Finanční podpora vdané studující dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19026
19.4.23 08:15

Já bych dál přispívala. Však kdyby se nevdala, tak byste taky pořád dál přispívali. A já jako rodič bych byla ráda, aby dcera dostudovala. Taky by se mohlo stát, že by se buď zhoršila a nedávala by to studium, jelikož by si k tomu musela nabrat brigády (na které prý teď už nemá moc čas kvůli náročnému studiu) anebo by ji musel živit manžel, což třeba nemusí chtít (a taky na to třeba manžel nemusí mít) - a tímpádem ukončí studium.

Beru to ze svého pohledu. Já VŠ nakonec dodělala jen díky našim. Ke konci už mě to nebavilo, chtěla jsem radši pracovat a hledat si bydlení s přítelem, ale bylo mi „blbé“ to vzdát, když mi to naši celou dobu financovali, takže jsem dostudovala.
Ale kdyby mi přestali přispívat, tak bych to asi vzdala (takovou motivaci, abych po škole ještě někde pracovala jsem neměla a po příteli bych taky nechtěla, aby mě živil - ten navíc v té době taky teprve začínal vydělávat).

Takže i když třeba taky nechápu, proč se chce dcera už teď vdávat, i tak bych jí přispívala dál, protože bych chtěla, ať dostuduje.
Vím, že mé rodiče by mě také dál podporovali. Já teda bych si o to neříkala, takže kdyby ne, určitě bych se toho nedožadovala, ale jak jsem psala, asi bych nedostudovala :nevim: Což teď vím, že by byla blbost a škoda, ale v té době už jsem prostě chtěla být s přítelem a bydlet s ním a to bylo pro mě důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.4.23 08:24
@Anais Brno píše:
Tak zábavu a drogerii si snad může platit ze svého…práce se tomu říká

Vzdyt ona pracuje. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.4.23 12:07
@ivetsarka píše:
Navíc mám,, nervy,, že by taky mohl přibýt další student na VŠ. Tak blbě jsme ty fracky vychovali, makat to nechce, radši se to bude flákat po školách.

vsimla, jsi si, jak tu vetsina mistnich epipi, vubec nepochopila sarkasmus :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
19.4.23 13:42

@markytka3 tohle navíc byla už odpověď na hlášku nad tím, taky v tomto ironickém duchu…takže by mě teda nenapadlo, že to někdo vezme vážně…vždyť to bylo úplně jasné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
19.4.23 13:52
@ivetsarka píše: Živíte dítě na VŠ? Máme ještě druhé dítě.

Jaky je rozdil dite zivit na VS nebo SŠ ci jakekoliv jine skole?
Deti mame 6 a kazde nas mesicne stoji nekolik tisic
Angl s rodilym mluvcim, doucovani, ted soukroma stredni skola..
je ostuda ze takto premyslite a zase na druhou stranu vidim problem u dcery, ja mela brigady uz od stredni, a na VŠ jsem jiz pracovala, dokonce jsem dostala stipko do Nemecka takze zadny flakac
Dcera si to zjednodusuje, brigadu zvladne jako spousta dalsich
Kolik mesicne ji davate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.4.23 19:45
@Monchichik píše:
@markytka3 tohle navíc byla už odpověď na hlášku nad tím, taky v tomto ironickém duchu…takže by mě teda nenapadlo, že to někdo vezme vážně…vždyť to bylo úplně jasné ;)

no a vidis, kolik „inteligentnich“ uzivatelek to vzalo a hned v ni videly meh :lol:… pak se mi nesmi nikdo divit, ze se sem chodim takovymi lidmi bavit. zapskle zenske, co vidi na druhych same zlo a nedocvakne jim, ze ne kazdy jsou jako ony… taky jsem zirala, kolik jich to vzalo vazne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.4.23 19:47
@Nenuta1 píše:
Jaky je rozdil dite zivit na VS nebo SŠ ci jakekoliv jine skole?
Deti mame 6 a kazde nas mesicne stoji nekolik tisic
Angl s rodilym mluvcim, doucovani, ted soukroma stredni skola..
je ostuda ze takto premyslite a zase na druhou stranu vidim problem u dcery, ja mela brigady uz od stredni, a na VŠ jsem jiz pracovala, dokonce jsem dostala stipko do Nemecka takze zadny flakac
Dcera si to zjednodusuje, brigadu zvladne jako spousta dalsich
Kolik mesicne ji davate?

davaji ji 5tis., to maji me deti k dispozici na ZS :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9078
19.4.23 20:08
@siso píše:
Wau, tak já přemýšlím úplně jinak.
Máme 22letou dceru, studuje na VŠ, docela náročné studium, bydlí s přítelem, posíláme ji 12000,jednou cca měsíčně nákup v Polsku, navíc platíme knihy, léky. Přijde mi to naprosto normální, i když bydlí s přítelem. Pokud by si ho vzala, pokud studuje, platit ji budeme nadále. Tři měsíce v roce ji neprispivame nic, chodí na brigády. Stáže si dělá během studia.Jo,a klidně ji nechám vybrakovat spíž, máme velkou zahradu, takže zásoby jsou.Taky domů jezdí na víkend i s přítelem, pokud nemá zkouškové nebo teď děláme velkou rekonstrukci, tak není kde spát.
A sorry,5000 je pro studující na VŠ pakatel.

Kdyz na to máš a chceš, tak dávej holce třeba 20 tisíc a nakupuj, ale pro zakladatelku je to asi dost peněz, což tu už psala, když bude mít na VŠ ještě jedno dítě a jako sorry ne pro každého je to pakatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
19.4.23 20:39
@Adull píše:
Kdyz na to máš a chceš, tak dávej holce třeba 20 tisíc a nakupuj, ale pro zakladatelku je to asi dost peněz, což tu už psala, když bude mít na VŠ ještě jedno dítě a jako sorry ne pro každého je to pakatel.

A máme tu další kolo, tak znovu, kde píšu, že je to pakatel. Psala jsem, že zakladatelku,, chápu, dále jsem psala každý podle svých možností, kdybych měla méně, dcera by se musela přizpůsobit, dále už jsem psala, že nesouhlasím se zakladatelkou v tom, že bych přestala přispívat, pokud by se dcera vdala.
To vám opravdu ta suma přijde tak velká? 6000 na nájem, 6000 na jídlo, telefon, jízdné apod.Mne teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
19.4.23 20:43

Aha, už vím, kde to píšu :D Ale to nebylo psáno v posmesnem stylu, spíše, ze pri studiu na VS je to fakt zanedbatelná částka, lidi plati daleko vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9078
19.4.23 22:23
@siso píše:
A máme tu další kolo, tak znovu, kde píšu, že je to pakatel. Psala jsem, že zakladatelku,, chápu, dále jsem psala každý podle svých možností, kdybych měla méně, dcera by se musela přizpůsobit, dále už jsem psala, že nesouhlasím se zakladatelkou v tom, že bych přestala přispívat, pokud by se dcera vdala.
To vám opravdu ta suma přijde tak velká? 6000 na nájem, 6000 na jídlo, telefon, jízdné apod.Mne teda ne.

Tak si po sobě přečti svůj komentář, kde píšeš, že je to pakatel.
Pro mě není 5 tisíc velká částka, ale pro zakladatelku evidentně ano, tudíž by na to měla dcera brát ohledy. Pokud se vdá, tvoří pár s manželem a měl by se starat on a že by se asi i staral, jak píše zakladatelka. Pokud by rodiče měli peněz dost, tak bych i pochopila, že si holka myslí, že je to nezatíží a tudíž by ji to mohli platit dál. Predpokladam, že ve svém věku už ví jak na tom rodiče jsou a že má sourozence, který půjde také na VŠ taky určitě. neni tajemstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.4.23 22:29
@markytka3 píše:
no a vidis, kolik „inteligentnich“ uzivatelek to vzalo a hned v ni videly meh :lol:… pak se mi nesmi nikdo divit, ze se sem chodim takovymi lidmi bavit. zapskle zenske, co vidi na druhych same zlo a nedocvakne jim, ze ne kazdy jsou jako ony… taky jsem zirala, kolik jich to vzalo vazne…

U ženské, která tady od začátku hlásá, že se jen klepe na to, aby se výživy dcery zbavila a bojí se, aby druhý dítě nešlo na vysokou, tam to fakt neberu jako sarkasmus.

• Citovat
  • Upravit
9078
19.4.23 22:30
@markytka3 píše:
davaji ji 5tis., to maji me deti k dispozici na ZS :lol:

A?
Tady jde asi primárně o to, že rodičům ten vydaj hodně zatěžuje rodinný rozpočet a proto se tady zakladatelka neptá jestli je to málo nebo moc, ale jestli je fér chtít to platit od rodičů, když bude mít manžela, ktery peníze má a to tedy fér není.
Ty bys chtěla po tvých rodičích peníze i když bys věděla, že na tom nejsou finančně dobře a tvůj manžel by to v pohodě zvládal? Já tedy ne i kdybych si měla najít lepší brigádu nebo se domluvit s nastávajícím manželem, aby mi peníze půjčil, když tedy chce dcera být hrdinka co bude přispívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
19.4.23 22:37

Já myslím, že když dáte dceři pěkné věno, tak už třeba nebude žádná další podpora potřeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
20.4.23 07:24

Jaký jsou ty drahý VŠ, o kterých tu píšete? Medina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí