tam už nevejdou, já oponuji tím ne není stanovena lhůta jak dlouho po porodu tam mužů dítě dát.

Tak jestli doma jedete rodinný drsný humor, tak možná že i dcera to myslela jako drsný vtip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 16:53
@Magical-eyes píše:
Tak jestli doma jedete rodinný drsný humor, tak možná že i dcera to myslela jako drsný vtip…

Super, to mě nenapadlo, zeptám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.4.23 16:55
@ivetsarka píše:
Ano, je to takový naš rodinný drsný humor. Běžně zvažuju odložení dětí do babyboxu, protože nestačím na jejich výživu. Děti říkaj že se tam už nevejdou, já oponuji tím ne není stanovena lhůta jak dlouho po porodu tam mužů dítě dát.

Takže PETYTCE za zvětšení rozměru bejbyboxů na… 197 cm na dýlku stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
18.4.23 16:57

@Ivan PPZ stačí…ale jen tak tak…budu mu muset sebrat boty :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
18.4.23 17:08

@ivetsarka tak já bych osobně řekla, že dost záleží na tom, jak je na tom rodina celkově. Pokud vám ty peníze nechybí, ok, ale pokud žijete od výplaty k výplatě, je to trochu blbé z její strany. Docela by mě jako rodiče štvalo, kdyby moje dítě chtělo peníze po mně a nebylo schopné si najít brigádu. I studenti náročných vysokých škol musí většinou chodit na brigádu a makají třeba po víkendech. Ona ale asi spíš nechce říkat budoucímu manželovi o peníze na svoje potřeby, ne? Protože 5k dneska není nějaká závratná částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
18.4.23 17:08
@izabe píše: Úplně vidím jak bude vdaná, přijede k vám, udělá ten náběh do špajzu a pak doma manželovi spokojeně řekne: byla jsem u našich, máme jídlo :lol:
Za mě - najít si nějakou brigádu myslím, že může (nějaká ta tisícovka z toho kápne) a nemusí na ni chodit denně. Já během studia na VŠ měla vždy nějakou brigádu.
Tak či tak, asi už je potřeba šetřit na tu svatbu (vzhledem k tomu, že ona nic našetřeno evidentně nemá).

Jo, ale zase upřímně - ona ta placená brigáda skutečně v oboru se hledá trochu hůř, než jakákoli. A pak - pořád tu máme ten nešvar neplacených studentských stáží, které ti obvykle zaberou víc jak půl úvazku. Na druhou stranu jsou prestižní a dělá to pak rozdíl v tom, jestli jako absolvent VŠ studia nastoupíš za 40, nebo za 80. :nevim: Je tam hodně proměnných, který neznáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.4.23 17:09

Jenomže pokud to bude na 198+ cm, tak už musí schvalovat Evropská komise a Spolek baráčníků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí