Finanční podpora vdané studující dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
18.4.23 20:38

Zeptam se blbe, ale fakt stoji jedno dite na VS 10000 minimalne?
Ted se zacinam desit. Do VS mame jeste dost daleko, ale ted se mi sevrel zaludek. Jestli budou obe deti na VS, tak ja asi budu jist hlinu. 8o :)
Ale fakt. S najmem 20 a ostatnimi vydaji mimo vs to nemam sanci s prumernym platem dat. A kdyz si vyberou obe deti VS, kde se nebude dat delat brigada, tak budu muset mit dalsi brigadu ja. :think:
A do tech penez diteti pocitate jeste jidlo, drogerii atd doma? Nebo to ma jako plat a z toho si plati vse. Jakoze rekneme teoreticky ji dam 20, z toho mi vrati 10 za bydleni a energie a ostatni ma na mhd, jidlo, drogerii atd., takze ja za ni jine vydaje nemam? Nebo je to 10 na jeji obedy, knizky, party :) a doma jeste dostane veceri, jidlo k priteli, koupim ji boty, obleceni? :D Nebo 10000 je to, pokud bydli na koleji a treba 5000, kdyz doma?
At vim, kolik setrit nez prijde ta VS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
18.4.23 20:41

@VitaminC nizsi střední trida myslim ze bez problemu na pridavky dosahne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
18.4.23 20:44
@siso píše:
Wau, tak já přemýšlím úplně jinak.
Máme 22letou dceru, studuje na VŠ, docela náročné studium, bydlí s přítelem, posíláme ji 12000,jednou cca měsíčně nákup v Polsku, navíc platíme knihy, léky. Přijde mi to naprosto normální, i když bydlí s přítelem. Pokud by si ho vzala, pokud studuje, platit ji budeme nadále. Tři měsíce v roce ji neprispivame nic, chodí na brigády. Stáže si dělá během studia.Jo,a klidně ji nechám vybrakovat spíž, máme velkou zahradu, takže zásoby jsou.Taky domů jezdí na víkend i s přítelem, pokud nemá zkouškové nebo teď děláme velkou rekonstrukci, tak není kde spát.
A sorry,5000 je pro studující na VŠ pakatel.

Prirovnani o nicem. To co vy mate, oni asi nemaji, tak jak ji to pomuze? Nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
18.4.23 20:45

@blueberryx Jsou ctyri, pocitam dve deti nad patnact let. Tam musis mit cisty prijem do 52.666 Kc. To neni ani nizsi stredni trida. To je na hranici chudoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
18.4.23 20:49
@arinecka píše:
Prirovnani o nicem. To co vy mate, oni asi nemaji, tak jak ji to pomuze? Nijak.

A četla jste to celé? Píšu, že bychom přispívali dceři, i kdyby se vdala.Na to se zaklqdatelka ptala, ne? :nevim:
A píšu to proto, až má zakladateli A srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
18.4.23 20:50

Vdala jsem se ve 22, dostudovala v 25 letech. Rodice me podporovali financne dokud jsem nezacala vydelavat sama.

Edit, najem jsem neplatila, vetsinu platil manzel. Dostavala jsem penize prevazne pro svoje potreby a na jidlo.

Příspěvek upraven 18.04.23 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
18.4.23 20:52

@VitaminC to mi v nejakem mensim meste neprijde nerealne. Aspon treba ja bydlím v mensim okresnim a ty platy tady nejsou zavratne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
18.4.23 20:52
@zrnko píše:
Zeptam se blbe, ale fakt stoji jedno dite na VS 10000 minimalne?
Ted se zacinam desit. Do VS mame jeste dost daleko, ale ted se mi sevrel zaludek. Jestli budou obe deti na VS, tak ja asi budu jist hlinu. 8o :)
Ale fakt. S najmem 20 a ostatnimi vydaji mimo vs to nemam sanci s prumernym platem dat. A kdyz si vyberou obe deti VS, kde se nebude dat delat brigada, tak budu muset mit dalsi brigadu ja. :think:
A do tech penez diteti pocitate jeste jidlo, drogerii atd doma? Nebo to ma jako plat a z toho si plati vse. Jakoze rekneme teoreticky ji dam 20, z toho mi vrati 10 za bydleni a energie a ostatni ma na mhd, jidlo, drogerii atd., takze ja za ni jine vydaje nemam? Nebo je to 10 na jeji obedy, knizky, party :) a doma jeste dostane veceri, jidlo k priteli, koupim ji boty, obleceni? :D Nebo 10000 je to, pokud bydli na koleji a treba 5000, kdyz doma?
At vim, kolik setrit nez prijde ta VS.

Hodně záleží, co budou studovat, kde budou bydlet apod. Dceri se už např. nevyplatí bydlet na koleji, ve dvou jim nájem vyjde levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
18.4.23 20:54
@siso píše:
A četla jste to celé? Píšu, že bychom přispívali dceři, i kdyby se vdala.Na to se zaklqdatelka ptala, ne? :nevim:
A píšu to proto, až má zakladateli A srovnání.

A cetla jsi, ze maji i dalsi dite, a nemuzou si tohle dovolit? Taky davam dceri sem tam neco na prilepsenou, nakoupim ji atd. Ale
Nikdo to nebere jako standart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
18.4.23 20:58
@arinecka píše:
A cetla jsi, ze maji i dalsi dite, a nemuzou si tohle dovolit? Taky davam dceri sem tam neco na prilepsenou, nakoupim ji atd. Ale
Nikdo to nebere jako standart.

Já jsem nikde nepsala, že je to standart, a mimochodem znám spoustu lidí, co přispívají dětem mnohem více. 6000 na nájem a 6000 na zbytek výdajů není moc.
Taky jsem své dceři řekla, že medinu neutahnem.To bychom se museli, jó uskrovnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
18.4.23 21:02

@arinecka Jako těch 5000 tisíc? Tak dávali jí je doteď a zvládli to, ne?
Copak jsem někde psala, že má přispívat 12000?Jen jsem napsala svůj názor? Jsem vám šlápl na kuří oko, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
18.4.23 21:05
@siso píše:
Já jsem nikde nepsala, že je to standart, a mimochodem znám spoustu lidí, co přispívají dětem mnohem více. 6000 na nájem a 6000 na zbytek výdajů není moc.
Taky jsem své dceři řekla, že medinu neutahnem.To bychom se museli, jó uskrovnit.

No a o tom to asi cele je, zbytek rodiny se musi kvuli ni omezovat. Studuje, v poradku.

Ale chce bydlet s pritelem, vdat se, tak holt uz by se mohla postarat i ona. Kdyby bydlela u rodicu, tak je to o necem jinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
18.4.23 21:06
@siso píše:
@arinecka Jako těch 5000 tisíc? Tak dávali jí je doteď a zvládli to, ne?
Copak jsem někde psala, že má přispívat 12000?Jen jsem napsala svůj názor? Jsem vám šlápl na kuří oko, ne?

Co to meles? Poposedni si ty kuri oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
18.4.23 21:12
@arinecka píše:
No a o tom to asi cele je, zbytek rodiny se musi kvuli ni omezovat. Studuje, v poradku.Ale chce bydlet s pritelem, vdat se, tak holt uz by se mohla postarat i ona. Kdyby bydlela u rodicu, tak je to o necem jinem.

Tak se shodnem, že se neshodnem. I kdyby se moje dcera rozhodla vdát, tak protože je student, přispívat ji mimo 3 měsíců v roce,budeme.Kdyz jsme vybírali VŠ, realisticky jsme jí řekli, kolik jí můžem posílat. Vybrali jsme "méně "finančně náročnou školu. Pokud bychom měli méně peněz, vybrali bychom školu, na kterou bychom měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
18.4.23 21:19
@siso píše:
Tak se shodnem, že se neshodnem. I kdyby se moje dcera rozhodla vdát, tak protože je student, přispívat ji mimo 3 měsíců v roce,budeme.Kdyz jsme vybírali VŠ, realisticky jsme jí řekli, kolik jí můžem posílat. Vybrali jsme "méně "finančně náročnou školu. Pokud bychom měli méně peněz, vybrali bychom školu, na kterou bychom měli.

Ale chapes, ze kazdy to ma jinak? Co bys delala, kdyby si tvoje dcera vybrala skolu, na kterou nemate? Kterou by si vybrala ona, a ne vy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí